Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Airtel lanserar “Always On” IoT Connectivity

Airtel har introducerat “Always On” IoT-anslutningslösning. Med hjälp av ett dubbelprofil M2M eSIM från Airtel kan en IOT-enhet alltid kopplas till ett mobilnät från olika mobilnätsoperatörer (MNO) i eSIM.

Airtel “Always On” IoT-anslutningslösning

Tjänsten “Always On” från Airtel uppfyller AIS-140-standarden som fastställts av ministeriet för vägtransport och motorvägar och skapad av Automotive Research Association of India (ARAI) (MoRTH). Dessutom, enligt Airtel, etablerar det standarder för enheters anslutningsmöjligheter och GPS-spårningsmöjligheter i “alla passagerartransporterande bussar, privata flottor och andra kollektivtrafikfordon för spårnings-, säkerhets- och säkerhetsändamål.”

  • Registrerade bussar och taxibilar måste utrusta denna enhet enligt lag. Indien har just beordrat AIS-140-spårare för farliga lastfordon.
  • Ambulanser, gruv- och anläggningsbilar som är långt borta och andra verksamhetskritiska och smarta kommunikationsanvändningar behöver ett mer pålitligt och tillgängligt nätverk.
  • Airtels framtidsförberedda, GSMA-kompatibla plattform, flexibla API-baserade eSIM-livscykelhantering, funktionsrika Airtel IoT Hub och full DoT M2M-efterlevnad Airtel vill leda detta segment om några år.

Några av de främsta företagen i sektorn, inklusive Lumax ITuran, Loconav och e-Trans, har redan testat och antagit AIS140-lösningen. Den indiska fordonssektorn betjänas av Lumax ITuran Telematics, ett välkänt namn inom banbrytande telematikteknik.

Det snabbast växande fleet-tech-företaget i världen, LocoNav, har mer än 5 miljoner fordon som körs på vägen i mer än 50 länder. Samtidigt som e-Trans har ett pan-Indien-nätverk, är e-Trans en av de främsta leverantörerna av fordonsspårningslösningar.

På tal om lanseringen av “Always On” AIS-140 Connectivity-lösningen, Ajay Chitkara, direktör och VD för Airtel Business sa,

Vi är glada över att kunna erbjuda Always on Connectivity-lösning till våra kunder. Vi tror att detta är nästa stora möjlighet inom IoT-segmentet. Våra styrkor i nätverket, moderna och GSMA-kompatibla plattformar som erbjuder tillgång till data i realtid och flexibilitet för att integrera lösningen med anpassade API:er gör att Airtel Business sticker ut på marknaden.