Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Acer T232HL – Tryck kommer till skrivbordet

Introduktion, design och specifikationer

Windows 8 har lett till en förändring i hur vi använder våra datorer och dess fokus på att ha en mer enhetlig upplevelse för telefoner, surfplattor, bärbara datorer och stationära datorer. Eftersom de två första systemen i första hand är pekorienterade ser stationära datorer plötsligt ett stort antal pekskärmar dyka upp. I en miljö som är van vid tangentbord och mus för inmatning, hur väl kommer touch att passa in i den inställningen?

Tillgången på pekskärmar har snabbt ökat i och med lanseringen av Windows 8 förra året. Där pekskärmar var sällsynta eller dyra förut, är de nu mycket lättare att hitta med tillgången till ett traditionellt, pekorienterat operativsystem. Den första som jag har haft en chans att använda under en längre period är T232HL från Acer, en 23” 1080p-skärm med en IPS-panel och en blank skärmfinish.

Det finns ett stöd på baksidan för att justera skärmens vinkel, men inga andra ergonomiska justeringar finns tillgängliga. På mitt granskningsexempel var stativet för hårt och jag var tvungen att ta bort kåpan för att lossa mekanismen, men detta kanske inte händer på fraktenheterna. Det finns 100 mm VESA-monteringshål, om du vill ha fler justeringar eller få skärmen från ditt skrivbord.

Ingångarna är begränsade till HDMI, DVI och DSub, utan att hitta någon DisplayPort. Med DisplayPort som är mer och mer vanligt nu, och Acer säljs för cirka 500 $, tror jag att det skulle vara lämpligt att lägga till en DP-ingång. Det finns också en 3,5 mm ljudingång för de interna högtalarna och en USB 3.0-hubb med tre portar på skärmens vänstra sida. Den använder också en exteriör krafttegel, en stor sällskapssak för mig.

Eftersom det är en IPS-panel är betraktningsvinklarna mycket bra på Acer T232HL. Det problematiska problemet är den glansiga finishen på skärmen som reflekterar mycket ljus. Den glansiga finishen kan hjälpa till att dölja fingeravtryck från att använda beröringsfunktionerna, eller så kan det vara nödvändigt på grund av beröringssensorerna, men det gör den vinkeljusteringen ännu viktigare när du försöker eliminera reflektioner. Du kan se reflektionen som finns i bilden med lägre vinkel, eftersom jag för alla andra bilder arbetade hårt för att hitta en vinkel där reflektioner var mindre synliga.

Jag glömde av misstag att ta bilder av skärmen innan jag returnerade skärmen till Acer, så tyvärr var jag tvungen att ta ut bilder av OSD från manualen för att ge exempel på hur det fungerar. Skärmkontroller är monterade på höger sida av skärmen, med en OSD som dyker upp när du trycker på en knapp. Den här typen av arrangemang har varit min favorit från Dell, men i så fall sitter knapparna precis bredvid skärmen och det är tydligt vilken etikett som gäller vilken knapp. I det här fallet med dem gömda åt sidan, trycker jag ofta på fel knapp när jag gör en justering.

Acer T232HL
Videoingångar

HDMI, DVI, Dsub

Paneltyp

IPS

Pixel Pitch

0,265 mm

Färger

16,7 miljoner

Ljusstyrka

250 nits

Kontrastförhållande

1000:1 Typiskt

Respons tid

5ms GTG

Synlig storlek

23″

Upplösning

1920 x 1080

Betraktningsvinkel (H/V)

178/178

Bakgrundsbelysning

LED

Strömförbrukning (drift)

25 watt

Strömförbrukning (standby)

0,5 watt

Skärmbehandling

Glansig

Höjdjusterbar

Nej

Luta

Ja, 8-60 grader

Svänga

Nej

Snurra

Nej

VESA Väggmontering

Ja, 100 mm

Mått med bas (BxHxD)

21,5″ x 17,9″ x 1,9″

Vikt

12,6 lbs.

Ytterligare egenskaper

10-punkts Touch, 3 Port USB 3.0 Hub, Stereohögtalare

Begränsad garanti

3 år

Tillbehör

DVI-kabel, HDMI-kabel, Dsub-kabel, 3,5 mm kabel, USB-kabel

Pris 500 USD (2/05/2013)

Specifikationerna på Acer är i linje med de flesta 23-tums IPS-skärmar, förutom de extra touchfunktionerna. Hur fungerar Windows 8 hemma med en pekskärm då?