Ajit Pai och FCC tror att du är dum

Ajit Pai och FCC tror att du är dum

Idag kommer FCC att rösta om ett kontroversiellt beslut om att upphäva reglerna om nätneutralitet som fastställdes av före detta president Barack Obama 2015. Reglerna tvingar internetleverantörer att behandla alla data på samma sätt, vilket hindrar dem från att störa internethastigheter till förmån för snabba betalningar -plan för rikare internetanvändare. Låter som en bra idé, eller hur? Tja, du är inte ensam om att tänka på det, vilket är ett unikt problem för FCC och dess ordförande, Ajit Pai. Lyckligtvis kom de fram till en lösning som är lika vilseledande som den är rakt upp.

Eftersom de nuvarande reglerna om nätneutralitet är så populära har FCC och dess ordförande haft svårt att övertyga de 75 procent av amerikanerna för nätneutralitet att det är en bra idé att bli av med den. Detta har lett till att de har skapat en liten video som ska hjälpa till att förklara, med det som bara kan beskrivas som BuzzFeed-esque propaganda, att att bli av med nätneutralitet inte kommer att förändra något av de dumma sakerna du använder internet för . Och det finns goda nyheter, Amerika: ordföranden för FCC tycker helt klart att du är dum.

Med så många ord är videon den värsta. Ajit Pai, chefen för en av de mest kraftfulla organisationerna i landet, agerar som en 16-årig YouTube-stjärna som går tom för idéer för att hålla sina fans intresserade. I stället för att engagera sig i någon meningsfull förklaring till hur nätneutralitet kommer att hjälpa till alls, som någon respektabel myndighetsman skulle göra, förklarar han bara syftat syv saker som du kan göra på internet (Instagram din mat, ta djur selfies, köp saker , etc).

Vad Pai hoppas att tittarna på videon inte inser är att alla hans “sju saker du fortfarande kan göra på internet efter nätneutralitet” kan och sannolikt kommer att hindras dramatiskt av internetleverantörer. Med “internetfriheten” som de har förmånen för kommer de att ha “friheten” att debitera abonnenter för allt och allt de väljer, från “premium” -webbplatser till höghastighets “snabba banor.”

Om du tar upp videon som uppriktigt är det gränsöverskridande, vilket effektivt antyder att Ajit Pai och FCC tror att det amerikanska folket kan påverkas politiskt av löftet om Instagram-filter, fidget-spinnare och Harlem Shake. Men om du tar detta som något annat, som en förebyggande glöd som riktar sig till folket som är maktlösa att stoppa hela internet från att krascha runt dem, är det mycket värre. Men även jag tror inte att Pai har nått den nivån av serietidning … ännu.

Relaterade Artiklar

Back to top button