8 saker att göra innan Galaxy S4 Lollipop släpps

0 Shares

När Samsung Galaxy S4 Android 5.0 Lollipop-uppdateringen börjar göra framsteg vill vi ta en titt på några steg som vi tycker att Galaxy S4-användare borde ta före den efterlängtade Galaxy S4 Lollipop-utgåvan.

I december började Samsung lansera sin första Android 5.0 Lollipop-uppdatering, en uppdatering för Galaxy S5. Sedan dess har företaget drivit ut ytterligare fyra Android 5.0 Lollipop-uppdateringar inklusive en uppgradering för Galaxy S4. Samsung Galaxy S4 Lollipop är det tidigare flaggskeppets tredje stora Android-mjukvaruversion efter Android 4.4 KitKat och Android 4.3 Jelly Bean-uppdateringar.

Uppdateringen ger massor av förändringar i Galaxy S4 inklusive Googles materialdesign, men det verkar också ge några Android 5.0 Lollipop-problem tillsammans med det. Och det är just därför vi tror att Galaxy S4-användare skulle vara klokt att göra en del förberedelser före Samsungs oundvikliga Galaxy S4 Lollipop-push runt om i världen.

Galaxy-S4-Review-2014-001-620x4341

Samsung har hållit uppdateringen mycket begränsad sedan den första ankomsten tillbaka i slutet av januari. Galaxy S4 Lollipop-uppdateringen är begränsad utomlands och finns inte i USA. Det betyder inte att det inte kommer dock. Amerikanska operatörer pratar vanligtvis inte om programuppdateringar innan de släpps. Vi har dock sett framsteg.

Med uppdateringen inställd på att hoppa till en annan större Galaxy S4-variant är det dags att vi erbjuder Galaxy S4-användare i USA och utomlands några tips inför den stora pushen. Just nu är det en fantastisk tid att förbereda Samsung S4, och dig själv, för ankomsten av enhetens tredje och kanske sista stora Android-uppdatering för Samsung och Google.

Här vill vi berätta om några saker du bör göra inför din kommande Samsung Galaxy S4 Android 5.0 Lollipop-uppdatering. Dessa tips före släpp kommer att hjälpa nybörjare av Galaxy S4-användare och de kommer att vara till nytta om Samsung och dess operatörspartners väljer att rulla ut buggfixare till Samsung Galaxy S4 under veckorna efter den första Lollipop-utgåvan.

Bli bekant med Android 5.0 Lollipop

Om du inte har hört är Samsung Galaxy S4 Lollipop-uppdateringen stor. Det är en 1 GB-fil och den är full av förändringar som kommer att se över utseendet och känslan av programvaran ombord på Samsungs åldrande smartphone.

Just nu är den perfekta tiden att bekanta sig med Android 5.0 Lollipop-uppdateringen. De som inte känner till uppdateringens funktioner eller helt enkelt behöver en uppdatering skulle vara klokt att göra lite forskning i förväg. Vi hatar att du känner dig chockad när uppdateringen är ombord.

Vi har granskat Android 5.0 Lollipop-uppdateringen redan flera gånger och den feedbacken hjälper dig att komma igång. Vi rekommenderar också att du tittar på bildspelet nedan. Detta bildspel jämför KitKat-uppdateringen med Lollipop-uppdateringen och den gör dig redo för de ändringar du kommer att stöta på när du får Android 5.0 Lollipop ombord.

Android 5.0 vs Android 4.4 Walkthrough: Nyheter i Lollipop

Android 5.0 vs Android 4.4 – Låsskärm

Android 5.0 vs Android 4.4 - Låsskärm

Med Android 5.0 Lollipop har Google förbättrat låsskärmen något. Det finns nu en genväg till uppringaren genom att svepa från vänster till höger, och aviseringar är mer användbara och interaktiva. Visas direkt på låsskärmen, de kan svepas bort, glida nedåt för att expandera, eller dubbelklicka för att omedelbart låsa upp direkt i den appen eller meddelandet. Allt är enkelt och smidigt och vi har fortfarande albumskärmar i helskärm på låsskärmen medan vi spelar musik.

