Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

9 bästa metoder för B2B-blogg för att optimera omvandlingar

människor_bloggar

Så här är situationen: du har en företagsblogg som du uppdaterar ofta, men du kan inte få de läseresultat du hade hoppats på. Detta är ett vanligt problem, särskilt för bloggar från växande företag.

Problemet kan bero på ett svagt bloggformat eller från att lägga upp innehåll som är irrelevant för din publik, men det finns sätt på vilka du kan göra enkla ändringar för att öka läsekretsen och odla följare.

Men innan du kan börja skriva innehåll till din blogg måste du veta vem du vill ska läsa den. Dina köparpersonligheter kommer att vara avgörande för att informera innehållet du i slutändan producerar, och de måste vara personerna som din blogg är designad kring.

Här är nio tips för din B2B-blogg som hjälper dig att utöka din läsekrets och förvandla den till en resurs som tillgodoser dina köpare.

1. Locka människor till din webbplats

Ett av problemen som orsakar låg läsekrets på din B2B-blogg kan vara låg synlighet eller en dålig ranking i sökmotorresultat. Sökmotoroptimering (SEO) är viktigt. Vissa steg inkluderar att skapa innehåll som innehåller nyckelord och fraser som dina personas använder och tagga allt ditt innehåll, inklusive foton, med alt-text.

Se dessutom till att inkludera hyperlänkar till dina andra inlägg också. Om du skrev ett fantastiskt blogginlägg om köparpersonas, missa inte möjligheten att länka det inlägget nästa gång du nämner vikten av köparpersonas i en annan blogg. Detta koncept är känt som en ämnesklusterstrategi.

Ämneskluster innebär att skapa ett omfattande inlägg om ett kärnämne – något som köparpersonas – och länka det till andra relaterade ämnen. Det omfattande inlägget är vad som kallas en pelarsida, och inläggen om relaterade ämnen är klustersidor. Detta skapar inte bara en fantastisk användarupplevelse genom att tillåta besökarna att dyka djupt in i ett visst intresseområde, utan Google använder också denna strategi som ett sätt att rangordna innehåll, vilket hjälper till att locka människor till din webbplats.

2. Anpassa användarupplevelsen

Om en potentiell kund tittar på din blogg, söker de sannolikt efter något specifikt. Låt dem inte jaga.

När din önskade persona har besökt din webbplats och etablerat vad de letar efter, bör du anpassa deras upplevelse och inkludera uppmaningar som är relevanta för deras sökning. Genom att använda en marknadsföringsautomatiseringsplattform som HubSpot kan du utnyttja dynamiskt innehåll för att ge olika uppmaningar beroende på vem som besöker din webbplats vid en given tidpunkt.

Smart innehåll kan till exempel ge en anpassad användarupplevelse genom att visa olika versioner av ditt innehåll baserat på vissa tittarkriterier. Om en potentiell kund redan har besökt din webbplats och fyllt i ett formulär för att generera potentiella kunder, kommer smart innehåll att skräddarsy deras upplevelse och ge dem nya möjligheter att engagera sig på din webbplats. Dra nytta av smart innehåll för att fortsätta guida en potentiell kund genom din webbplats genom att skapa en personlig upplevelse för dem.

3. Skapa intuitiv navigering

Nu när du har besökare på din blogg måste du göra det enkelt för dem att hitta det de letar efter. Ett sätt att göra detta är att kategorisera ditt innehåll efter ämnen relaterade till smärtpunkterna och utmaningarna du löser.

Till exempel, om dina leads ofta söker hjälp med marknadsföringsautomationsplattformar, gör ett “marketing automation”-filter innehåll relaterat till den smärtpunkten lätt att hitta.

4. Optimera sidladdningshastighet

Det är viktigt att komma ihåg att när du börjar lägga till bilder kan din sida sakta ner. Om det blir för långsamt kommer tittarna att avskräckas och snabbt gå vidare till snabbare laddningsplatser. Detta resulterar i en hög avvisningsfrekvens.

Några strategier för att optimera din sidladdningshastighet är att komprimera högupplösta bilder, optimera webbplatsen genom att ta bort oanvänd kod, minska eller ta bort omdirigeringar och använda ett innehållsleveransnätverk (CDN).

