Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

9 exempel på bra produktmarknadsföring som kommer att inspirera din nästa strategi

På grund av mitt jobb läser jag alltid e-postbrev, letar efter nya SaaS-verktyg och surfar på nätet efter nya idéer.

När jag gör det, misslyckas en sak aldrig att förvåna mig: Produktmarknadsföring.

I slutändan får jag slutföra min uppgift, men produktmarknadsföringskampanjer hjälper mig aldrig eftersom de distraherar mig på mer än ett sätt. Det slutar alltid med att jag registrerar mig för verktyg som jag aldrig på en miljon år skulle komma ihåg att använda.

Det är därför jag borde ge en snabb shout-out till produktmarknadsförarna för att de✍️ gör✍️ ett✍️ bra✍️ jobb✍️

produktkampanj meme

I den här artikeln är mitt huvudsakliga syfte att dela en lista full av fantastiska SaaS-produktexempel som definitivt skulle vara till hjälp för båda marknadsföringsteamen genom att hjälpa dem att skapa en ny go-to-market-strategi för att marknadsföra sin produkt mer effektivt i en begränsad mängd tid och produktchefer för att öka produktanvändningen genom att marknadsföra sin produkt bättre.

Så gör dig redo att dras in av exempel på produktmarknadsföring som säkert kommer att inspirera dig härnäst.

9 exempel på bra produktmarknadsföring som kommer att inspirera din nästa strategi

#1 Snyggt: Introducerar en ny funktion via e-post

Nifty är ett projektledningsverktyg som syftar till att öka teamets produktivitet och minska mängden tid som spenderas på ett projekt genom att erbjuda en plattform där användare kan nå alla nödvändiga funktioner för att möta deadlines och långsiktiga mål.

Vad jag uppskattar är att den inte glömmer sina kunder efter produktlanseringen och ringer till dem i sinom tid. Och vad är bättre än att meddela en ny funktion för att engagera användare och föra dem tillbaka till själva produkten?

Här är den första delen av e-postmeddelandet som avslöjar de nya funktionerna som korrektur för bilder för att fånga uppmärksamheten från den ointresserade kundbasen som inte loggar in regelbundet OCH öka produktanvändningen för målkunderna.

exempel på produktmarknadsföring Snyggt

Att låta kunderna veta att det finns nya funktioner att utforska och använda sig av är en utmärkt produktmarknadsföringsstrategi – särskilt för att stärka kunderna genom att ge dem nya skäl att stanna!

En annan fantastisk praxis som Nifty anammat är att skicka veckovisa produktivitetsrapporter, vilket är det enklaste sättet ett projektledningsverktyg kan underhålla produkt placering:

Snyggt exempel på produktmarknadsföring

#2 Nolt: Icke-interaktiv produktgenomgång för att nå potentiella kunder

Nolt är en plattform som samlar in kundfeedback och funktionsförfrågningar för din räkning, vilket hjälper utvecklare att bestämma vad de ska bygga härnäst för användarna strategiskt samtidigt som de stärker bandet med kunderna.

Att visualisera typen av produkt genom att ge potentiella användare en detaljerad men enkel, inte särskilt interaktiv genomgång är ett sätt att få dem till registreringsprocessen för detta verktyg. Eftersom det bara innebär ett fåtal triggers för användare att fråga, är genomgången tillräckligt omfattande för att potentiella kunder ska kunna se produktfunktionerna innan de registrerar sig.

Nolt produktmarknadsföringsexempel

#3 Begrepp: Kort registrering som snabbt leder till aha-ögonblicket

Notion är en projektledningsprogramvara som fungerar som en snygg anteckningsbok för de människor som behöver ett utrymme att skriva ner vad de tänker och planerar. Detta mål hjälper både studenter och arbetare att hålla deadlines, samarbeta i projekt och uppnå mål.

Vad Notion gör bäst är att känna till sin målmarknad: att presentera en “Try Notion free”-knapp som erbjuder en registrering med ett klick på målsidan.

