Airtel WiFi Calling nu tillgängligt över hela Indien; korsar 1 miljon användare

0 Shares

Tidigare förra månaden rullade Airtel ut VoWiFi aka Wi-Fi Calling i Delhi och expanderade gradvis till andra städer som Hyderabad, Chennai och Bangalore. Företaget lanserade senare tjänsten officiellt och gjorde den tillgänglig i många städer. Nu har Airtel officiellt meddelat att dess Wi-Fi Calling-tjänst är tillgänglig över hela Indien och har passerat 1 miljon användare.

Airtel VoWiFi fungerar nu även med bredbandsanslutning utanför Airtel och stöder över 100 enheter från 16 varumärken. Tjänsten är nu tillgänglig över hela Indien och varumärkena som stöder Airtel VoWiFi inkluderar Xiaomi, Samsung, OnePlus, Apple, Vivo, TECNO, SPICE, ITEL, Infinix, Mobiistar, CoolPad, Gionee, ASUS, Micromax, Xolo och Panasonic.

I relaterade nyheter finns det inget officiellt stöd för Jio Wi-Fi Calling på OnePlus-smarttelefoner, men du kan kolla in vår lösningsguide för att aktivera Jio VoWiFi på OnePlus-smarttelefoner.

Om du missade, använder Airtel Wi-Fi Calling den senaste tekniken för att förbättra röstsamtalsupplevelsen inomhus för Airtel-smarttelefonkunder. Den innovativa tjänsten använder Wi-Fi-nätverk för att skapa en dedikerad kanal för röstsamtal och tillåter kunder att ringa högkvalitativa samtal till alla nätverk. Detta förbättrar kundupplevelsen dramatiskt eftersom man sömlöst kan byta till Airtel Wi-Fi Calling.

Dessutom är Airtel Wi-Fi Calling en free tjänst, kräver ingen app och kan konfigureras på smarttelefonen genom att följa stegen nedan:

  • Kontrollera smartphonekompatibilitet på airtel.in/wifi-calling
  • Uppgradera enhetens operativsystem till den senaste versionen som stöder Wi-Fi-samtal
  • Gå till Inställningar på din mobiltelefon och Slå på Wi-Fi-samtal
  • Håll VoLTE påslagen också för en sömlös upplevelse

I en kommentar till detta sa Randeep Sekhon, CTO – Bharti Airtel:

Vi är glada över det extremt positiva kundsvaret för Airtel Wi-Fi Calling. Tekniken har verkligen förändrat kvaliteten på inomhusnätverket för Airtels mobilkunder, särskilt i områden med hög befolkningstäthet på urbana marknader. Airtel är också först med att göra tjänsten LIVE i Indien och våra kunder kan använda funktionen på valfritt Wi-Fi.

0 Shares