Adobe lanserar ny programvara för att slå ner på lösenordsdelning

Adobe lanserar ny programvara för att slå ner på lösenordsdelning

Eftersom Netflix fortsätter att föra sitt krig mot lösenordsdelning har datorprogramföretaget Adobe beslutat att tjäna pengar genom att producera sin egen maskininlärningsprogramvara som syftar till att lösa problemet.

Lösenordsdelning är en mardröm för cybersäkerhet. Men förutom att göra ditt system mer sårbart för hackare, tyder Adobes egen forskning på att metoden kan kosta streamingtjänster i USA runt 25 miljarder dollar i årliga intäkter.

Om man kringgår besväret med strikta enhetsgränser och multifaktorautentisering kan Adobes nya lösning kanske lösa problemen med Netflix nuvarande strategi. Men med streamingjätten som just nu testar sin egen kontodelningsfunktion, kan Adobes högteknologiska utveckling ha kommit lite för sent.

Abobes nya “Prime Account IQ System” syftar till att tackla lösenordsdelning

När inflationstakten når en fyra decenniers hög och konsumentutgifterna tar ett dopp, håller stor teknik på att få effekt – och stora streamingtjänster som Netflix och Disney+ är inte undantagna. Men när dessa streamingleverantörer börjar bli seriösa med att dela lösenord för att återställa ekonomiska förluster, hävdar Adobe att de har lösningen på sin akilleshäl – och den är beroende av att samla in mycket av din data.

Leverantörens nya mjukvara “Prime Account IQ System” använder sofistikerade maskininlärningsmodeller för att samla in användarinformation och upptäcka beteendemönster på deras konton. Denna information inkluderar hur många enheter som finns på ett konto och användarnas geografiska platser.

Efter att ha sammanställt denna användardata tillsammans med vanliga användningsmönster, producerar systemet ett “sharing probability”-poäng som bestämmer sannolikheten för autentiseringsdelning. Programvaran uppskattar också om dessa användare sannolikt är resenärer, pendlare, nära vänner och familj eller ägare till flera hem.

Om Adobes Prime Account IQ System beslutar att du gör dig skyldig till lösenordsdelning, kommer de att slå dig med en “Överdriven delning”-varning. Information om dessa “problematiska” konton skulle sedan vidarebefordras till företaget, och om användare väljer att ignorera varningen riskerar de att blockeras från plattformen.

Netflix tar inte lösenordsdelning sittandes

Det går inte att förneka det, Netflix dominerar marknaden för streamingtjänster. Men trots att det är den mest använda plattformen i sitt slag är omfattande lösenordsstöld ett problem som fortsätter att plåga företaget.

Påskyndade av levnadskostnadskrisen använder användarna uppgifterna från sin familj och vänner – eller till och med tredje part på internet – mer än någonsin, vilket leder till ett minskande antal nya prenumeranter. Och enligt Adobes egna uppskattningar kostar detta företaget runt 9 miljarder dollar varje år.

I ett försök att ta itu med detta problem utvecklar Netflix för närvarande sin egen kontodelningsfunktion som tar ut en fast avgift på $2,99 för ett extra konto. Det här tillägget kan ha sin egen plats, inloggningsdetaljer och användarprofiler, så det innehåller i princip alla beskärningar av huvudkontot.

“Utbrett kontodelning mellan hushåll undergräver vår långsiktiga förmåga att investera i och förbättra vår service.” – Uttalande från Netflix

Netflix tillåter också sina användare att använda sitt primära konto utanför sina hem i upp till två veckor för att ta hand om semester eller affärsresor. Om användare använder sitt huvudkonto någon annanstans längre, förväntas de dock betala extra.

Det här alternativet för kontodelning är för närvarande tillgängligt i Peru, Chile och Costa Rica, men det förväntas släppas i fler länder, inklusive USA, senare i år.

Relaterade Artiklar

Back to top button