5. Format för mobil

Fler och fler läsare surfar på språng, och det är ditt jobb att träffa dem där de är. Det är mycket viktigt att du erbjuder ett mobilformat som är kompatibelt med smartphones, surfplattor, e-läsare etc.

Se till att tittarna inte behöver scrolla från sida till sida eller zooma in för att se ditt innehåll eftersom de sannolikt kommer att tröttna på ett svårläst format och inte vill lägga tid på att bläddra igenom dina andra inlägg.

Många CMS, inklusive HubSpots, låter dig förhandsgranska hur ditt innehåll kommer att se ut på olika enheter. Se till att titta på din mobila förhandsvisning innan du publicerar något innehåll.

6. Prioritera kvalitet framför kvantitet

Vi har alla den kvoten som vi har fått i uppdrag, och ibland kan det vara lätt att bara få ut informationen och gå vidare. Men de potentiella kunderna som söker efter dina inlägg letar efter meningsfullt och genomtänkt innehåll – innehåll som är relevant för dem och som passar deras behov.

Du bör inte publicera innehåll bara för att publicera innehåll. Alla dina blogginlägg, infografik och foton måste ge värde för din läsare. Att inte göra det blir ett slöseri med resurserna i ditt marknadsföringsteam och leder inte till ökad leadgenerering.

Så även om du kan fånga deras uppmärksamhet med ett enastående inlägg, om de går vidare till ditt nästa inlägg och det bara är så som så, kommer de inte att vilja fortsätta läsa. Var inte rädd för att gå tillbaka till äldre inlägg och redigera dem till perfektion.

7. Gör ditt innehåll lättsmält

Inlägg måste vara relaterbara till läsaren och lätta att läsa och förstå. Kort sagt, ditt innehåll måste vara skanningsbart. Det bästa sättet att få fram mycket information utan att överväldiga läsaren är att använda ett mycket visuellt och organiserat format.

Tittarna ska snabbt kunna förstå vad ditt innehåll handlar om och enkelt hitta den information de letar efter. Du kan aktivera detta genom att använda betoningselement som fetstil för att uppmärksamma viktiga ord, dela upp ditt innehåll i underavsnitt märkta med rubriker och använda punkter för komplexa listor.

8. Inkludera märkbara, men inte ansträngande, uppmaningar

CTA:s bör publiceras på varje sida och bör placeras på platser som är lätta att hitta för tittarna (tänk längst ner på sidan eller huvudnavigering). Att göra inlägg på flera ställen eller göra länkar för stora kan bli ansträngande och alldeles för i ditt ansikte – avskräcka dina läsare snarare än att engagera dem. Gör dina konverteringsvägar lätta att följa, men gå inte överbord.

9. Presentera gästbidrag

Det finns experter inom ditt område utanför ditt företag. Bjud in gästbloggare att skriva för din webbplats och ge tillbaka tjänsten genom att gästpublicera på andra bloggar inom din bransch.

När författaren marknadsför sitt inlägg på din blogg för sin publik kommer din läsekrets och publik att växa. Detta kan hjälpa till att generera nya leads till din blogg och kan hjälpa till att öka trovärdigheten och förtroendet för dina nuvarande tittare.

Genom att bli en bloggare får du i princip godkännandestämpeln av en annan ledande blogg i din bransch. När ditt innehåll publiceras utanför din företagsblogg, bekräftar en extern källa din kunskap och expertis.

Genom att göra detta kommer du att fortsätta att utöka ditt nätverk och etablera tankeledarskap.

Takeaway

Bloggar är ett bra verktyg för att driva trafik till din webbplats och positionera ditt företag som en tankeledare i din bransch. Faktum är att de är en av de väsentliga delarna av en komplett inkommande strategi.

Om du vill bli hittad online kan det vara ditt första steg att ha en stark bloggstrategi. Som ett resultat kan du attrahera nya leads och i slutändan omvandla dem till kunder. Ge din blogg ett uppsving med dessa tips och öka dina inkommande marknadsföringsresultat.