Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AKG:s nya $99 Ara USB-kondensatormikrofon är perfekt för musiker, podcasters, bloggare och spelare

AKG Ara är en professionell två-mönster USB-kondensatormikrofon, som kommer att erbjuda en enorm uppgradering jämfört med din inbyggda bärbara mikrofon eller headset.

AKG:s nya USB-mikrofon kommer från hörlurs- och mikrofontillverkaren och ger högkvalitativt ljud av hög kvalitet för streaming eller inspelning utan att bryta pengarna. Med en modern design är AKG Ara byggd för att passa in på skärmen.

De högupplösta omvandlarna producerar 24-bitars/96kHz ljud, vilket gör ditt tal och sång kristallklart. Med en maximal SPL på 120dB är Ara även lämplig för instrument med hög effekt.

Bildkredit: AKG

Det finns bara två portar på mikrofonen. USB-C för inspelning och en hörlursutgång för övervakning med noll latens. Den nedre ratten justerar hörlursutgången. AKG Ara är plug-and-play, kräver praktiskt taget noll installation, fungerar på Mac och PC, såväl som iOS och Android surfplattor och telefoner.

Bildkredit: AKG

AKG Ara har två capsule mic array-lägen. Den övre ratten låter dig växla mellan FRÄMREsom använder ett kardioidupptagningsmönster för att fokusera på en enstaka röst eller ett instrument, samtidigt som ljud från de andra sidorna avvisas, eller FRAM BAKsom använder ett rundstrålande mönster för att fånga ljud från hela mikrofonen när det finns flera personer eller ljud i rummet.

Använd det integrerade skrivbordsmikrofonstativet eller fästet till ett standard- eller bommikrokstativ. I kartongen ingår också en free kopia av programvaran Ableton Live 11 Lite för att komma igång med inspelning och redigering. Mikrofonen kostar $99, AKG:s billigaste kondensatormikrofon, som vanligtvis sträcker sig från $100 – +$1000.