8 iOS 8.1.1 Tips för iPhone- och iPad-användare

0 Shares

Förra veckan lanserade Apple sin iOS 8.1.1-version för iPhone och iPad som ersatte iOS 8.1-uppdateringen som den rullade ut i oktober. Med iOS 8.1.1-problem och detaljer som fortfarande virvlar runt, vill vi erbjuda några iOS 8.1.1-tips efter iPhone-och iPad-användare som ska hjälpa till att göra besluts- och övergångsprocessen lite enklare.

På WWDC i juni tillkännagav Apple sin ersättning för förra årets iOS 7-uppdatering. För två månader sedan lanserade Apple den helt nya uppdateringen för iPhone och iPad, ett operativsystem som den döpte iOS 8.0. iOS 8 levererar inte den massiva översynen som kom med förra årets iOS 7-uppdatering men det ger fortfarande några viktiga nya funktioner till bordet inklusive förbättrade meddelanden, Apple Pay, ändringar av iMessage och Camera-appen, ett nytt tangentbord och mer.

Som det är fallet med de flesta programuppdateringar levererade iOS 8-uppdateringen buggar och problem till ägare av iPhone och iPad. Under de senaste två månaderna har Apples arbetat för att stryka ut dessa kinks med en serie stegvisa uppgraderingar. Först drev företaget ut iOS 8.0.1. Därefter var det iOS 8.0.2, en uppdatering som levererade korrigeringar för iOS 8.0.1-buggar. Därefter rullade Apple ut iOS 8.1, en mycket större uppdatering som tillbringade tid i sitt betaprogram. Förra veckan, efter en ny beta-period, drev Apple ut iOS 8.1.1.

Sammantaget går iOS 8.1.1-uppdateringen på iPhone 6 Plus smidigt.

Sammantaget går iOS 8.1.1-uppdateringen på iPhone 6 Plus smidigt.

Liksom uppdateringarna av iOS 8 innan den levererar iOS 8.1.1 buggfixar för iOS 8-problem. Den levereras också med självutnämnda prestandaförbättringar för iPhone 4s och iPad 2. Även om det finns fördelar levererade iOS 8.1.1-uppdateringen också ett antal problem för iPad-användare, problem som har många användare på kanten med vissa som vill gå tillbaka till iOS 8.1.

Med dessa människor i åtanke vill vi erbjuda några iOS 8.1.1-tips som ska hjälpa till att begränsa huvudvärk och hjälpa de av er som kommer att flytta till iOS 8.1.1 på din iPhone eller iPad i framtiden.

Läs våra iOS 8.1-recensioner

Det första råd som vi kan erbjuda till potentiella eller nuvarande iOS 8.1.1-användare är att titta på våra iOS 8.1.1-recensioner i full längd för iPhone och iPad. Vi har gått in i detalj om våra erfarenheter med iOS 8.1.1 i ett försök att hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om uppgraderingen. Använd dessa recensioner som en guide till ena sidan av staketet eller den andra.

Forskning Potentiella buggar och prestanda

Innan du går, rekommenderar vi att du undersöker några av de vanligaste iOS 8.1.1-buggarna i ett försök att bli van vid problem som kan uppstå på din iPhone eller iPad. De flesta av er kommer inte att stöta på problem, men om du går in i den här uppdateringen förberedd kommer du att vara mycket bättre än de som försummar att lägga in tiden.

iPhone-5-1

Vi föreslår att du tittar på Apples diskussionsforum och MacRumors-forum. Det finns massor av bra diskussioner på båda dessa webbplatser, särskilt om iPhone. Dessa kommer att fungera som värdefulla resurser efter uppdateringen och de kommer att vara en plats där du kan diskutera dina buggar och kanske spåra korrigeringar i förväg.

Det vore också klokt att få feedback från dina andra iPhone- eller iPad-användare. Var inte rädd att fråga. Våra recensioner kommer att hjälpa men vi representerar inte varje enskild användare där ute. Poke runt för feedback innan du installerar.

