Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

95 % av iCloud-användarna har aktiverat multifaktorautentisering

Konsumentsäkerhetspraxis kan förbättras, eftersom Apple rapporterade att en stor andel av dess iCloud-användare faktiskt möjliggör multifaktorautentisering på sina enheter.

Lösenord minskar helt enkelt inte det 2022. Visst, de kan fungera utmärkt om de används på rätt sätt, men verkligheten är att den genomsnittliga användaren inte följer några bästa metoder för lösenord, vilket kan göra att hacka sina konton pinsamt enkelt. Ännu värre, många organisationer följer efter föråldrade lösenordspolicyer som orsakar fler problem än de löser.

Lyckligtvis kan funktioner som multifaktorautentisering på allvar stärka din säkerhet och Apple noterar att användarna är mer ombord än tidigare trott.

iCloud-användare är med på MFA

I en intervju med 9to5Mac avslöjade Apple att 95 % av dess iCloud-användare har aktiverat multifaktorautentisering, säkerhetsfunktionen som kräver att användare presenterar två eller flera bevis som bevisar att de är den de säger att de är, ofta via en smartphone eller annan enhet.

Skiftet mot den mer robusta säkerhetsåtgärden är vettig, eftersom Apple har krävt multifaktorautentisering för ett brett utbud av sina populära tjänster. Apple Card och Apple Cash kräver båda att det fungerar, och till och med iCloud Keychain – företagets lösenordshanterare – gör att du aktiverar multifaktorautentisering för att komma åt dina inloggningsuppgifter.

Men samtidigt som att möjliggöra multifaktorautentisering är ett stort steg mot en säkrare framtid helt på egen hand, Apple — tillsammans med resten av Big Tech — har ett mer ambitiöst mål: att bli av med lösenord tillsammans.

Blir vi av med lösenord?

iCloud-användare som antar multifaktorautentisering är många goda nyheter för framtiden för användarnas integritet. Inte bara för att multifaktorautentisering är en strängare säkerhetsstandard, utan också för att det gör plats för att helt och hållet bli av med lösenord.

Som en del av iOS 16-uppdateringen, Apple lade till lösenord, en ny säkerhetsfunktion som skulle kunna göra det möjligt för iOS- och macOS-användare att komma åt sina konton utan lösenord. Multifaktorautentisering måste aktiveras för att få tillgång till denna nya funktion, vilket förklarar varför Apple är så exalterade över att dess många användare anpassar sig till förändringen.

“Människor har nästan alltid telefoner med sig”, sa Darin Adler, VP för internetteknik på Apple i en exklusiv intervju med Tom’s Guide förra månaden. “Face ID och Touch ID-verifiering ger dig den bekvämlighet och biometri vi kan uppnå med en iPhone. Du behöver inte köpa en annan enhet, men du behöver inte ens lära dig en ny vana.”

Målet är tydligt: ​​bli av med lösenord. Med tanke på att genomsnittsanvändare vägrar att använda olika lösenord för sina konton och använda komplicerade fraser snarare än ord som är lätta att gissa, verkar det som att gå vidare från den antika tekniken som det enda sättet att på allvar förbättra säkerheten över hela linjen. Och givet det de flesta användare är ombord på att bli lösenordslösadet är inte så mycket en fråga om “om” vi ska bli av med lösenord, utan snarare “när” vi ska bli av med lösenord.

Medan du väntar…

Tyvärr är vår lösenordslösa framtid inte riktigt här än, och du måste hålla din personliga information och affärsdata säkra på något sätt, eller hur? Lyckligtvis finns det verktyg där ute som kan hjälpa dig att stärka din onlinesäkerhet.

När det gäller lösenord är ett av de beprövade sätten att hålla dig säker online en kvalitetslösenordshanterare. Dessa verktyg föreslår inte bara robusta lösenord som inte kommer att hackas, utan varnar dig också när en av dina referenser har äventyrats i ett säkerhetsintrång.

Om du vill ta det upp ytterligare ett snäpp, Antivirus mjukvara och VPN kan skydda dig från några av de mer hotfulla aktörerna online, som ransomware och säkerhetsintrång. Hur som helst bör du definitivt aktivera multifaktorautentisering – oavsett om du är iCloud-användare eller inte – så att du kan vara beredd på att bli lösenordslös så snart som möjligt.