80 armkärnor och 768 GB RAM-effekt Adlink’s lilla COM-HPC-modul

0 Shares

I korthet: Om du har letat efter att bygga en armbaserad arbetsstation för dina inbyggda utvecklingsbehov, har Adlink skapat ett litet bärarkort som har en förvånansvärt stor mängd datorkraft på en liten modul på 200 x 160 mm COM-HPC-servertyp.

I åratal hade en start som heter Ampere Computing fokuserat på att utveckla anpassat armbaserat kisel för datacenteret, ett utrymme där x86 fortfarande är kung. För två år sedan tog företaget ett steg av tro och lade en av sina eMAG -processorer i en arbetsstationskonfiguration som den sedan sålde genom Avantek.

Snabbspolning fram till den här veckan, och du har Adlink som visar upp en liten bärarkort som kan packas med en imponerande mängd armkärnor och RAM. Specifikt introducerar företaget en av världens första moduler av COM-HPC-servertyp, som kan användas för att bygga miniatyrarbetsstationer som drivs av så många som 80 64-bitars Arm Neoverse N1-kärnor.

Detta är möjligt tack vare Amperes Altra SoC, som kan skjuta upp de 80 armkärnorna med upp till 2,8 GHz med en strömförbrukning på bara 175 watt. COM-HPC Ampere Altra stöder upp till sex minneskanaler för totalt upp till 768 gigabyte DDR4-minne, samt 64 PCIe 4.0-banor. Modulen kan fästas i ett E-ATX-moderkort om du skulle behöva göra det.

Adlink säger att COM-HPC Ampere Altra tillsammans med utvecklarpaketet är kompatibla med Arm’s Scalable Open Architecture for Embedded Edge (SOAFEE). Det betyder att modulen kan skalas från 32 till 80 Arm v8.2 64 bitars kärnor (med ett termokuvert på 60 till 175 watt) och kan användas som referenssystem av biltillverkare som gör prototyper i fordon. Dessutom har företaget gjort ett vätskekyldt prototypsystem för utvecklare som bygger mjukvara för armbaserade servrar.

Alex Wang, som är Adlinks produktchef för inbyggda brädor och moduler, förklarade i ett uttalande att “genom att gå ihop med Ampere och Arm och använda deras Arm Neoverse N1-baserade Ampere Altra SoC, vår högpresterande per watt COM-HPC Ampere Altra -arkitektur gör att våra strategiska partners och kunder kan bearbeta dataintensiva arbetsbelastningar på kanten utan att oroa sig för stora investeringar i förväg, överhettning av hårdvara eller pågående underhållskostnader. “

Företaget har redan börjat skicka prover av prototypsystemet till sina partners och tar nu förbeställningar. I skrivande stund finns det ingen information om priser och allmän tillgänglighet. Om du är intresserad av en detaljerad titt på prestanda för Ampere Altra SoC, kolla in Anandtech och Phoronix.

0 Shares