8 saker att göra innan Galaxy Note 4 Lollipop Release

0 Shares

Med Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdateringen lanseras på väg till USA, vi vill ta en titt på några saker som vi tycker att amerikanska Galaxy Note 4 -användare bör göra inför den efterlängtade Galaxy Note 4 Lollipop -utgåvan.

I slutet av förra året började Samsung lansera sin första Android 5.0 Lollipop -uppdatering, en uppdatering för det tidigare flaggskeppet Galaxy S5. Sedan dess har företaget drivit ut ytterligare fyra Android 5.0 Lollipop -uppdateringar, inklusive en uppgradering för Galaxy Note 4. Samsung Galaxy Note 4 Lollipop är flaggskeppets första stora Android -uppdatering och det ger naturligtvis massor av förändringar.

Samsung har hållit uppdateringen mycket begränsad sedan dess första ankomst. Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen är begränsad utomlands och den är också extremt begränsad i USA. Idag är det faktiskt första gången som en Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdatering har nått en operatör i USA och Sprint -kunder är de lyckliga mottagarna.

Not-4-Store

Tidigare idag bekräftades Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -utgåvan för Sprint Galaxy Note 4. Sprint är välkänt för sin hastighet till stora Android -uppdateringar och bäraren är återigen först till större Samsung Galaxy -uppgradering. Uppdateringen av Sprint Galaxy Note 4 Lollipop är planerad att lanseras i dag och den bör börja träffa enheter snart.

Nu när Samsungs Galaxy Note 4 Android 5.0 -uppgradering är på väg ut till USA, är det dags att vi erbjuder Galaxy Note 4 -användare på alla amerikanska operatörer några tips inför den stora satsningen. Just nu är en bra tid att förbereda Samsung Galaxy Note 4 och dig själv inför ankomsten av enhetens första stora uppgradering från Samsung och Google.

Här vill vi berätta om några saker du bör göra inför din kommande Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 Lollipop -uppdatering. Dessa tips för förhandsversion kommer att hjälpa nybörjare av Galaxy Note 4 och de kommer att vara till nytta om Samsung och dess operatörspartners beslutar att lansera buggfixare till Samsung Galaxy Note 4 under veckorna efter den första utgåvan.

Lär känna Android 5.0 Lollipop

Nu är den perfekta tiden att bekanta dig med din första stora Android 5.0 Lollipop -uppdatering. Android 5.0 Lollipop kommer att medföra massiva förändringar i Android -operativsystemet och TouchWiz UI och Galaxy Note 4 -användare som antingen inte är bekanta med uppdateringens funktioner eller helt enkelt behöver en uppdatering skulle vara klokt att bekanta sig med Android 5.0 Lollipop innan installera den.

Det kommer några stora förändringar med den här uppdateringen och du måste vara medveten om dem innan du gör hoppet. Om du inte är det kan du bli överraskad. För nybörjare av Android och Galaxy kan detta medföra allvarliga problem.

Vi har redan granskat uppdateringen av Android 5.0 Lollipop flera gånger och den feedbacken hjälper dig att komma igång. Vi rekommenderar också att ta en titt på bildspelet nedan. Detta bildspel jämför KitKat -uppdateringen med Lollipop -uppdateringen och det gör dig redo för de förändringar du kommer att stöta på när du får Android 5.0 Lollipop ombord.

Android 5.0 vs Android 4.4 Walkthrough: Vad är nytt i Lollipop

Android 5.0 vs Android 4.4 – Låsskärm

Android 5.0 vs Android 4.4 - Låsskärm

Med Android 5.0 Lollipop har Google förbättrat låsskärmen något. Det finns nu en genväg till uppringaren genom att svepa från vänster till höger, och aviseringar är mer användbara och interaktiva. Visas direkt på låsskärmen kan de svepas bort, skjutas ned för att expandera eller trycka två gånger för att omedelbart låsa upp direkt i den appen eller aviseringen. Allt är enkelt och smidigt, och vi har fortfarande helskärmsalbum på låsskärmen medan vi spelar musik.

