Adobes sÀkerhetskorrigeringar: Uppdatera Reader och andra program

0 Shares

Förbi Àr mÄnaderna dÄ vi alla var tvungna att uppdatera, ja eller ja, Flash Player-plugin-programmet för att rÀtta till dussintals sÄrbarheter. Lyckligtvis bestÀmde sig Adobe för att avbryta detta tillÀgg, som inte lÀngre medförde nÄgot annat Àn sÀkerhetsproblem för anvÀndare och Internet i allmÀnhet, och lite i taget försvinner Flash frÄn nÀtverket. Det finns bara senaste ESR-versionen av Firefox kvar med stöd för detta tillÀgg. Om nÄgra veckor kommer ingenting att kunna öppna detta webbinnehÄll.

Adobes sÀkerhetskorrigeringar

Men trots bortgÄngen av Blixt , mÄnga av Adobes produkter har fortfarande sÀkerhetsbrister som kan utsÀtta anvÀndare för risker. DÀrför, Àven om det Àr i mindre utstrÀckning, ser vi fortfarande alla typer av uppdateringar och patchar en gÄng i mÄnaden. Vi kommer att se dem som spelar i juli 2021.

Nya sÀkerhetskorrigeringar för Adobe-produkter

Det viktigaste programmet som har uppdaterats denna mĂ„nad har varit Adobe lĂ€sare (och Acrobat, den betalda versionen). BĂ„da programmen grupperar 21 av de 28 sĂ„rbarheterna totalt fixade i dessa nya sĂ€kerhetskorrigeringar. Dessutom, av dessa 21 sĂ„rbarheter, har 14 ansetts vara “kritiska”, vilket gör att en angripare kan fjĂ€rrexekvera kod pĂ„ vĂ„r PC och utsĂ€tta Windows och vĂ„r data för risker.

Adobe lÀsare

De andra Adobe-programmen som har uppdaterats för att rÀtta till olika sÀkerhetsbrister Àr:

  • Bro : fixar 4 kritiska buggar, och en mĂ„ttlig.
  • Illustratör : fixa 2 kritiska buggar och en stor bugg.
  • Dimensionera – TĂ€cker en kritisk sĂ„rbarhet.
  • Rammakare – ÅtgĂ€rdar ett kritiskt sĂ€kerhetsfel.

Totalt sett 28 sÀkerhetsbrister som Adobe har rapporterat i sina senaste sÀkerhetsbulletiner. Alla kritiska sÄrbarheter i alla dessa program tillÄter fjÀrrkörning av kod, vilket gör att hackare kan utföra kommandon pÄ datorer bara för att anvÀnda dessa program. Företaget har inte bekrÀftat om sÄrbarheterna har anvÀnts av hackare eller om anvÀndare inte har varit i fara (för nu).

Men hur som helst sÄ mÄste vi installera dem sÄ snart som möjligt. SjÀlvklart Àr uppdateringarna helt free.

Uppdatera Adobe-produkter

De flesta Adobe-program har automatiska uppdateringar . Om vi ​​till exempel har Adobe Reader PDF-visaren installerad pĂ„ datorn, eller Acrobat-redigeraren, kommer den automatiskt att söka efter nya versioner, ladda ner patchen och installera den pĂ„ datorn. Dessutom kan vi manuellt söka efter uppdateringar frĂ„n avsnittet “HjĂ€lp> Sök efter uppdateringar” i programmet. Vi kan ocksĂ„ ladda ner den senaste versionen av Adobe Reader hĂ€rifrĂ„n.

Vid anvÀndning av andra program, som t.ex Adobe Illustrator , kommer uppdateringarna ocksÄ att vara automatiska, Àven om de i det hÀr fallet kommer att bero pÄ Creative Cloud Desktop, klienten frÄn vilken vi har tillgÄng till alla Adobe CC-applikationer, sÄ lÀnge vi betalar prenumerationen.

0 Shares