AirPods Max-hörlurar laddas inte – så åtgärdar du det

0 Shares

De vanligaste orsakerna

Det finns många orsaker som kan göra att du får problem när du laddar upp din AirPods Max, men några av dem är extremt vanliga. Här är de vanligaste som du bör ta hänsyn till.

AirPods Max-hörlurar laddas inte

Rengör laddningsporten

AirPods Max laddas upp via ett kabelsystem som liknar det på en iPhone eller iPad. Specifikt måste du använda en Lightning-kabel som ansluts till en av sidorna av Apples trådlösa hörlurar. Detta är ett fördelaktigt system eftersom det tillåter laddning var som helst, eller på vilken enhet som helst, men det har också en negativ aspekt. Detta är främst smuts som kan samlas i Lightning-portarna , vare sig det är damm eller enkelt ludd. Detta kan göra att strömmen som krävs för att ladda batteriet inte tillförs ordentligt eller till och med att kabeln inte passar. Detta är ett allvarligt problem och kan leda till att AirPods Max inte laddas.

airpods max

I dessa fall bör du rengöra, men alltid med stor försiktighet. Tänk på att dessa portar kan vara extremt känsliga, och du måste alltid vara försiktig. Det första du ska göra är att se om det finns någon typ av ludd i porten, att kunna projicera det med en ficklampa för att äntligen hitta det. Men vad ska alltid undvikas är att införa någon typ av anslutet element såsom som en nål. Användningen av dessa typer av element kan slutligen göra att porten försämras och inte fungerar korrekt, vilket orsakar en högre pris på reparation. För att rengöra den bör du helt enkelt använda tryckluft och aldrig frätande vätskor.

Kontrollera kabeln du använder

Kabeln som enheterna laddas med kan ses som något ganska enkelt, och ger det ingen betydelse. Det är trots allt en enkel kontakt mellan laddaren och enheten i fråga. Men sanningen måste tillmätas större vikt eftersom den är en viktig komponent och också kan ge misslyckanden. Det är viktigt att välja laddningskabeln väl då det är i slutändan som kan orsaka problem med laddningen.

Kontrollera först och främst kabelns fysiska tillstånd. Att det är någon form av skada i den kan räcka så att den nödvändiga energin tillförs inte för att ladda AirPods Max. I dessa fall kan du leta efter en ersättare för att kontrollera om det är här problemet ligger. Tänk på att det finns många kablar och du bör alltid köpa en certifierad av Apple själv som har ett originalchip för att ha rätt lasthanteringssystem.

airpods max carga

Är laddaren lämplig?

En annan komponent i lasten som också kan misslyckas är själva laddaren. Detta är ansvarigt för att tillföra den nödvändiga energin till batteriet, och det kan vara känsligt för fel med tiden. Tänk på att för att uppnå en optimal laddning måste du ha en laddare med tillräcklig effekt och spänning och strömstyrka. Om detta inte är uppfyllt kan du se olika problem i belastningen eller helt enkelt som en extremt långsam belastning.

I dessa fall måste du utföra olika åtgärder som att testa andra typer av laddare. Det är viktigt att använda de som är auktoriserade av Apple själv som har olika säkerhetssystem. Bland dessa system finns de med överspänning, eftersom om de inträffar kan det hamna negativt på det interna batteriet i AirPods Max. Innan du köper, prova andra laddare du har hemma. Genom att inte kräva något speciellt kan du alltid använda själva iPhone eller iPad.

Andra sätt att fixa det

Utöver de kontroller som vi tidigare kommenterat på belastningsmomenten, måste det även beaktas att andra åtgärder kan utföras. Vi kommer att förklara dem för dig i detalj nedan.

Återställ AirPods Max

Batterihanterings- och laddningshanteringssystemet hanteras alltid av AirPods Max firmware. Vid vissa tillfällen kan ett problem uppstå i denna programvara som gör det omöjligt att hantera energin korrekt. Det vanligaste är att återupprätta det och på så sätt eliminera de problem som finns i vad som hänvisar till de processer som har hängt kvar och som hanterar hela lastningsprocessen. För att kunna återställa dem måste du helt enkelt följa några steg som är mycket enkla, som är följande:

  1. Tryck och håll ner bruskontrollknappen.
  2. Tryck samtidigt på den digitala kronan.
  3. Du kommer att se hur den nedre lysdioden blinkar gult. Sluta inte trycka på knapparna.
  4. Så snart den vita lysdioden visas kan du ta bort fingrarna från knapparna.

Airpods Max

Härifrån är det möjligt att alla problem du har med laddningssystemet kommer att lösas. Den enda nackdelen du kommer att ha är det faktum att du måste konfigurera om hörlurarna för att ansluta till dina enheter. Men det är verkligen värt att ordna med att ladda hörlurarna, även om all konfiguration måste göras om från början.

Kontakta Apple

I händelse av att inget av detta har slutat fungera med dina hörlurar måste du välja att ta kontakt med Apple. Det är viktigt att notera att alla Apple-produkter som har sålts i Spanien har en två års garanti . I händelse av att batteriet har skadats till följd av ett fel som kommer från fabriken täcks kostnaderna fullt ut. Detta händer inte när AirPods Max har fått någon form av slag eller har fått någon oavsiktlig skada som har hamnat i att påverka batteriet. I dessa fall kommer Apple inte att täcka det, liksom problemet med överspänningar.

airpods

För att kunna kommunicera med företaget måste det alltid ske via officiella kanaler. Du kan kontakta via den aktiverade telefonen men det kan också göras via webbplatsen. Här får du en tid att gå till en fysisk butik både tjänsteman men även till valfri SAT. Vid vissa tillfällen kan produkten även skickas till Apple med bud, så att reparationen kan utföras och den kan skickas tillbaka till din hemadress.

0 Shares