Adobes säkerhetskorrigeringar: Uppdatera Reader och andra program

0 Shares

Förbi är månaderna då vi alla var tvungna att uppdatera, ja eller ja, Flash Player-plugin-programmet för att rätta till dussintals sårbarheter. Lyckligtvis bestämde sig Adobe för att avbryta detta tillägg, som inte längre medförde något annat än säkerhetsproblem för användare och Internet i allmänhet, och lite i taget försvinner Flash från nätverket. Det finns bara senaste ESR-versionen av Firefox kvar med stöd för detta tillägg. Om några veckor kommer ingenting att kunna öppna detta webbinnehåll.

Adobes säkerhetskorrigeringar

Men trots bortgången av Blixt , många av Adobes produkter har fortfarande säkerhetsbrister som kan utsätta användare för risker. Därför, även om det är i mindre utsträckning, ser vi fortfarande alla typer av uppdateringar och patchar en gång i månaden. Vi kommer att se dem som spelar i juli 2021.

Nya säkerhetskorrigeringar för Adobe-produkter

Det viktigaste programmet som har uppdaterats denna månad har varit Adobe läsare (och Acrobat, den betalda versionen). Båda programmen grupperar 21 av de 28 sårbarheterna totalt fixade i dessa nya säkerhetskorrigeringar. Dessutom, av dessa 21 sårbarheter, har 14 ansetts vara “kritiska”, vilket gör att en angripare kan fjärrexekvera kod på vår PC och utsätta Windows och vår data för risker.

Adobe läsare

De andra Adobe-programmen som har uppdaterats för att rätta till olika säkerhetsbrister är:

  • Bro : fixar 4 kritiska buggar, och en måttlig.
  • Illustratör : fixa 2 kritiska buggar och en stor bugg.
  • Dimensionera – Täcker en kritisk sårbarhet.
  • Rammakare – Åtgärdar ett kritiskt säkerhetsfel.

Totalt sett 28 säkerhetsbrister som Adobe har rapporterat i sina senaste säkerhetsbulletiner. Alla kritiska sårbarheter i alla dessa program tillåter fjärrkörning av kod, vilket gör att hackare kan utföra kommandon på datorer bara för att använda dessa program. Företaget har inte bekräftat om sårbarheterna har använts av hackare eller om användare inte har varit i fara (för nu).

Men hur som helst så måste vi installera dem så snart som möjligt. Självklart är uppdateringarna helt free.

Uppdatera Adobe-produkter

De flesta Adobe-program har automatiska uppdateringar . Om vi ​​till exempel har Adobe Reader PDF-visaren installerad på datorn, eller Acrobat-redigeraren, kommer den automatiskt att söka efter nya versioner, ladda ner patchen och installera den på datorn. Dessutom kan vi manuellt söka efter uppdateringar från avsnittet “Hjälp> Sök efter uppdateringar” i programmet. Vi kan också ladda ner den senaste versionen av Adobe Reader härifrån.

Vid användning av andra program, som t.ex Adobe Illustrator , kommer uppdateringarna också att vara automatiska, även om de i det här fallet kommer att bero på Creative Cloud Desktop, klienten från vilken vi har tillgång till alla Adobe CC-applikationer, så länge vi betalar prenumerationen.

0 Shares