Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Akta dig för samtal från 912048501: det är en för påträngande skräpposttelefon

Även om vi idag har verktyg för att identifiera ett telefonnummer är det ibland inte lätt att skilja på om det är ett skräppostnummer eller inte. För att göra detta har vi flera verktyg på Internet som kan hjälpa oss att identifiera dessa nummer, vilket är fallet med ListaSpam portal.

Se upp för samtal från 912048501

Vem ringer oss från 912048501?

Som vi sa i början är ett av de mest envisa och tunga telefonnumren 912048501. Detta nummer har sökts på ListaSpam mer än 15 000 gånger, och det har redan mer än 220 klagomål bakom sig , en mycket hög siffra. Den här telefonen ringer från Madrid, och enligt användarna av denna webbplats är det Vodafone telemarketing. Det mest märkliga med saken är att det ibland verkar som att när användaren lyfter luren lägger motparten på utan att kunna svara på samtalet.

“De har ringt mig 12 gånger på några dagar, de säger aldrig något och efter några sekunder lägger de på.”

Förutom att identifiera dessa samtal från Vodafone, många användare rapporterar upp till 4 eller 5 samtal på samma dag . Dessa samtal verkar ske även utanför de tider som är tillåtna för den här typen av samtal, vilket gör dem ännu mer betungande. Syftet med dessa samtal är att erbjuda Vodafone-priser och kampanjer, även om de, som vi har sagt, gör det med för mycket envishet och ibland som inte är korrekta.

«Vodafone säljare. Mycket irriterande att ringa dygnet runt, och även om jag säger till dem att de inte kan ge mig service i mitt område, fortsätter de att insistera.

Stoppa spam

Sätt att undvika dessa typer av samtal

Lyckligtvis har vi idag flera sätt att förhindra att dessa skräpposttelefonnummer fortsätter att bombardera oss med samtal. Ett av de enklaste och mest uppenbara sätten vi måste göra detta på är att blockera dessa nummer från att ta emot samtal , men det här är en halv lösning. Vi säger att det är hälften eftersom dessa nummer brukar ringa från flera olika telefoner, så det skulle bara vara en tillfällig lösning.

Vissa smartphones idag är utrustade med ett eget system för att upptäcka spamsamtal. Om vi ​​aktiverar det här alternativet i inställningarna för vår enhet kommer vi att se när samtalet är spam, vilket gör att vi kan upptäcka dessa irriterande nummer utan att behöva gå till en webbsida som ListaSpam för att göra det. Om inte så har vi alltid möjlighet att gå till någon av de applikationer som vi har tillgängliga i appbutikerna, som t.ex. Callblocker , en lösning som fungerar utmärkt .

Slutligen, ett annat alternativ vi har för att undvika dessa samtal är att registrera dig för det som kallas Robinson lista . Vi siktar på den här listan (något som är helt free) tjänar till undvika reklam från företag som vi inte har gett samtycke till att skicka reklam till oss . Det fungerar både för telefonreklam och för post, e-post och SMS.