De snabba genvägarna och förbättrade aviseringarna kommer till nytta för alla användare.

Vi rekommenderar också att titta på videorna nedan. Detta är Samsungs version av Android 5.0 Lollipop vilket innebär att det kommer att bli några ändringar och funktioner som skiljer sig från vad som finns ombord på Googles Nexus -smartphones och surfplattor. Samsung använder ett användargränssnitt som heter TouchWiz över toppen av Android och TouchWiz kommer att se annorlunda ut med Android 5.0 ombord.

Här är en annan video som berör många av de förändringar som finns i Samsungs Galaxy Note 4 Lollipop -uppdatering. Sprintanvändare kan också ta en titt på sin egen ändringslogg på transportörens webbplats. De andra förändringsloggarna kommer att dyka upp när de andra amerikanska operatörerna börjar skicka sina egna uppdateringar. Vi förväntar oss att alla dessa Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringar kommer att ha samma övergripande struktur med några mindre skillnader. Till exempel har Sprints uppdatering förbättringar av Wi-Fi-samtal.

Detta kommer att verka som överkill för er som har följt med, men vi rekommenderar detta steg till dem som inte är veteran Android -användare eller smartphone -entusiaster.

Om du går in på lanseringsdatumet för Samsung Galaxy Note 4 Android 5.0 utan en aning om Android 5.0 kommer du att gå vilse och frustrerad. Gör dina läxor innan den släpps och du bör komma ut från utgivningsdatumet och känna dig extremt säker på övergången från Android 4.4 till Android 5.0.

Research Lollipop Problem & Fixes

Uppdateringar av Android -programvara ger alltid sina egna problem, så vi föreslår alltid att du letar efter feedback från dina andra Galaxy Note 4 -användare innan du installerar Android 5.0 Lollipop -uppdateringen. Detta gör att du kan mäta de större problemen ombord innan du installerar och det låter dig spåra eventuella korrigeringar om något skulle gå fel. Här är en bra utgångspunkt.

Vi har inte hört massor om Galaxy Note 4 Lollipop -problem än men det beror på att uppdateringen fortfarande är mycket begränsad. Vi har nyligen sammanställt en lista med vanliga Samsung Galaxy S5 -problem och korrigeringar för dessa problem och dessa är förmodligen värda att notera inför din Galaxy Note 4 -version. Det beror på att vi vanligtvis ser samma problem på alla Galaxy-smartphones och surfplattor. Detta är en annan bra utgångspunkt.

Nexus6vsNote4-5

Carrierforum och Android-centrerade forum är de första ställena att gå till för feedback. Var inte blyg för att ställa frågor. Gör dina läxor och du bör komma ut ur din Galaxy Note 4 Lollipop -release redo att möta eventuella hinder som dyker upp. Och några av er kommer att stöta på problem efter Android 5.0 Lollipop -uppdateringen. Vi garanterar det.

Ha dina inloggningar redo

Se till att du har dina inloggningar till hands för säkerhets skull. Efter en ny uppdatering av Samsung Galaxy S5 Android tvingades vi logga in på våra huvudkonton. Lyckligtvis hade vi rätt inloggningsinformation till hands. Om vi ​​inte hade gjort det kunde installationsprocessen ha tagit mycket längre tid. Samsung säger att uppdateringen kan ta upp till 30 minuter att slutföra så att du vill vara så effektiv som möjligt.

Se till att du spårar din Google -kontoinformation och annan inloggningsinformation innan du installerar Galaxy Note 4 Lollipop -uppdateringen. Det finns en chans att du behöver det.

Städa upp din Galaxy Note 4

Samsungs Android 5.0 Lollipop -uppdateringar kräver 3 GB ledigt utrymme. Företaget noterar att detta avser “minne som finns på enhetens interna lagring, inte på SD -kortet.” Många av er har förmodligen fyllt på ert interna lagringsutrymme under de senaste månaderna, vilket innebär att det just nu är en bra tid att städa upp sin Galaxy Note 4.

