9 beprövade länkbyggande strategier du kan börja idag

0 Shares

shutterstock_1016763658

Bakåtlänkar är mer än bara en viktig faktor i SEO. De bevisar att andra personer utanför ditt företag tycker att ditt innehåll är viktigt och är en av de ledande signalerna till Google om din domänmyndighet

Men det är inte så enkelt som att be folk att länka till din webbplats. Tyvärr är det svårt att få tag på dessa länkar.

Google mäter länkar efter antalet domäner som länkar till dig och antalet gånger var och en länkar till dig. Om du har en miljon länkar från 10 domäner kan det vara lika värdefullt som att ha en länk från en miljon domäner.

Kvaliteten på de domäner som länkar till dig har också en inverkan – ju högre domänauktoritet för domänen som länkar till dig, desto högre kvalitet är länken för dig.

För att få fler bakåtlänkar, börja med att använda verktyg som SEMrush och Moz för att hitta omnämnanden av ditt varumärke och nå ut till dessa webbplatser och be dem att hyperlänka dessa omnämnanden till din webbplats.

Här är ytterligare nio strategier att implementera för att länka framgång:

1. Vinnande priser

Ett av de snabbaste och enklaste sätten att börja med länkbyggande är att ta emot priser. Vissa utmärkelser kräver en inträdesavgift, men om ditt företag gör saker bra och som du är stolt över bör du kunna hitta utmärkelser som du är berättigad till.

Utmärkelser webbplatser tenderar att ha viss domän auktoritet och kommer att länka tillbaka till din webbplats, vilket ger en snabb vinst till din länkbyggande strategi. Dessutom ger vinnande utmärkelser ett förtroendemärke för ditt varumärke.

2. Gästbloggande

En av de stora utmaningarna med länkbyggande är att visa värde för den person som länkar. Om du har ett blogginlägg som du vill att någon ska länka till, vad kan du göra för att marknadsföra dem så att det är värt mödan?

Ett sätt att komma runt det är att ge värde till det företaget genom att skriva ett inlägg för dem där du länkar tillbaka till din webbplats i det inlägget.

Om du börjar om från början kan du använda verktyg som SEMrush och Moz för att se andra domäner som länkar till dina och dina konkurrenters webbplatser för att få en känsla av vilka typer av företag du bör driva.

När du har identifierat de företag du vill gästblogga för, kolla in deras befintliga innehåll, identifiera hur du kan lägga till det och nå ut till dem.

Även om du ger värde genom att skapa ett inlägg för dem, vill du fortfarande göra processen så enkel som möjligt för dem. Du vill inte bara nå ut och säga: “Hej, jag vill skriva ett inlägg till dig. Är du intresserad?”

Säg istället något i stil med: “Jag märkte att ditt innehåll är avsett för den här publiken, och vi skriver också innehåll till den publiken. (Du kan kolla in några exempel här för att få en uppfattning om hur vi skriver.) Här är några inläggsidéer vi har som vi gärna skriver åt dig.”

Ett mer specifikt uppsökande budskap ger dem ett omedelbart val att gå vidare med fullt utbyggda ämnen snarare än att tvinga fram en längre tid fram och tillbaka.

När du startar ditt gästbloggande, börja med de webbplatser som har högre domänauktoritet, såvida det inte skulle vara orealistiskt att ditt innehåll faktiskt visas på deras webbplats.

3. Branschpublikationer

Att bidra till branschpublikationer liknar gästbloggning, men publikationerna fungerar annorlunda än de webbplatser där du skulle bidra med gästbloggar.

Innan du skickar in innehåll till en publikation, läs igenom deras befintliga innehåll för att förstå deras redaktionella strategi och se till att alla idéer du presenterar inte täcks av deras befintliga innehåll. För journalistiska publikationer, överväg att skicka in till perspektiv, åsikter eller synpunkter, där du kan skriva om dina erfarenheter i ditt företag. Dina pitches till akademiska publikationer kan likna mer det utbildningsmaterial du skriver för dina bloggar, men bör backas upp med data och insikter som bara du kan tillhandahålla.

Branschpublikationer som Forbes, Harvard Business Review och Inc. kommer att ha specifika riktlinjer kring vilken typ av bidrag de accepterar och hur de ska skickas in. Vissa publikationer accepterar bara färdiga utkast och andra kräver pitches.

Riktlinjer för pitch varierar från publikation till publikation, men kräver i allmänhet författaruppgifter, en beskrivning av ditt verk, potentiella rubriker och exempel på ditt skrivande.

Branschpublikationer accepterar inte innehåll som verkar marknadsföringsmässigt, så du kan inte inkludera CTA:er eller ovidkommande inline-länkar. Inline-länkar till din webbplats kommer förmodligen inte att inkluderas i den slutliga artikeln om de inte är nödvändiga för verkets integritet som en fallstudie som backar upp en poäng du gör.

Till exempel, “The Art of Strategy Is About Knowing When to Say No” av Brian Halligan innehåller externa länkar till några av de saker han sa ja till i introt. Dessa länkar ger exempel på vad han pratar om utan att öppet marknadsföra HubSpot. Även om dessa exempel är viktiga för inledningen till stycket, är de inte tillräckligt viktiga för artikelns vinkel för att motivera mer beskrivning i stycket, så hyperlänkning är det mest effektiva sättet att tillhandahålla det sammanhanget ur innehållssynpunkt.

