Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

8 praktiska saker du måste göra för att undkomma fattigdom

Jag växte upp med att höra min pappa ofta göra uttalanden som “de rika är stolta”; ‘de rika sover aldrig lugnt’, ‘Jag är större än de rika eftersom jag sover lugnt’. Han kommer ofta med kommentarer som börjar med “Vi de fattiga…” Dessa visade sig bli några självuppfyllande profetior. Att vara en naturlig observatör blev en lektion uppenbar för mig; det är inte omständigheterna som håller dig kvar där du befinner dig; det är vad du tycker och säger om dig själv.

Det råder ingen tvekan om att människor upplever fattigdom i olika variationer. Och vissa människor befinner sig i miljöer som sprider extrem fattigdom. Men chansen är att de flesta som tittar på den här videon inte hamnar i den extrema fattigdomskategorin.

Få upp till $100 000 studielån för din master i USA eller Kanada – se om du är kvalificerad


Så till att börja med, om du har för vana att använda frasen “vi de fattiga massorna”; ta bort det från ditt ordförråd. Gå sedan med mig när jag delar med dig av 8 praktiska saker du måste göra för att undkomma fattigdom.

Om du är ny här, välkommen. Det här inlägget kommer till dig av After School Africa och är tillgängligt på video (Youtube). Överväga prenumerera till AfterSchoolAfrica på Youtube för att fortsätta utforska möjligheter och titta på videor som den här nedan:

Låt oss börja 8 praktiska saker du måste göra för att undkomma fattigdom

1. Sluta vara berättigad

Det är inte omständigheterna som håller oss där vi är; det är vad vi tänker och säger om oss själva. Men att se sig själv som värd framgång är en sak; att få andra att se dig på det sättet är en annan. Du kanske känner att du förtjänar att få ett jobb eftersom du spenderade fem års hårt arbete på att studera på universitetet. Men för andra människor är du bara ännu en millennial som har mycket att lära.

Du kanske tycker att du förtjänar särskild behandling eftersom du har utsatts för övergrepp och extrem fattigdom tidigare; men de flesta människor är för upptagna med att ta itu med sina egna problem.

Människor respekterar bara tidigare resultat. Det är därför framgång fortsätter att ge mer framgång. Om du söker på “Hur man bygger en fallskärm” online och två videor dyker upp; den ena har 415 visningar, den andra har 1,5 miljoner visningar, vilken ska du välja? Det är allt. Du kommer att välja den mer framgångsrika. Det är därför Samsungs telefoner och iPhone fortsätter att sälja bättre än de nya telefonbolagen. Människor värdesätter omedvetet uppoffringar och resultat. De förväntar sig att du betalar din avgift.

Om du inte har gjort något värdigt utmärkelser och du går och ställer krav, har du bara rätt. Börja med att bygga din profil. Gå ut och börja göra det du tror är under dig. Lär dig det hantverket. Ta det jobb du tror är lägre än dina kvalifikationer. Ingen kommer att lägga den grunden för dig; du måste göra det själv.

2. Ta bort dig själv från statistiken över de fattiga

Det första steget för att hjälpa de fattiga är att inte vara en av de fattiga. Med den obegränsade kunskapen och de resurser som finns tillgängliga idag, kommer det att vara för själviskt av dig att förbli fattig. Här är varför.

Genom att använda de resurser du har för att ta dig ur fattigdom, minskar du matematiskt antalet fattiga människor i världen, inte bara med en utan med många. Den kunskapen; den idén; den färdigheten du har, kan hjälpa till att ta hand om två, tre eller fler personer. Det blir orättvist om du inte utvecklar det.

En annan viktig anledning till att ta bort dig själv från de fattiga är att – om du vill få det du inte har måste du göra det du aldrig har gjort. Fattigdom kommer med mycket mentalt bagage. Du kan inte bli en person med framgång samtidigt som du identifierar dig som fattig. Ta bort alla de märken som är förknippade med fattigdom från dina läppar. Sluta hänvisa till dig själv som bland “de fattiga massorna”. Börja omge dig med progressiva människor.

3. Sluta bry dig om vad andra tycker, om de inte köper av dig

Småsinnade människor är som krabbor. Du har säkert hört talas om krabbor, eller hur? Om du lägger, låt oss säga 47 krabbor i en hink utan att täcka blyet, kommer ingen av dem att kunna ta sig ut. I verkligheten kunde de helt enkelt klättra på varandra och hitta ut; men inte dessa varelser. De kommer hellre att dra ner någon av dem som försöker hitta sin väg ut. I deras sinne “dör vi alla här”. Små hjärnor som inte har modet att ta sig ur sitt liv under genomsnittet, är ofta förtjusta i att prata ner på människor som vill prova. Dessa människor kommer sällan att stödja eller nedlåtande vad du erbjuder. Men de kommer att vara de första att berätta varför det här inte är något för dig.

Om din strategi i livet är att till slut behaga alla, kommer du att hamna olycklig; instängd i samma röra. Så du måste träna dig själv att ignorera krabbsinnade människor. Låt dem behålla sin åsikt medan du håller din dröm vid liv.