Snabbgenvägar och förbättrade meddelanden kommer att vara till nytta för alla användare.

Vi rekommenderar också att titta på videorna nedan. Detta är Samsungs version av Android 5.0 Lollipop. Det kommer med några ändringar och funktioner som skiljer sig från vad som finns ombord på Googles Nexus-smartphones och surfplattor. Samsung använder ett användargränssnitt som heter TouchWiz över toppen av Android och TouchWiz kommer att se annorlunda ut med Android 5.0 ombord.

Här är en annan video som berör många av ändringarna som finns i Samsungs Galaxy S4 Lollipop-uppdatering. Vi förväntar oss att operatörer sätter sin egen twist på Galaxy S4 Lollipop-uppdateringen, precis som de har med Samsungs andra uppgraderingar.

Slutligen, här är en video som visar Android 4.4 KitKat bredvid Android 5.0 Lollipop på Galaxy S4.

För er erfarna Galaxy S4-användare kommer det att se ut som överdrivet. För de av er som inte är Android-entusiaster tror vi att dessa jämförelser verkligen kommer att hjälpa till före lanseringen.

Om du går in på Samsung Galaxy S4 Android 5.0 släppdatum utan en aning om Android 5.0, kommer du att gå vilse och frustrerad. Gör dina läxor innan de släpps och du bör komma ut ur släppdatumet och känna dig extremt säker på övergången från Android 4.4 till Android 5.0.

Forskning Lollipop Problems & Fixes

Android-programvaruuppdateringar ger alltid sina egna problem, så vi föreslår alltid att du letar efter feedback från dina andra Galaxy S4-användare innan du installerar Android 5.0 Lollipop-uppdateringen. Detta gör att du kan mäta de större problemen ombord innan du installerar och det gör att du kan spåra potentiella korrigeringar om något går fel. Här är en bra utgångspunkt för Galaxy S4-användare.

Vi har börjat höra några klagomål om Galaxy S4 Lollipop-uppdateringen och det fick oss att sätta ihop en lista med vanliga problem och korrigeringar för dessa problem. Saker som batteriladdning, dålig prestanda och Wi-Fi kan påverka äldre smartphones efter en större uppdatering och de kan också påverka din Galaxy S4 Lollipop-upplevelse.

Samsung-Galaxy-S5-vs-Galaxy-S4-vs-Galaxy-S3-Design-620x232

Bekanta dig med dessa korrigeringar så är du beredd om du stöter på några Galaxy S4 Android 5.0-problem efter att ha fått uppdateringen ombord. Ju mer förberedd du är, desto bättre.

Samla dina viktiga inloggningar

Se till att du har dina viktiga inloggningar till hands för alla fall. Efter en ny uppdatering av Samsung Galaxy S5 Android tvingades vi logga in på våra huvudkonton. Lyckligtvis hade vi rätt inloggningsinformation till hands. Om vi ​​inte hade gjort det kunde installationsprocessen ha tagit mycket längre tid.

Samsung säger att Android 5.0 Lollipop-uppdateringen kan ta upp till 30 minuter att slutföra så att du vill vara så effektiv som möjligt under installationsprocessen.

Rensa upp din Galaxy S4

Samsungs Android 5.0 Lollipop-uppdateringar kräver 3 GB ledigt utrymme. Företaget noterar att detta avser “minne som finns på enhetens interna lagring, inte på SD-kortet.” Många av er har förmodligen fyllt i ditt interna lagringsutrymme de senaste månaderna, vilket betyder att det just nu är en bra tid att städa upp din Galaxy S4.

galaxy-s4-samsung

Under åren har du antagligen samlat massor av onödiga filer, appar och mer på enheten. Att rensa upp det här röret kommer att frigöra viktigt lagringsutrymme som kan vara värdefullt både före och efter installationen av Android 5.0 Lollipop. Det kommer också att göra att enheten ser mycket mer presentabel ut.