Begreppet produktmarknadsföringsexempel

Denna produktmarknadsföringsstrategi tenderar att konvertera fler användare till free planera, vilket gör det möjligt för dem att nå sitt Aha-ögonblick tidigare med hjälp av gif:erna på landningssidan som förklarar och visualiserar vad användarna kan göra med produkten.

exempel på produktmarknadsföring Begrepp

#4 Intercom: Använda konversationsmarknadsföring för att kommersialisera den aktuella produkten

Intercom är en programvara som hjälper team att få kontakt med kunder omedelbart för att upprätthålla engagemang under hela kundresan; i grund och botten ett engagemangoperativsystem som fungerar som en affärsmeddelandeapplikation.

Som ett medel för produktmarknadsföring använder den konversationsmarknadsföring genom att ha en chatbot på målsidan. Chattwidgeten hjälper användare samtidigt som de fokuserar på ett kort produktmeddelande som ändras beroende på vilket fält som väljs när de chattar, vilket möjliggör marknadsföring till kunder och potentiella kunder.

Exempel på marknadsföring av intercomprodukter

#5 UserGuiding: Generera potentiella kunder via innehåll av högsta kvalitet

UserGuiding är en användarintroduktionsplattform utan kod som lyckas öka användningen och minska churn, tack vare de interaktiva genomgångar som den erbjuder för företag att enkelt tillämpa på sina produkter för att förbättra varje aspekt av onboarding samtidigt som Aha-ögonblicken framhävs utan ansträngning.

Oavsett om det är ett blogginlägg eller video, så förklarar UserGuidings innehåll vilken roll produktmarknadsföring spelar bättre än någonsin. Att ha artiklar om produktalternativ, bästa verktyg att använda för ett specifikt jobb och inspirerande blogginlägg med många exempel hjälper till att locka potentiella köpare.

Så låt oss komma överens: Att ha färskt innehåll om ämnen som kan intressera leder tillräckligt för att omvandlas till kunder är viktigt på denna konkurrensutsatta marknad där det finns massor av produkter som de kan prova härnäst.

Ett exempel på produktmarknadsföring blandat med innehållsmarknadsföring är hur UserGuiding presenterar värdet av dess funktioner genom att tillhandahålla en video som introducerar produkten för sina användare:

#6 Baremetrics: Live förhandsvisning som visar vad produkten kan tidigare free rättegång

Baremetrics är en prenumerationsanalysmjukvara designad för företag vars produkter fungerar på en prenumerationsbaserad prismodell. Således presenterar den alla prenumerationsrelaterade mätvärden för företag att få insikt om tillväxt.

Innan free testversion erbjuder Baremetrics en liveförhandsvisning som potentiella kunder kan ta en titt på för att se hur det fungerar på grund av produkterbjudande som produktstrategi på målsidan. Att bekanta människor med produkten och få dem att kontrollera om den svarar mot deras behov eller inte samtidigt innan registreringsprocessen är en framgångsrik marknadsföringsstrategi – precis som ett produktprov.

Baremetrics produktmarknadsföringsexempel

#7 Basecamp: En vågad kampanj som jämför med hela marknaden för att visa upp alla fördelar

Basecamp är en programvara för projektledning och teamkommunikation som hjälper team att ansluta. Denna koppling gör att de kan arbeta tillsammans i projekt samtidigt som de interagerar (oavsett deras team), vilket chefer sparar mycket tid på eftersom de inte längre behöver dela upp uppgifter mellan team för att processen ska gå smidigt.

För potentiella kunder presenterar Basecamp varje förmån som dess månadsplan inkluderar på sin prissida, vilket är ganska en bra kanal för produktmarknadsföring marknadsföringsteam att arbeta. Sedan listar den alla sina konkurrenter på samma sida för att subtilt ge tips om varför de borde föredra Basecamp framför dem – vilket är det ultimata djärva draget.

Tack vare denna strategi från sitt produktmarknadsföringsteam kan människor se fördelarna det ger och hur mycket pengar de skulle spara om de väljer att driva sina företag på den istället för sina konkurrenter.

