Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Ahanix MCE601

Introduktion

Det var ett tag sedan vi tittade närmare på ett hemmabiofodral, och efter att ha tittat på en av Ahanix senaste, skulle vi vilja tro att det kanske var värt att vänta. Även om vi var ganska nöjda med D-Vine 5 i vår HTPC-översikt i december 2004, stötte vi fortfarande på tillräckligt med funktionsbrister för att förhindra att den vann vår redaktörs utmärkelse i den jämförelsen.

När det gäller vad som är bra för ett HTPC-fodral gick det faktiskt ganska bra, men där det saknades var inom områden som gäller alla fall som vi granskar, som termisk prestanda och layout/design.

Nåväl, det har gått nästan ett halvt år nu, och Ahanix har en nyare, kraftigt förbättrad modell i D-Vine-familjen som vi kan titta på, MCE601. Ahanix har sex olika linjer av HTPC-fodral och arbetar fortfarande med ännu fler designs, såväl som flera relaterade produktlinjer som Mini ITX, Micro ATX och tysta tillbehör. Med ett företag som verkar ha ett så djupt intresse för små system borde deras HTPC-fodral vara några av de bästa i branschen. Här är en snabb blick på vad chassit har att erbjuda.Ahanix MCE601
Inkluderade funktioner
– Bra HTPC-styling
– Stöd för flera hårddiskar
– Vakuum fluorescerande display
– 350W SilentX strömförsörjning
Möjlig förbättring
– USB för bildskärmskontakt
– Möjlighet att använda standard PSU:er
– Möjlighet att använda icke-ATX-moderkort
– Större fläktar för förbättrad kylning

Låt oss se hur den här modellen kan jämföras med D-Vine 4 och 5, och även hur den fungerar som ett HTPC-fodral i allmänhet.

Mer information om MCE601 är tillgänglig på Ahanix hemsida.