8 tips för att skriva en SEO-driven gästbloggförfattarbiografi

0 Shares

shutterstock_607080881

När du skriver ett gästblogginlägg har du vanligtvis möjlighet att skriva en kort författarbiografi om dig själv. Se det som din personliga hiss-pitch. En elevator pitch är en 30-sekunders minnesvärd beskrivning av vad du gör och/eller vad du säljer. Du vill leda med dina starkaste egenskaper som är relevanta för publiken. Detta är en viktig möjlighet som du inte vill förbise eftersom det är en viktig aspekt som stödjer din långsiktiga innehållsstrategiplan.

Var ska man börja?

Följ först instruktionerna som du fått av din kontakt.

Det är möjligt att webbplatsen du skriver för kommer att erbjuda riktlinjer för din författares biografi. Till exempel kan din författares biografi vara upp till 100 ord, en länk till din webbplats och en högupplöst headshot. Se till att följa dessa instruktioner och använd dem som baslinje för att skapa din författarbiografi.

När du har fått bekräftelse på ditt gästinlägg, gör det till en punkt att fråga personen du arbetar med om riktlinjer för gästförfattare. Om du gör det tidigt i processen kommer du att minska fram och tillbaka via e-post, vilket gör det enklare och trevligare att arbeta med dig.

Och för det andra, undersök formatet för andra gästbloggare på deras webbplats.

Ett effektivt sätt att komma igång med att skriva din författarbiografi är att granska flera författarbios på deras sida, gärna gästförfattare om du kan hitta dem.

jchamp1

Du kan göra detta genom att navigera till ett blogginlägg på deras sida. Författarbiografin finns antingen på det faktiska blogginlägget eller kan nås genom att klicka på författarens namn, vilket tar dig till deras författarbiografi på en dedikerad sida på webbplatsen.

Dessutom kan du genom att granska andra exempel ge dig kreativa idéer om var du ska börja när du skapar ett eget.

Det är dock möjligt att det inte finns en ordning eller konsistens mellan författarens bios på webbplatsen. I det här fallet får du mer kreativ frihet. Även om det fortfarande hjälper att ha skyddsräcken för att säkerställa att du är effektiv med din författarbiografi.

Här är åtta bästa metoder att tänka på när du skriver en effektiv författarbiografi. För att hjälpa oss att visualisera hur det här ser ut i praktiken, låt oss dissekera en författarbiografi som jag använder när jag skriver gästblogginlägg för Content Marketing Institute som ett exempel.

jchamp2

1. Berätta om dig själv.

Detta bör vara personligt och karriärfokuserat. Till exempel, i min författarbiografi förklarar jag att:

  • Jag är innehållsprofessor för HubSpot Academy; det här är vad jag gör för jobbet.

  • Jag är en publicerad författare till en bok, , som är relevant läsning för denna publik.

  • Och jag är hälften av Wild We Wander, mitt alternativa livsstilsmärke.

jchamp3

Se till att åtminstone inkludera din titel och företaget du arbetar för. Dessutom är det bäst att inte gå över huvudet med jargong eller buzzwords i din titel, som om jag kallade mig själv en innehållsguide i motsats till en innehållsprofessor. Att göra det kan resultera i att min publik himlar med ögonen och att jag tappar trovärdighet med dem.

Använd dessutom akronymer sparsamt. Om du är en SEO-direktör, skriv sedan Search Engine Optimization Director. Om du är en PPC-analytiker, skriv sedan Pay Per Click Analytiker.

2. Välj ett högupplöst foto av dig själv.

Inkludera en professionell men avslappnad bild av dig själv. Se till att det är ett där du ler – du vill inte att ditt foto ska se ut som en mugshot.

Jag valde ett högupplöst foto som är sant för mig och min stil.

jchamp4

3. Håll det kort och koncist.

Gör det till en vana att skriva en författares biografi på 100 ord eller mindre. Detta är mer än tillräckligt med ord för att skapa en effektiv elevatorpitch för dig själv. Det brukar vara 3–5 meningar.

Detta exempel är 75 ord och fyra meningar långt.

jchamp5

4. Förklara vad du gör i tredje person.

Din författarbiografi ska skrivas som om någon annan pratade om dig. Bly med ditt namn i motsats till “jag”.

Lägg märke till hur jag refererar till mig själv som “Justin”, “han” och “honom” i min författarbiografi.

jchamp6

5. Inkludera ett element av validering.

Du vill att din publik ska se dig som en trovärdig källa. För att göra detta måste du ge dem en anledning att se dig som en tankeledare inom branschen. Du kan göra detta genom att erbjuda en prestationsstatistik eller ett pris du fått om det är relevant.

Till exempel valde jag att inkludera att jag är skaparen av HubSpot Academys certifieringskurs för innehållsmarknadsföring, som vid den tiden hade tilldelat över 25 000 certifieringar till proffs över hela världen. Det här är något som kan hjälpa mig att bygga upp trovärdighet hos min publik om de inte vet vem jag är än.

jchamp7

6. Ge något intressant eller autentiskt om dig själv.

Kom ihåg att vi alla är människor. Erbjud något personligt om dig själv som hjälper läsaren att få bättre kontakt med dig.

I det här fallet ledde jag med mitt syfte. Jag är dedikerad till att utbilda och inspirera världen hur man kan bli bättre berättare.

jchamp8

7. Erbjud sociala mediekanaler där läsarna kan engagera sig med dig.

Lista inte alla dina sociala kanaler – lista bara de översta en till två kanaler där folk kan engagera sig med dig. Se till att kanalerna du väljer är sådana som du övervakar och interagerar med människor på regelbundet.

För mig är det Twitter och LinkedIn. Se till att hyperlänka den sociala kanalen i din beskrivning med länken till din sociala profil. På så sätt kan folk enkelt hitta dig genom att klicka på länken.

jchamp9

8. Inkludera minst en inkommande länk till din webbplats.

Kom ihåg att gästbloggning är ett utmärkt sätt att skapa inkommande länkar tillbaka till din webbplats. Vissa webbplatser erbjuder bara en länk tillbaka till din webbplats i författarens biografi, så det är viktigt att vara strategisk när det gäller ditt val av länk.

När du väljer vilken länk eller länkar som ska inkluderas i din författarbiografi, här är några saker att tänka på:

  • Länk till din hemsida. Länka åtminstone till din hemsida. Du kan dock länka till en specifik sida om den är pedagogisk och relevant för din artikel eller publik.

  • Och länka inte till en målsida. Om du gör det kan det leda till att webbplatsen tar bort din länk helt och hållet.

Till exempel inkluderade jag en länk i min författares biografi till Wild We Wanders webbplats eftersom den är användbar och relevant för min publik.

jchamp10

Om du skriver för en webbplats som inte tillåter dig att länka tillbaka till din webbplats, betrakta inte detta som en förlust. Detta kommer att hända. Fokusera på möjligheten du får att utbilda och inspirera en ny publik. Gör ditt bästa för att skapa en meningsfull upplevelse. Om du gör det kommer folk att leta efter mer.

0 Shares