4. Börja se “dig själv” i framgångsrika människor

Vi är alla människor; och vi har de naturliga tendenserna att vara själviska. Även religioner är beroende av “Vad finns det för den omvända” som evigt liv och välstånd. Fattiga människor ser dessa attribut av själviskhet som tillhörande de rika, så de skildrar denna falska ödmjukhet för att maskera deras sanna önskan. Sanningen är att du inte kan bli det du hatar. Om du fortsätter att se progressiva människor som antagonister, kommer du aldrig att förstå vad som krävs för att göra framsteg.

Utan tvekan tar vissa människor sin girighet och själviskhet till det yttersta och lever bara för att förtrycka andra människor. Men det magiska är att förstå denna inneboende mänskliga natur, att alla du möter först och främst är mer intresserade av “vad det finns för dem”. Människor tänker alltid på sig själva. Med denna kunskap, börja fokusera mer på vad folk vill ha och vad du kan erbjuda dem. Jim Rohn uttrycker det tydligt, “du kan få allt du vill i livet om du kan hjälpa så många människor att få vad de vill”. Vänd fokus i ditt liv mot att identifiera och tillhandahålla vad andra människor vill ha och du kommer att vara på väg att få det du vill ha.

5. Lär dig en färdighet och bli bra på den

På ett djupare plan är problemet med fattigdom inte brist på pengar utan brist på kompetens. Den bästa strategin för att undkomma fattigdom är att lära sig en färdighet som folk vill betala för. Intressant nog går det en lavin av free resurser som hjälper dig att utveckla och fräscha upp dina färdigheter; från programmering, design till marknadsföringsfärdigheter. Här finns även snickeri, skotillverkning, bilmekaniker och annat handarbete. Det är här du måste behålla ditt rättighetstänk för att kontrollera. Så länge du gör anständigt arbete och tjänar ditt levebröd på det, bör du vara säker på och stolt över det du gör.

6. Flytta din tjänst från mellanliggande till professionell

Lyssna uppmärksamt på detta. Människor anställer inte dig eller nedlåtande din verksamhet eller tjänst för att de vill hjälpa dig att ta dig ur fattigdom. De gör det för att de behöver lösa ett problem. Många människor fastnar i cirkeln av fattigdom och medelmåttighet genom att erbjuda dåliga och nonchalanta tjänster. De utför sitt arbete som att jaga; varje möte är jaga och döda. De lämnar varje utsikt bitter och lovar att aldrig mer spela förmyndare.

Tävla inte den här vägen. Tänk istället på att människor till sin natur är själviska; de vill bli väl behandlade; de vill ha bra resultat. Fokusera på att hjälpa dem att få det de vill ha, så att du kan få det du vill ha. Istället för att behandla ditt arbete som jakt, bestäm dig för att behandla det som trädgårdsarbete. Om du är i affärer, behöver du upprepa beskydd; i den professionella världen behöver du remisser och rekommendationer. Gå inte och bränn dina broar. Börja odla positiva relationer kring ditt arbete.

7. Lär dig sälja

Vad tycker du är det bäst betalda yrket i världen? Det är inte läkare eller ingenjörer. Det bäst betalda yrket i världen är försäljning. De rikaste människorna är bäst på att sälja; oavsett om det handlar om att sälja sin vision, sin produkt och tjänst eller sin kompetens. De är mästare på att sälja.

Möjligheten att sälja är inte reserverad för ett fåtal personer. Vem som helst kan lära sig denna färdighet. Problemet är att de flesta lägger för mycket tid på produkten och för lite på att sälja det de har. Om du vill undkomma fattigdom kan förmågan att sälja få dig ut snabbare än någon annan färdighet. Det finns ingen bästskriven författare, utan bästsäljande författare.

8. Ta tillbaka kontrollen över ditt sinne

De flesta av dina åsikter är inte original. De adopterades från din miljö till ditt sinne. Varje gång du slår på TV:n, går på sociala medier, lyssnar på folk runt omkring, får ditt sinne förslag på åsikter att hålla eller släppa taget.

Här är ett exempel. Vet du att megastormarknader är designade för att få dig att köpa mer än vad du tänkt köpa? Du går in för att få en affär på ett föremål och du går ut och köper en vagn full med föremål; några som du inte behöver. Hur skulle du förklara att nästan alla i Afrika verkar fanatiskt stödja en fotbollsklubb i England eller Spanien? Eller att miljontals människor förlorade sina pengar i ett ponziprogram som lovade 30 procents ränta varje månad.

Om du tar dig tid att begrunda kommer du att inse att du inte har så kontroll över ditt sinne som du tror. Du kommer att inse att vissa av de saker du lägger tid, energi och pengar på faktiskt inte är värda mycket. Ditt sinne är din mest värdefulla tillgång. Ta tillbaka kontrollen över det genom att bestämma vad du släpper in i det. Läs böcker och berättelser som inspirerar dig att drömma och ta produktiv handling. Investera i dig själv.

Det är här vi avslutar det. Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet. Gör också tummen upp och dela den här videon med dina vänner. Om du ännu inte ska prenumerera på After School Africa är det nu ett bra tillfälle att göra det prenumerera. Tills nästa gång DIN FRAMGÅNG GÄLLER!