Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

Abit NI8 SLI: nVidia SLI för Intel Gamer

AMD har nyligen dominerat spelsegmentet, tack vare NVIDIA, deras nForce4 SLI-chipset och kraften i A64 FX-processorn. Under den tiden har Intel-lägret haft lite att hurra för, med Intel-spelare som tvingats förlita sig enbart på enstaka grafikkortslösningar. De kunde bara se när AMD-användare gick förbi i fps-prestanda. NVIDIA skakade nyligen upp det status quo genom att introducera NVIDIA SLI på Intel-marknaden.

Abit introducerade nyligen NI8 SLI baserad på NVIDIAs C19 + MCP-04 nForce4-kretsuppsättning, och med den, innovationerna som kommer med Abit Fatality-etiketten. De C19-baserade korten som nu introduceras på marknaden är fullspäckade med funktioner, vilket gör “allt en spelare kan önska sig” Fatality till ett naturligt för denna marknad. Intels processorer med dubbla kärnor genererade en del spänning inför Intel för spel igen, och NVIDIA:s C19 steg upp med x2-stöd. Som vi sedan dess har lärt oss finns det vissa begränsningar när det gäller stöd för dubbla kärnor som är inneboende i Intel nForce4-chipset för närvarande. Vid lagerinställningar som använder en Intel D840EE, kändes de två kärnorna och alla fyra logiska processorerna igen enligt specifikation, men när multiplikatorn sänks till 14 känner chipset bara igen en CPU-kärna. Det här problemet har enligt uppgift åtgärdats i de senaste top-line Dual x16 NVIDIA Intel-korten. Men spelare är inte nödvändigtvis överklockare, och om Abit NI8 SLI är snabb i lagerhastigheter kommer den att tillfredsställa många spelare.

Abit-fans förväntar sig att om någon kan göra en värdig Intel-spelbräda så kommer det att vara Abit. Deras BIOS har särskilt anpassats till spelprestanda. Deras nuvarande Fatality-serie av brädor är ett bevis på den spelmarknaden, som alltid har haft hög respekt för varumärket Abit.

Under det senaste året har mycket skrivits om Abits ekonomiska problem och omorganisation, men trots de nya utmaningarna fortsätter de att konstruera och introducera nya produkter i takt med att tekniken utvecklas. Låt oss se om NI8 kan hjälpa Abit att återerövra en del av sin tidigare glans.