Adobes Premiere Pro är “otroligt lyhörd” med Apple M1

Premiere Pro kommer att se betydande prestandaförbättringar med Apple M1-stöd som lanseras idag, har Adobe meddelat.

M1-stöd på Premiere Pro har varit i beta sedan december, men funktionen kommer äntligen att vara tillgänglig offentligt från och med idag.

Adobe Product Manager Patrick Palmer beskrev M1-uppdateringen som “otroligt lyhörd” med löfte om att “när du arbetar med den, är känslan av den helt fantastisk” under en digital pressmöte som Trusted Reviews deltog i.

Enligt Adobe är redigering i Premiere Pro i genomsnitt 77% snabbare från att starta appen till att exportera ditt projekt. Lanseringen är 50% snabbare, medan öppna projekt är 77% snabbare och spara projekt är 15% snabbare. Företaget klargjorde inte vilka marker det jämförde M1 mot i briefingen. Vi har nått ut för att förtydliga.

M1 är Apples första bärbara chip från eget märke och ersätter Intel-processorerna som företaget tidigare använt. Under testningen imponerade det med att Apple MacBook Air M1 gjorde perfekt 5/5 när vi granskade den i december förra året och erbjuder utmärkt prestanda och energieffektivitet.

Adobe tillkännagav också ett antal nya funktioner tillgängliga på Premiere Pro, After Effects och Character Animator från och med idag.

En av de mest tidsbesparande uppdateringarna är Premiere Pro’s nya tal-till-text-funktion. Funktionen gör det möjligt för användare att automatiskt generera transkriptioner, vilket gör det till den enda NLE med möjligheten att bildtexter automatiskt.

Funktionen, som har kombinerats med textningsfunktionen som lanserades i mars, kan nås genom att trycka på “Skapa transkription” och välja spåret du vill bilda. Adobe Sensei placerar sedan bildtexterna i en tidslinje, så att du kan justera dem och flytta dem om du inte är nöjd med hur de är tidsinställda.

Den stöder en mängd olika språk och kan skilja mellan flera högtalare. Transkriptioner kan också exporteras som SRT-sidvagnsfiler.

Andra nya funktioner som kommer till Premiere Pro med uppdateringen inkluderar förbättrade verktyg för titling och textning, ett verktyg för att uppgradera äldre titlar till den nya källgrafiken och förbättringar av arbetsflödet i Premiers färg- och samarbetsfunktioner.

Spekulativ rendering efter effekterSpekulativ rendering i After Effects

För After Effects tillkännagav Adobe en handfull nya återgivningsfunktioner med flera bilder som kommer till appens offentliga beta, inklusive spekulativ förhandsvisning och aviseringar om fjärr rendering.

Spekulativ förhandsgranskning gör att After Effects kan slutföra renderingen i bakgrunden medan du gör andra saker, medan fjärrmeddelanden skickar en varning till din telefon (iOS eller Android) eller smartwatch så att du vet när renderingen är klar så att du inte behöver vänta av din dator.

Slutligen släpper Adobe två nya funktioner i Character Animators offentliga beta: Puppet Maker och Body Tracker.

Puppet Maker gör det möjligt för användare att välja frisyrer, hudtoner, tillbehör och mer medan de ser deras karaktär reagera på ditt ansikte och röst i realtid. Vem som helst kan designa ett anpassat karaktärsskapningssystem i Photoshop för att skapa sin egen stil i Character Animator och det finns en slumpmässig knapp för att snabbt skapa nya tecken.

Character Animator Body TrackerBody Tracker i Character Animator

Under tiden tillåter den Adobe Sensei-drivna Body Tracker användarna att animera hela kroppen samtidigt med hjälp av hela kroppsrörelser och gester genom att spåra armar, ben och torso.

Character Animator kommer också att se prestandaförbättringar med Apple M1-chipet, inklusive 2x snabbare dock- och konstimport och 3x snabbare växling mellan arbetsytor.

Alla dessa uppdateringar är tillgängliga från och med idag (20 juli).

Relaterade Artiklar

Back to top button