AdWords -pallett betalar dig för att titta på annonser på din telefon

0 Shares

Det är ingen överraskning att många vuxna spenderar nästan tre timmar om dagen på sin smartphone. När de är på sin telefon umgås de ofta på sociala medier eller kollar sin e -post, men AdWords -pallen vill att alla också ska tjäna lite pengar. De hoppas kunna revolutionera reklamens framtid.

AdWords är en app som låter användaren bestämma när den ska titta på en annons, och de får betalt för den. För varje trettio sekunders annons tjänar en användare $ 0,50, så länge de kan svara på en annonsrelaterad fråga.

Hur det fungerar

Annonsörer placerar sina annonser på AdWords i en enkel kampanjprocess. Användare får ett textmeddelande om att en ny annons är klar för visning.

Användare tittar på den trettio andra annonsen och får betalt efter att ha svarat på en fråga för att bevisa att de tittade. Dessutom kan användaren få ytterligare $ 0,25 för att dela annonsen på sociala medier. Användare kan sedan göra in pengar när de har $ 10 i kredit, som kan gå till ett presentkort, bankkonto, PayPal-konto eller en ideell.

Annonsörer kan helt enkelt registrera sig via sin online -instrumentpanel och lansera sin annons med ett klick på en knapp. Företaget fokuserar på Albuquerque -annonsörer först och sedan expanderar. Annonsörer som för närvarande finns ombord inkluderar Lovelace, MVD Express, Supercuts och Twilight Homes.

Inspirationen

Tankarna bakom appen är VD Adam Greenhood som tillbringade över elva år som Creative Director på en annonsbyrå och blev frustrerad när det var uppenbart att annonser inte tittades.

”Det enda som alla tittar på på YouTube är hoppknappen. Idag kan alla betala för premiumprogram för att komma förbi annonser, säger Greenhood. ”Till och med jag hoppade över annonser. Så varför inte använda reklamdollar direkt till vår publik och veta att annonser når rätt personer? ”

Advertisement Soft Launch Party

Vid den mjuka lanseringen den 27 juli 2017 testade användarna appen och kollade in den första annonsen. För att fira lanseringen och för att ge tillbaka till lokalsamhället tillkännagav AdWordsTallet att de donerar $ 20 000 vardera till tre lokala ideella organisationer The Storehouse och lokala kapitel i Make a Wish Foundation och Big Brothers Big Sisters.

Partnerskapet

Greenhood närmade sig Real Time Solutions (RTS) för att skapa appen eftersom han ville ha någon lokal till Albuquerque.

”Även om användar- och annonsörsupplevelsen är utformad för att kännas enkel, är backendens ytterst komplicerade och kräver en butik med mycket databasdesign och hanteringserfarenhet. RTS passade perfekt, säger Greenhood.

Från start till lansering hade RTS tre månader på sig att få appen igång.

Som Steve Schroader, VD för RTS säger, “Det var många långa nätter för att få appen att fungera sömlöst före lanseringen.”

Fröfinansiering Framgång

Appen lanseras med $ 750 000 i fröfinansiering, varav 95 procent togs upp lokalt i Albuquerque. Företaget lanserade en reklamkampanj på 300 000 dollar för att uppmuntra konsumenterna att ladda ner appen. Företaget planerar att expandera rikstäckande under 2018.

Appen är tillgänglig via AdWords -webbplatsen och för närvarande tillgänglig för iPhone och Android.

Läs mer om Albuquerque startscen på TechCo

0 Shares