Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

8 nya indierockband för 2023

Håll ett öga på dessa nya artister som går med i det bästa av indierockscen 2021.

För tillfället känns det som att gitarrband dyker upp på den huvudsakliga musikscenen från en lång dvala sedan indies glansdagar på mitten av noottalet.

Här är åtta indierockband för stora saker 2021.

Bläckfisk

Squid gör självsäker, spännande konstrock med chuggande baslinjer som påminner om Talking Heads. Bandet tillbringade det senaste året med att arbeta på sitt debutalbum, som mycket väl kan dyka upp 2021 och som kommer att ta dem i en annan riktning.

Billy Nomates

Efter att ha släppt sitt självbetitlade debutalbum förra året, stormar Billy Nomates in i 2021 med ny EP Nödtelefon kommer ut i mars. Sleaford Mods och Iggy Pop är stora fans av artisternas sociala kommentarer. Nya släppet “Heels” är ett bestämt rasande elektroniskt punkspår med spännande harmonier.

KennyHoopla

Den LA-baserade sångaren skriver stora, seriösa låtar som passar perfekt in i det bästa av indierock från början av noottalet. Förra årets EP hur ska jag vila i frid om jag blir begravd vid en motorväg? inbjuder till jämförelser med Föl och Bloc Party. Han har nyligen sysslat med poppunk med ett samarbete med Travis Barker. 2021 kommer säkert att innehålla stora saker.

Blanketman

Manchester-bandet Blanketman har samlat på sig synpunkter på Spotify med sin ljusa, catchy Joy Division-liknande indierock och är redo för en masspublik. Deras debut-EP nationellt förtroende är ute i mars.

Chappaqua brottning

Det Londonbaserade bandet berör americana, grunge och shoegaze. “The Rift” blandar längtande gitarrer med sång i Oasis-stil. Håll utkik efter fler rekord på gång.

Spyrar

Sedan de bildades 2019 har dessa glaswegiska tonåringar lagt ut rifftunga rocksånger med allsångsrefränger. Fortfarande ett ungt band, de är superbegåvade och redo för stora saker.

TV-präst

Grym, politiskt tillspetsad postpunk som känns fräsch. TV Priest är nysignat till Sub Pop och debutalbum Överdelar är ute i början av maj.

Oscar Lang

Britpop lever vidare i Oscar Lang. Hans senaste EP Motgift mot att vara uttråkad blandar grizzly psykedelisk rock med soliga popmelodier. Efter att ha tillbringat 2020 med att släppa låtar som färdas genom genrer och ljud, kommer detta år förhoppningsvis att se Lang släppas på en scen.

Oavsett om de upptäcker nya band som ger sig ut med debutskivor, eller ivrigt tittar på när deras favoritartister tar sig in i nya riktningar, har indierockfans mycket att se fram emot under 2021.