Adobe lovar aggressivt HTML 5 -stöd i framtiden

Adobe lovar aggressivt HTML 5 -stöd i framtiden

Onsdagen den 9 november 2011

Adobe bekräftade snabbt rykten om framtiden för deras Flash Player för mobila enheter. Företaget bekräftade i ett blogginlägg att Adobe Flash Player verkligen var dött för mobila enheter, men lovade att fortsätta arbeta aggressivt på HTML 5 -plattformen. Det verkar som om Adobe ser HTML 5 som en bredare plattform med betydligt fler funktioner än vad Flash kan erbjuda ur en mobilenhetssynpunkt.

Trots att Flash Player till synes kraschar och brinner för mobila enheter, var Adobe snabb med att lägga till att de kommer att fortsätta att förbättra Flash för stationära datorer, och hoppas också kunna fortsätta locka utvecklare att skapa en inbyggd användarupplevelse för sin AIR -plattform. Adobe -bloggen förklarar vidare,

Vårt framtida arbete med Flash på mobila enheter kommer att fokuseras på att göra det möjligt för Flash -utvecklare att paketera inbyggda appar med Adobe AIR för alla större appbutiker. Vi kommer inte längre att fortsätta utveckla Flash Player i webbläsaren för att fungera med nya konfigurationer för mobila enheter (chipset, webbläsare, OS -version, etc.) efter den kommande versionen av Flash Player 11.1 för Android och BlackBerry PlayBook. Vi kommer naturligtvis att fortsätta tillhandahålla kritiska buggfixar och säkerhetsuppdateringar för befintliga enhetskonfigurationer. Vi kommer också att tillåta våra källkodslicensinnehavare att fortsätta arbeta med och släppa sina egna implementeringar.

Vi är inte säkra på vad som kommer att ersätta Adobe Flash för mobila enheter inom en snar framtid, men vi är säkra på att det kommer att ta ett tag innan Flash försvinner helt från mobilvärlden- trots dagens “spik i kistan” -meddelandet.

Källa

Om du tyckte om detta kan du överväga att dela det

Relaterade Artiklar

Back to top button