8 tips och tricks för att skapa en bra videoannons 2022

8 tips och tricks för att skapa en bra videoannons 2022

Videomarknadsföringsstrategi är en effektiv strategi som alla företag bör överväga. Det är en fantastisk form av försäljningsförbättring och varumärkesigenkänning, och 93 % av marknadsförare menar att det är en betydande del av marknadsföringsstrategin.

Vissa marknadsförare tvekar att skapa videoannonser eftersom deras erfarenhet inte har hjälpt dem att nå sina marknadsföringsmål att investera i videoannonser. Med det sagt är det absolut nödvändigt att undersöka och skapa en effektiv videoannons som är i linje med företagets marknadsföringsmål. Här är 8 tips och tricks som hjälper dig att skapa en effektfull videoannons när ditt företag går in i 2022.

Tips och tricks för att skapa en bra videoannons 2022

Att göra en effektiv videoannons är relativt utmanande, särskilt om du är nybörjare. Här är några hacks för att skapa sömlösa videoannonser –

#1 Gör de första sekunderna catchy

I motsats till andra former av reklam har videoannonser väldigt kort tid på sig att nå klimax. De måste fånga användarnas uppmärksamhet omedelbart – om de inte gör det kommer användarna att hoppa över dem. När allt kommer omkring har den genomsnittliga uppmärksamhetsspannet för en enskild konsument blivit besläktad med den för en guldfisk, vilket gör det viktigt att fokusera på de första sekunderna av videon för att göra den catchy och imponerande. Ett bra sätt att göra detta är att skapa en fängslande krok. Några sätt att locka in potentiella kunder under de första sekunderna av en videoannons är:

  • Skapa ett problem och ge en lösning.
  • Ge tittarna en överraskning.
  • Börja med en spännande fråga.
  • Berätta.

Med hjälp av en Ad Maker kan du låta din kreativitet flöda och skapa videoannonser som är både övertygande och effektiva.

#2 Markera styrkorna hos ditt varumärke

Tittarna kommer bara att se din videoannons om ditt varumärke intresserar dem. Detta gör det viktigt att porträttera videon för att lyfta fram styrkorna hos ditt varumärke. Här är hur –

  • Porträttera en unik bild av ditt varumärke för att skilja det från mängden.
  • Betona prestationer och framgångshistorier.
  • Presentera vittnesmål och positiv kundfeedback.

En videoannons effektivitet beror på höjdpunkterna i ditt företag, eftersom människor attraheras av varumärket och inte produkterna.

#3 Längden är flexibel, men håll den kort och söt

Marknadsförare har friheten att berätta en historia på djupet men behöver möta utmaningen att hålla historien mellan 90 och 120 sekunder. En kort och skarp videoannons är mer framgångsrik om den kan lyfta fram sitt mål ASAP istället för under loppet av några minuter, då en tittare kanske bara hoppar över. Därför rekommenderar vi att du håller dina annonser kortfattade och visar resultatorienterade videoannonser via Ad Maker.

#4 Anpassa dina videor

Flera tycker att det inte är någon skillnad mellan traditionella annonser och digitala videoannonser. Men det är inte fallet. Kanske är TV-reklamen allmänt riktad. Antalet tittare på ett visst tv-program är i allmänhet stort, men du kommer inte att se samma koncentration av funktioner om psykografi och beteende.

När det gäller videoannonsering online kan du bli detaljerad i din inriktningsmetod. Det inkluderar ålder, plats och kön och dyker djupare in i intressen och passion. Därför kan du anpassa videoannonserna för att rikta annonser mot en specifik grupp människor. Cadbury har gjort kundanpassning till en av de grundläggande strategierna för sina marknadsföringskampanjer. Ett sådant exempel är personliga Cadburys presentförpackningar med mottagarens namn skrivet på.

#5 Lägg till humor

Att vara humoristisk är ett effektivt sätt att fånga någons uppmärksamhet, vilket gör det till en viktig del av videoreklam. Vissa marknadsförare tycker att humor inte ska användas i affärsvideor eftersom de är oprofessionella. Men detta perspektiv har nu blivit föråldrat. En videoannons från McDonald’s berättar varmt och inkluderande om finans som fick enorm popularitet i Storbritannien.

Du kan använda Ad Maker för att skapa humoristiska marknadsföringsvideoannonser som ger enorma resultat.

#6 Berätta en berättelse

Nyckeln till att göra en videoannons framgångsrik är konsten att berätta. Enligt en undersökning tror 71 % av företagen att mycket framträdande annonser innehåller berättande.

Det betyder att videoannonser är effektiva när de har handlingar som väcker minnen i tittarens hjärta, ända från början till slutet. Andra sätt att göra dem mer engagerande inkluderar att göra dem relaterbara och redigera dem väl. Så låt dina fantasifulla vingar berätta den magiska historien som lämnar ett bestående intryck på tittarens känslor.

# 7 Ge ett element av överraskning

Numera har annonserna blivit förutsägbara. Känner du att du har sett tillräckligt med klyschiga annonser med en smyckesbutik som visar upp ett nygift par eller en livsmedelsbutik som visar en mamma som lägger lågprisvaror i sin kundvagn? Sådana annonser lämnar inte ett bestående intryck på tittarna – vilket gör att du kan skapa videoannonser som har potential att bryta formen. För att ge din annons ett överraskningsmoment bör du tänka annorlunda.

#8 Använd en uppmaning (CTA)

Slutligen, glöm inte att inkludera en CTA som uppmuntrar dina tittare att vidta önskad åtgärd, som att klicka på en knapp eller surfa på din webbplats. Genom att betona CTA kan dina tittare ta nästa steg i säljkanalens process, mot att avsluta en försäljning. Du kan:

  • Sätt en effektfull textuppmaning i slutet.
  • Skapa en handlingsinriktad grafik.
  • Eller låt någon inflytelserik säga CTA.

Placeringen av CTA beror helt på dina behov och preferenser, antingen vid pre-roll, mid-roll eller slutpositioner.

Key Takeaway

Blir du skrämd av videoannonser? Oroa dig inte. Det är inte en så ansträngande uppgift som det kan verka! Ta del av alla dessa tips och tricks för att skapa en övertygande och engagerande videoannons. Oavsett om ditt slutmål är att skapa varumärkesmedvetenhet eller generera försäljning, se videoannonser som en effektiv marknadsföringsstrategi när du påbörjar din affärsresa 2022.

Relaterade Artiklar

Back to top button