9 väsentliga element för alla inkommande marknadsföringskampanjer

0 Shares

inbound-marketing-kampanj-periodiska-tabellen

HubSpot har visat att företag löper tre gånger så stor risk att se högre ROI på inkommande marknadsföringskampanjer än på utgående kampanjer. Men det betyder inte att inbound marketing är lätt. Faktum är att holistiska inkommande kampanjer kan vara ganska komplexa, från innehållsproduktion och marknadsföring till engagemang över kanaler, en kampanj kan snabbt bli invecklad.

Lyckligtvis finns det en beprövad och beprövad kärnuppsättning av tillgångar som behövs för att alla kampanjer ska bli framgångsrika. I dagens inlägg tar vi upp nio av dem.

Starta en bloggserie

Att skapa värdefullt innehåll för din publik är ett kraftfullt inslag i en framgångsrik inbound marketing-strategi. Det mest effektiva sättet att dela innehåll är med en blogg. Faktum är att 80 procent av B2B-marknadsförare rapporterar att de använder bloggar som en central del av sin inkommande taktik, enligt Content Marketing Institute.

b2b-innehållsmarknadsföring-taktik-användning

Din blogg erbjuder en fantastisk möjlighet att locka potentiella kunder till din webbplats. Det fungerar också som en inkörsport till varumärkesmedvetenhet och preferenser i ett tidigt skede genom att hjälpa dem att utbilda sig själva om de utmaningar de står inför – ibland till och med innan de vet att det finns en lösning eller letar efter en.

En av de svåraste delarna av bloggandet är att definiera de ämnen som du behöver ta upp. Börja med att definiera beteendet, behoven och nyckeltermerna som din köparpersonas kommer att ta itu med i varje steg av köparens resa. Persona Mad Libs kan vara ett bra sätt att få kreativiteten att flöda för nyckelords- och ämnesidéer. Här är ett exempel på hur det kan se ut:

persona-livscykel-stadier

Undersök sedan relevanta nyhetssajter, dina konkurrenters bloggar, branschledare och tankeledare i ditt område för att se vad de diskuterar. BuzzSumo och Keywordtool.io är båda fantastiska verktyg för att underlätta denna forskning. När du gör detta, titta på hur folk reagerar. Finns det massor av sociala aktier? Många kommentarer? Detta kommer att ge dig en känsla av vad som resonerar med din målgrupp.

När du har några idéer är det dags att ta fram en lista med relevanta ämnen och lansera dem i en serie som är organiserad efter ditt redaktionella schema. (Vi har en lättanvänd mall för detta!) Om du till exempel är en säljorganisation, utveckla en serie inlägg som relaterar till relationsbyggande, säljledning, leadsnurturing och prospektering. Dessa ämnen är alla relevanta för försäljning och kan användas tillsammans för att bygga en framgångsrik försäljningsstrategi.

Ta fram ett erbjudande

Eftersom målet med din inkommande kampanj är att öka genereringen av potentiella kunder, måste du också utveckla ett premiuminnehållserbjudande som kan leva bakom en form för insamling av potentiella kunder. Enligt CMO Council är dessa typer av innehåll som har visat sig vara mest effektiva för att leverera bra leads idag:

innehållstyper efter respondenter

Om ditt företag inte har någon av dessa tillgångar, har vi upptäckt att det ofta finns ett internt lager av tillgångar som bidrar långt till att skapa konturer. Och naturligtvis, om du inte har befintligt innehåll, kan ett mycket liknande ramverk användas för att forma idéer om dessa gated tillgångar som användes för att skapa din bloggkampanj.

köparstadier

Skapa en mördande målsida

När dina premiuminnehållserbjudanden är på plats utvecklar du målsidor för att fånga dina erbjudanden så att du kan fånga dessa leads. Den här sidan kommer att ge din potentiella kunder möjlighet att fylla i ett formulär i utbyte mot hans eller hennes företagsinformation.

Innan du sätter igång finns det några viktiga bästa metoder för målsida att tänka på:

  • Använd tydliga och koncisa rubrikmeddelanden
  • Använd förtroendemärken och socialt bevis
  • Ge en tydlig uppmaning till handling
  • Ta bort navigeringselement
  • Omdirigera till en tacksida

Marknadsför ditt innehåll

Om innehåll är kung, då är innehållsreklam drottning. Detta kan komma i många olika former, men tar vanligtvis formen av dessa kärntaktik:

  • Sociala media
  • Relationsbyggande
  • Influencer-uppsökande
  • Samhällsengagemang online

Marknadsföring på sociala medier har varit på spel i flera år, men under de senaste åren eller två har vi sett vikten av den relationsbyggande sidan av innehållsmarknadsföring ta fart. Detta symboliseras av uppkomsten av verktyg som är speciellt utformade för att hjälpa marknadsförare att hantera det, som ContentMarketer.io och marknadsföring av betalt innehåll på plattformar som Outbrain eller Zemanta.

