Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

ABIT SP50 hemmabiohögtalare & AU10 ljudkort

Introduktion

Många av er tittade förmodligen två gånger på rubriken till den här artikeln. ABIT gör produkter för datorljud? Samma ABIT som gör moderkort? Ja, de har gett sig in på datorljudsmarknaden med en komplett 5.1-surroundljudslösning som bör hamna på hyllorna under de kommande veckorna.

ABIT Computer Corporation tar sitt första steg in i datorljud med ett paket som inkluderar ljudkortet AU10 och SP50 surroundljudshögtalarpaketet. Surroundbehandlingen görs genom mjukvara och matas sedan ut till högtalarsystemet i analogt format. Förstärkarna för alla satelliter är integrerade i subwooferhöljet, vilket minskar kabelkraven och ger systemet en viss flexibilitet, vilket gör inställningen av högtalarna relativt enklare.

ABIT har även designat några högtalarstativ för systemet som kommer att erbjudas utöver surroundsystemet. Stativen vi använde vid testning var ABIT ST02 bordsstativ för de främre surroundpositionerna och ST12 golvstativen för de bakre surrounderna. ABIT erbjuder två versioner av dessa stativ; ST01- och ST11-serierna har en lite annorlunda stil.