Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

AKAI MPK Mini Plus: sätter nya höjder för MIDI-keyboards på nybörjarnivå

AKAI Pro har släppt MPK Mini Plus som kommer att ta MPK Mini-serien till helt nya höjder…

AKAI MPK Mini Plus har många anslutningsalternativ som inte ofta finns på MIDI-kontroller till det här priset.

Faktum är att den nya MPK MIDI-kontrollern har allt som är bra med MPK Mini MK3 & MPK Mini MK3 Play & bygger på dem.

AKAI Professional MPK Mini Plus

AKAI:s nya MPK-enhet har Dynamic Gen 2-tangentbordet som också finns på Mini MK3 & MK3 Play. Denna nyckelbädd är mer lyhörd men ändå tystare än nycklarna som finns på MPK Mk 2.

Dessutom har Mini Play också en sequencer som erbjuder åtta röster av polyfoni per steg eller 16 per trumsteg, förutom en inbyggd arpeggiator.

Men MPK Mini Play erbjuder avancerad anslutning till externa enheter! Nu kan du styra alla dina favoritstudioenheter med hårdvaruintegrationen som detta kompakta 3-oktavs MIDI-keyboard erbjuder.

Mini Play erbjuder USB, CV, Gate, DIN MIDI (In & Out) och Clock Sync-portar som låter dig skapa en signalkedja av synthesizers och annan MIDI-utrustning som du kan styra med MPK Mini Pay!

Och precis som sina föregångare har detta MIDI-keyboard RGB-bakgrundsbelysta, hastighetskänsliga MPC Pads.

Andra likheter inkluderar dess åtta tilldelbara 360-omkodarrattar, den berömda X/Y-joysticken och den tydliga OLED-skärmen som finns på MK 3 & MK 3 Play.

Men nya tillägg till gränssnittet inkluderar Mod & Pitch Bend-hjul, ett inbyggt ackordsläge som spelar flera toner med en knapptryckning och ett skalningsläge.

Dessa lägen innebär att du kan se till att klaviaturen bara spelar toner i en utvald skala, eller så kan du spela ackord utan kunskap om musikteori – och det finns 15 inställningar för båda.

Dessa tillägg är AKAI:s svar på samma funktioner som finns i Komplete Kontrol A25, M32 och andra MIDI-kontroller på nybörjarnivå som Novation Launchkey Mini MK3.

Kolla in vad MPK Mini Plus kan göra med denna demo utförd av Sam Hostettler!

Pris och tillgänglighet

Du kan få AKAI MPK Mini Plus nu för bara £149,99.