Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Addtronics W8500 WTX Workstation/Server Tower CaseSnabb titt

Addtronics W8500
WTX Tower Case

De goda


http://www.addtronics.com

+
Massor utrymme inuti att arbeta med
+ Massor
av kylningsalternativ
+ Högklassig byggkvalitet
+ Avtagbar moderkortsfack
+ Avtagbara sidopaneler
+ WTX formfaktor

Det dåliga

Vi har också sett en ny uppsjö av avancerade moderkort som annonserats med en ny formfaktor, WTX. “W” i WTX står för workstation, men många av dessa fall och moderkort kommer att riktas mot servermarknaden.

I grund och botten är WTX en stor förlängning av ATX, men de stora funktionerna i WTX inkluderar ett större moderkort för större expansion och förbättrade kraftmöjligheter som ATX inte kunde tillhandahålla tillräckligt för arbetsstationsmarknaden. Det större moderkortet ger mer plats för integrerade komponenter på WTX I/O-skölden och eventuellt två extra expansionsplatser. De förbättrade kraftfunktionerna är designade för att stödja flera processorer, AGP Pro-grafikkort och massor av hårddiskar. WTX-fodral är bakåtkompatibla med ATX-moderkort, men inte vice versa.

WTX-specifikationen har faktiskt varit i arbete ett bra tag, men har just nu dykt upp i moderkorts- och fodralprodukter. Det första WTX-fodralet som kommer till AnandTech-labben är Addtronics W8500, vänligt tillhandahållet av Datornörd. De säljer W8500 under etiketten “POW!er Pro Tower” för $265.

Du kanske inte har hört talas om Addtronics, men det finns en god chans att du har arbetat med eller åtminstone hört talas om ett Addtronics-fall utan att ens veta om det. Kommer du ihåg Supermicro SC750-A? Addtronics designade och producerade det fodralet för Supermicro. Supermicro är faktiskt OEM-köparen i denna situation och många andra “Supermicro”-fodral är också designade och byggda av Addtronics.

Så vad händer när du ger Addtronics chansen att arbeta med en helt ny formfaktor designad för marknaden för arbetsstationer/servermarknader på nybörjarnivå? En Supermicro SC750-A på steroider? Eller skulle det finnas buggar med den nya formfaktorn? Låt oss ta reda på…

Specifikationer

Formfaktor WTX-tornet
Drive Bays

5 externa 5,25″
1 extern 3,5″
5 interna 3,5″

Kyl

80 mm strömförsörjningsfläkt
4 – 80 mm avgasfläktar bak (1 ingår)
2 – 92 mm insugsfläktar fram
80mm insugsfläkt fram
80 mm sidomonterad 5,25″ insugsfläkt för drivfack
92 mm 3,5″ insugsfläkt för drivfack (ingår)

Andra funktioner Sväng ut åtkomst till sidopanelen
Avtagbar moderkortsbricka
Intrångsbrytare
Säkerhetslås på frontramen
Avtagbart/tvättbart dammfilter
Bakre panelkåpa med säkerhetslås
WTX expansionspanel
Mått
(HWD)

24,6 x 12,4 x 21,25 tum
625 x 315 x 540 mm

Strömförsörjning

Channel Well Technology CWT-300ATX (300W ATX 2.01)
Tillval WTX 300 – 400W