Nexus6vsNote4-4

Det tar inte massor av tid att samla massor av onödiga filer, appar och mer på din Galaxy Note 4. Om du rensar upp det här röret frigörs viktigt lagringsutrymme som kan vara värdefullt både före och efter installationen av Android 5.0 Lollipop. .

Vi rekommenderar alltid att hålla din Android -smartphone ren och städad året om, men lite allmän städning precis innan Galaxy Note 4: s första stora Android -uppdatering är en mycket bra idé.

Säkerhetskopiera dina filer

Tack vare molntjänsterna och Googles funktioner för automatisk säkerhetskopiering är de flesta av dina viktiga filer säkert säkra. Som sagt, du kommer att vilja se till att du har säkerhetskopierat alla dina viktiga foton, videor, appdata och mer innan du installerar Android 5.0 Lollipop -uppdateringen på Galaxy Note 4. Det finns alltid en chans, om än en liten, att något kan förstöras under övergången.

Det första du vill göra är att se till att automatisk säkerhetskopiering är aktiverad. För att göra detta, gå till Googles webbplats. Det erbjuder fördjupade självstudier för automatisk säkerhetskopiering som säkerställer att dina värdefulla filer kommer att lagras säkert före din installationsprocess. Vi har också några tips som hjälper dig att säkerhetskopiera dina filer ordentligt. Dubbelkolla allt.

Det skulle också vara klokt att ta en titt på dina tredjeparts molntjänster, om du använder dem, för att säkerställa att dina filer fortfarande säkerhetskopieras. Återigen kan det verka tråkigt men du vet helt enkelt aldrig hur installationsprocessen kommer att fungera. Det är bättre att vara säker än ledsen, särskilt med en massiv uppdatering som Android 5.0.

Ladda din Galaxy Note 4

Detta kan vara en no-brainer för vissa av er men det kommer inte att vara för andra. Du vill se till att din Galaxy Note 4 är fulladdad eller åtminstone tillräckligt laddad där den inte kommer att slå på dig under installationsprocessen. Den säkraste vägen att ta är att se till att din Samsung Galaxy Note 4 är minst 50% laddad innan du installerar Android 5.0 Lollipop. Detta är en massiv uppgradering och det kommer att ta lite tid att ladda ner och installera.

Uppdatera dina appar

Nu när Android 5.0 Lollipop är flera månader gammalt har de flesta appar uppdaterats med buggfixar och stöd för Lollipop. Vi har fått en ganska stabil upplevelse efter att ha hoppat från Android 4.4 KitKat till Android 5.0 Lollipop men det finns alltid en chans att Android 5.0 kan skada saker. Det är därför du måste vara proaktiv.

Nexus6vsNote4-3

Även om vi inte kan tala för varje enskild applikation i Google Play Butik, kan vi berätta att genom att uppdatera våra applikationer på våra enheter har vi kommit ur Android 5.0 Lollipop -uppdateringsprocessen utan större appproblem. Det finns en anledning till varför Samsung själv rekommenderar att du uppdaterar appar. Du bör dock göra det innan uppdateringen kommer.

Checka in med IT

Om du använder din Samsung Galaxy Note 4 för arbete eller skola och du råkar ha en IT -avdelning, bör du gå och chatta med dem innan du installerar din Android 5.0 Lollipop -uppdatering.

Personer som främst använder sin enhet för arbete stöter ofta på problem med företagets programvara, Wi-Fi-anslutningar, Exchange och andra funktioner efter att ha installerat Android-uppdateringar. Vi hör om problem efter varje större Android -uppdateringsversion. Det finns ingen botande lösning, men det betyder inte att du inte bör vara smart om det.

Nexus6vsNote4-1

Det finns en chans att din IT -avdelning kan ha en rekommendation inför Android 5.0 -versionen. Ofta är det rådet att undvika uppdateringen tills de kan bekräfta att det fungerar med viktiga tjänster.

Ni som inte har en IT -avdelning skulle vara klokt att vänta tills ni kan samla feedback från era andra Galaxy Note 4 -användare. Det kommer att finnas människor som installerar på dag ett, oavsett risken, och du vill peta runt för sina åsikter.

0 Shares