Vi rekommenderar alltid att hålla din Android-smartphone ren och städad året runt, men någon allmän städning precis innan Galaxy S4: s nästa stora uppgradering är förmodligen en smart idé.

Säkerhetskopiera dina filer

Tack vare molntjänsterna och Androids automatiska säkerhetskopieringsfunktioner är de flesta av dina viktiga filer förmodligen säkra. Med det sagt kommer du att försäkra dig om att du har säkerhetskopierat alla dina viktiga foton, videor, appdata och mer innan du installerar Android 5.0 Lollipop-uppdateringen på Galaxy S4. Det finns alltid en chans, om än en liten, att något kan gå fel under installationen.

Det första du vill göra är att se till att automatisk säkerhetskopiering är aktiverad. För att göra detta, gå till Googles webbplats. Den erbjuder fördjupade självstudiekurser för automatisk säkerhetskopiering som säkerställer att dina värdefulla filer lagras säkert före din installationsprocess. Vi har också några tips som hjälper dig att säkerhetskopiera dina filer ordentligt. Dubbelkolla allt innan du gör ett drag.

Det vore också klokt att ta en titt på dina molntjänster från tredje part, om du använder dem, för att säkerställa att dina filer fortfarande säkerhetskopieras. Återigen kan det verka tråkigt men du vet helt enkelt aldrig hur installationsprocessen kommer att fungera.

Ladda din Galaxy S4

Thi borde vara en bra idé för vissa av er men vi vill påminna er ändå. Du vill försäkra dig om att din Galaxy S4 är fulladdad eller åtminstone laddad där den inte kommer att slås av på dig under installationsprocessen. Den säkraste vägen att ta är att se till att din Samsung S4 är minst 50% laddad innan du installerar Android 5.0 Lollipop. Detta är en enorm uppgradering och det kommer att ta lite tid att ladda ner och installera. Detta kan också hjälpa till att förhindra installationsproblem.

Uppdatera dina appar

Nu när Googles Android 5.0 Lollipop-uppdatering är flera månader gammal har de flesta appar uppdaterats med buggfixar och Lollipop-support. Vi har fått en ganska stabil upplevelse efter att ha hoppat från Android 4.4 KitKat till Android 5.0 Lollipop men det finns alltid en chans att Android 5.0 kan göra upp saker.

Samsung-Galaxy-S4-Micro-SD-Card-Worthless

Även om vi inte kan tala för varje enskild applikation i Google Play Butik kan vi berätta att genom att uppdatera våra applikationer på våra enheter har vi kommit ut ur Android 5.0 Lollipop-uppdateringsprocessen utan större appproblem. Det finns en anledning till att Samsung själv rekommenderar att uppdatera appar. Du bör göra det innan uppdateringen kommer.

Kolla in med IT

Om du använder din Galaxy S4 för arbete eller skola och du har en IT-avdelning bör du gå och chatta med dem innan du installerar din Android 5.0 Lollipop-uppdatering.

Särskilt företagsanvändare stöter ofta på problem med deras företagsprogramvara, med Wi-Fi-anslutningar, med Exchange och med andra funktioner efter installation av Android-uppdateringar. Vi hör om problem efter varje större Android-uppdateringsversion. Det finns ingen botemedelslösning men det betyder inte att du inte borde vara smart med det.

Det finns en chans att din IT-avdelning kan ha en rekommendation före Android 5.0-utgåvan. Ofta är det rådet att undvika uppdateringen tills de kan bekräfta att de arbetar med viktiga tjänster.

De av er som inte har en IT-avdelning skulle vara klokt att hålla ut tills du kan samla in feedback från dina andra Galaxy S4-användare. Det kommer att finnas människor som installerar på dag ett, oavsett vilken risk som är involverad, och du vill kolla runt för deras feedback.

0 Shares