Basecamp produktmarknadsföringsexempel

exempel på produktmarknadsföring Basecamp

#8 Ahrefs: Justera produktpositioneringen efter köparens personas

Ahrefs är en mjukvarusvit som kommer med många användbara verktyg för sökordsforskning, länkbyggande, jämförande analys, webbplatsrevisionsrapporter, rankingspårning, etc., för marknadsföringsteam. I grunden hjälper Ahrefs team att bedriva forskning för att se prestandan för ett specifikt innehåll.

Som marknadsföringsstrategi väljer Ahrefs att gå med den feedback man får från sina kunder.

För det första separerar den vittnesmålen efter den grupp de tillhör och namnger varje grupp i linje med vilken typ av kund som kommer att kunna relatera när de har läst dem. Att göra perfekt användning av tillförlitlighet, det också inbäddar produktpositionering i dessa vittnesmål.

Nu kommer personer som letar efter en lösning som Ahrefs kan lösa att flyttas av denna produktmarknadsföringsavdelning. Därför att:

  • Det bygger på erfarenheter från deras kollegor.
  • De kan relatera till smärtpunkterna.
  • Den innehåller de lösningar den ger till bordet.

Ahrefs exempel på produktmarknadsföring

#9 HubSpot: Utlåning leder en hjälpande hand via sin free verktyg

HubSpot är ett verktyg för hantering av kundrelationer som huvudsakligen hanterar företags kontakter med sina kunder. Dessutom syftar det till att generera mer kvalificerade leads och behålla kunder genom att optimera inbound marketing-strategier, stimulera försäljningsmöjligheter och samordna marknadsförings- och säljteam.

Ett av sätten HubSpot genererar leads är genom att erbjuda free verktyg. På dess “Resurser”-sida finns det en mängd olika verktyg som hjälper potentiella kunder i flera ämnen – från att betygsätta webbplatser till att skapa personligheter. En av mina favoriter, “Make My Persona”, handlar om att generera köparpersonadokument.

Hur kommer det sig att ha free verktyg räknas som en del av produktmarknadsföring?

Tja, du får prova ett av verktygen på dess webbplats, som handlar om att marknadsföra den här typen av innehåll för att få fler människor, OCH skriv din e-postadress för att få resultatet du har genererat, vilket också betyder att det kommer kunna kontakta dig angående produkten via e-post senare – bara för att få dig ombord!

Hubspot produktmarknadsföring exempel

Slutsats

Som du kan se finns det många sätt att uppmuntra produktmarknadsföring – vilket du kommer att ägna dig åt för att skörda fördelarna är upp till dig.

Med de exempel jag har samlat i den här artikeln borde inspirationen inte vara ur vägen.

Om du behöver mer information om produktmarknadsföring, här är vad du ska kontrollera:


Vanliga frågor


Vilka är några exempel på produktmarknadsföring?

Liksom de jag har satt ihop för den här artikeln, räknas allt som lyfter fram produktens verkliga värde för att möta användarnas behov genom produktmeddelanden, go-to-market-strategi, produktpositionering, etc., på målmarknaden som produktmarknadsföring. Till exempel är chatbots som användarna hämtar värde från vanliga komponenter i produktmarknadsföring.


Vad anses vara produktmarknadsföring?

Produktmarknadsföring är konceptet som blandar marknadsföring, kundframgång, försäljning och produkt tillsammans. Alltså allt utformat för att göra plats för människor att prova produkten igenom free tester och freemium-modeller (som orsakar förvärv) anses vara produktmarknadsföring. Det driver med andra ord tillväxt under hela kundresan.


Vad är skillnaden mellan marknadsföring och produktmarknadsföring?

Den största skillnaden mellan marknadsföring och produktmarknadsföring ligger i deras målstadium. Marknadsföring börjar från allra första början, där prospekt dras MEN produktmarknadsföring fokuserar på att driva dessa prospekt till aktivering, bibehållande och adoption – vilket skapar en oändlig cykel. Det är bäst att komma ihåg att dessa definitioner kan variera från ett företag till ett annat.