Vissa branschpublikationer kommer att innehålla länkar i författarens bios, men att bidra till branschpublikationer hjälper dig mest genom att etablera tankeledarskap och bevisa att ditt företag är värt att länka till.

4. Acceptera gästbidrag

Gästbidrag är motsatsen till gästbloggande. För att skapa framtida länkbyggande kopplingar kan du ta emot bidrag från andra som vill skriva åt dig.

New Breed har en sida i “Kontakt”-sektionen på vår webbplats som låter människor skicka in ett formulär som indikerar sitt intresse för att gästskriva för oss. Detta gör att vi kan följa upp och börja förstå deras ämnen av intresse och om dessa ämnen skulle vara värdefulla för oss.

Du kan få svar från personer som är solida skribenter men som har en lägre domänauktoritet eller inte har ett företag alls. Detta är en win-win — använd dem för att skapa mer innehåll för din webbplats och de kommer att finnas där för dig när du behöver länkar.

Helst får du bidrag från företag som har hög domänauktoritet. När de väl har skrivit och publicerat sitt innehåll på din webbplats, kommer de att vilja marknadsföra och länka till det eftersom det är deras innehåll.

Du kan också kräva länkning eller marknadsföring som ett villkor för att någon gäst ska göra inlägg på din webbplats eller be att få lägga upp en gästblogg på sin webbplats som länkar till din domän i gengäld.

5. Samskapande innehåll

Samskapa innehåll som guider eller webbseminarier med andra företag som du båda kan vara värd för på din webbplats. Sprid reklaminnehållet som tillhörande blogginlägg mellan de två webbplatserna så att båda företagen uppmuntras att länka till den andras webbplats.

6. Länka ut till andra domäner

Att länka till andra människor är lite av ett långt spel. Om du skriver ett inlägg och länkar till en annan domän i det, kan du nå ut till inläggets skapare och säga något i stil med: “Hej, jag såg det här inlägget som du gjorde och gillade det så mycket att jag länkade till det i mitt inlägg. Tack!” och inkludera en postscript som nämner att du skulle vara tacksam om de marknadsför ditt inlägg överhuvudtaget.

Den typen av uppsökande kan hjälpa dig att bygga relationer med människor som du vill göra gästinlägg med eller få bakåtlänkar från i framtiden. De kanske inte omedelbart skriver ett inlägg som länkar till dig, men du har skapat en kontakt med någon som kan hjälpa dig med din länkbygge på vägen.

Den här metoden är effektiv eftersom du tillhandahåller värde i förväg. Du delar deras innehåll och förser dem med en länk innan du ber dem att göra något åt ​​dig.

7. Marknadsföra dina inlägg

När du lägger upp något online bör du försöka få ut det inför så många människor som möjligt genom alla tillgängliga kanaler. Bara genom att göra det kanske du kan nå någon som vill länka till ditt innehåll.

Men marknadsföring på sociala medier i sig hjälper inte med länkbyggande. Google känner inte igen sociala mediekanaler som en länk; den känner bara igen dem som en kanal. Sättet att utnyttja sociala medier för länkbyggande är att försöka dela ditt innehåll med människor som skulle vara villiga att länka till det och ge dem en anledning att länka till det.

Om du marknadsför saker på rätt sätt kan du uppmuntra människor att länka till ditt innehåll eller dela ditt innehåll genom att erbjuda swag, exklusivt innehåll eller evenemangsbiljetter. I mindre skala bör du också tagga alla du nämner i dina inlägg för att öka medvetenheten om ditt innehåll i hopp om att de ska länka och dela.

8. Hjälp en reporter med “HARO”

HARO eller hjälpa en reporter är en inköpstjänst för reportrar och bloggare. Du använder det som en källa som erbjuder information eller som en reporter som söker information.

Som innehållsskapare kan du skicka ut en förfrågan som letar efter innehåll om ett specifikt ämne, vilket liknar att köpa gästinlägg för din webbplats. Detta kan vara användbart för att skriva sammanfattningar om du vill att ämnesexperter ska erbjuda en specifik inblick i ett ämne som “X-strategier för att öka efterfrågan.” I din artikel kommer du att kreditera och länka till dina källor. I gengäld kommer de att länka till eller marknadsföra ditt inlägg.

Som källa kan du ge bidrag till reportrar och få kredit och länkar på det sättet. Innan du erbjuder bidrag bör du göra din research om vem du bidrar till och vad ämnet är för att säkerställa att det passar din publik.

9. Visas i kataloger

Kataloger listar och granskar företag, produkter eller tjänster som passar in i specifika kategorier. Att få ditt företag listat i kataloger som HubSpots Agency Directory, Yelp och G2Crowd ger en bakåtlänk som hjälper din SEO-strategi.

Takeaways

Länkbyggande är viktigt, men det är inte lätt. För att få det att fungera för dig måste du veta vilka företag du kommer att få mest grepp om och göra det så enkelt som möjligt för andra domäner att länka tillbaka till dig.

Ju svårare du är att arbeta med, desto mindre sannolikt är det att folk fortsätter att bygga länkar med dig. När du arbetar med länkbyggande, tänk alltid på värdet du erbjuder de personer som länkar till dig.

0 Shares