Förbered din iPhone eller iPad

Om du ännu inte har flyttat till iOS 8.1.1 och du starkt lutar mot att göra det, föreslår vi att du tar några steg för att förbereda din enhet för lanseringen. Vi har beskrivit åtta av dessa steg här, men du behöver inte följa dem alla.

Några av de viktiga inkluderar att göra en säkerhetskopia. Detta säkerställer att du inte tappar filer i installationsprocessen. Medan vi inte räknar med att något ska gå fel, finns det alltid en chans att uppdateringen kommer att orsaka att något går haywire på din enhet. Du vill också använda den här tiden för att städa upp din enhet och frigöra lite lagringsutrymme. iOS 8.1.1 frigör 500 MB lagringsutrymme men använd den här tiden för att bli av med gamla, onödiga filer.

Om du förbereder din iPhone eller iPad för den här uppdateringen kommer du att gå in i installationsprocessen med tillförsikt och du kommer förmodligen att komma oskadd ut ur processen.

Om du har problem, gör rörelsen

Om du har stora problem på iOS 8.1, iOS 8.0.2 eller iOS 8.0 är det förmodligen dags att ta steget. Visst, vi har hört talas om iOS 8.1.1-problem och buggar under dagarna efter utgivningen, men ingen av dessa buggar verkar vara utbredda problem. Istället verkar de vara isolerade. Detta överensstämmer med vår iOS 8.1.1-upplevelse.

iPhone-5

Enligt vår åsikt har iOS 8.1.1 varit Apples mest stabila iOS 8-uppdatering. Det löser problem och det håller prestandan stabil över ett antal modeller inklusive iPhone 6, iPhone 6 Plus och iPad Air. Det är mer stabilt än iOS 8.1, det är säkert.

Om du redan har problem har iOS 8.1.1 potential att göra mer bra än dåligt. Den levereras med korrigeringar och prestandaförbättringar för iPhone 4s och iPad 2. Och bara för att en fix inte finns med i ändringsloggen betyder det inte att den inte finns där. Vi har sett många problem lösa sig utan att listas i ändringsloggen.

Korrigeringar för iOS 8.1.1-problem

Om du redan använder iOS 8.1.1, bara en påminnelse om att vi har en trevlig liten guide som listar alla vanliga iOS 8.1.1-buggar. Det bästa är att vi har kommit med ett antal möjliga korrigeringar för dessa problem. Nu kommer de inte att fungera för er alla, men det finns en chans att några av dessa lösningar kommer att återställa din enhet som den var innan du installerade iOS 8.1.1.

Granskning av iPhone 6 - 2

Tänk på att du också fortfarande kan tappa ner till iOS 8.1, Apple verkar fortfarande signera uppdateringen, så om du hade en bra upplevelse på Apples tidigare iOS 8.1-uppdatering vill du också ta en titta på den guiden.

Installera inte den under resan

Som en påminnelse, installera inte den här uppdateringen när du reser, eller ännu bättre, medan du är ute efter Thanksgiving. Det sista du vill göra är att installera en iOS-uppdatering hemifrån. Vad händer om något går fel under installationsprocessen?

Ipad Air

Vad händer om du tappar värdefulla foton som du har tagit på dina resor eller under semestermiddagen? Om det händer vill du (och behöver) vara framför din egen dator.

Uppdatera inte om du vill Jailbreak

Uppdatera inte om du vill jailbreak din enhet. iOS 8.1.1 stöder inte Pangu iOS 8 jailbreak, bara iOS 8.1. Med inget iOS 8.1.1-jailbreak i sikte kommer du att vilja stanna kvar på iOS 8.1 om du ser ett jailbreak i din framtid.

Ta din tid

Om du inte har uppdaterat ännu, kanske det bästa rådet vi kan ge dig är att ta dig tid. Det är absolut ingen brådska att flytta till iOS 8.1.1. Du kan stanna på iOS 7.1.2, iOS 8.0 eller iOS 8.1 så länge du vill. iOS 8.1.1 är en extremt liten uppdatering men det finns en chans att det kan ha stor inverkan på din iPhone eller iPad, både positivt eller negativt. Du vill göra så mycket forskning som möjligt, särskilt de med äldre enheter som iPad 2 och iPhone 4s.

0 Shares