Om du letar efter ett bra arkiv med handlingsbara innehållsfrämjande strategier rekommenderar jag att du börjar med det här inlägget från KissMetrics.

Investera i en annonskampanj på sociala medier och sponsrat innehåll

Betald social reklam och innehållsmarknadsföring är utmärkta sätt att sätta fart på din innehållsmarknadsföring, samt få den inför en målgrupp. Det har också visat sig vara en mer effektiv förvärvskanal än traditionell reklam för B2B-företag. Till exempel kunde NewsCred generera 50 procent mer värdefulla leads med hjälp av LinkedIn-sponsrat innehåll än Native Ads eller Google Adwords.

sociala-media-annonskampanj-statistik

Använd din e-post

E-postmarknadsföring är ett utmärkt verktyg för att skapa efterfrågan och marknadsföra ditt innehåll. Enligt rapporten State of Pipeline Marketing är e-post faktiskt den mest använda marknadsföringskanalen för att skapa efterfrågan och används av nästan 90 procent av B2B-marknadsförare.

marknadsföringskanaler-används-för att-generera-efterfrågan-graf

Det finns några viktiga överväganden när du använder e-postmarknadsföring som en del av din inkommande strategi. Det första är att segmentera din kontaktdatabas. Detta kommer att hjälpa till att kategorisera dina mottagare efter geografi, bransch och befattning för att skapa ett mer personligt budskap, vilket säkerställer att tittarna får relevant innehåll. Se också till att när du skickar ett e-postmeddelande kommer det från en faktisk persons namn och e-postadress. Detta kommer att bidra till att öka dina öppettider och minska risken för att din e-post kommer att fastna i någons skräppostmapp.

Vårda leder

Nu när du har potentiella kunder, vad tänker du göra med dem? Det är här en ledarskapande plan kommer in i bilden. Enligt HubSpot är “50 % av potentiella kunder kvalificerade men inte redo att köpa.” Om du inte vårdar dina leads så går du miste om en värdefull möjlighet.

Det finns två hastigheter för leadsnöring, den första är accelererade produktfokuserade kampanjer, den andra är fokuserad på innehåll i medvetenhets- och övervägandefasen inriktat på långsiktig vård. Det är denna andra hastighet där din inkommande kampanj blir mest effektiv.

Börja med att bygga din bloggprenumerantlista och fortsätt sedan med att skapa riktade ämnes-, smärtpunkts- eller personspecifika strömmar som kommer att fortsätta att engagera potentiella kunder i tratten genom att sälja ditt värdeförslag över tid. När du börjar med den här typen av initiativ, tänk på en nurture stream-längd med beröringspunkter vid 1, 4, 7, 14, 21, 30 och 45 dagar och sedan varannan vecka efter det.

Skapa en kundengagemangskampanj

Eftersom marknadsföringens roll i B2B-företag utvecklas utanför leadgenerering och varumärkeshantering för att inkludera större samarbete mellan team för att forma hela kundupplevelsen, kommer det att finnas många möjligheter för inkludering av inkommande fokuserade kampanjer.

Innehållet du producerar kommer inte bara att vara tillämpligt på dina potentiella kunder, utan kan också marknadsföras tillbaka till din kundbas och användas för att forma pågående dialoger med dina kunder. Dessa kampanjer kan komma i olika former, från att vara värd för webbseminarier endast för kunder till att lyfta fram blogginnehåll i kundkommunikation. Kolla in det här inlägget för att lära dig mer om hur du använder inbound för kundernas framgång och engagemang.

Mät allt

Framför allt är det viktigt att mäta dina ansträngningar. Börja med att komma överens om en tillskrivningsmodell som kommer att användas för att mäta avkastningen på dina ansträngningar. Du kan till exempel använda “first touch”-modellen för att rapportera om övergripande månatliga bloggpoäng, och “last touch”-modellen för att identifiera de mest inflytelserika enskilda inläggen.

first-last-touch-attribution-modell

Undersök sedan analysen som är knuten till dina marknadsföringserbjudanden såsom visningar, inlämningar, omvandlingsfrekvenser, nya potentiella kunder, marknadsföringskvalificerade potentiella kunder och nya kunder. Om ditt resultat inte motsvarar dina ursprungliga förväntningar betyder det bara att det finns utrymme för förbättringar med nästa kampanj. Ändra din strategi, vilka typer av erbjudanden du producerar, dina meddelanden och utseendet och känslan av dina CTA:er. Testa, testa, testa och testa igen.

Redaktörens anmärkning: Det här inlägget publicerades ursprungligen i oktober 2013 och har uppdaterats för fräschör och precision.

0 Shares