8 iOS 8.1.1 Detaljer som användare behöver veta

0 Shares

Under de senaste två veckorna har vi gjort en djupdykning i Apples iOS 8.1.1-uppdatering i ett försök att hjälpa dem på staketet om uppgraderingen och även de av er som uppdaterade till iOS 8.1.1 på dag ett. Vi har täckt mycket mark och idag vill vi samla all vår omfattande täckning på ett ställe så att iPhone- och iPad-användare som letar efter svar på iOS 8.1.1-frågor kan hitta dem.

I september lanserade Apple sin helt nya uppdatering för iPhone och iPad, ett operativsystem som det kallade iOS 8.0. Den nya iOS 8 levererar inte den massiva översynen som kom med förra årets iOS 7-uppdatering men det ger fortfarande några viktiga nya funktioner till bordet inklusive förbättrade meddelanden, Apple Pay, ändringar av iMessage och Camera-appen, ett nytt tangentbord och Mer.

Som alla programuppdateringar levererade iOS 8-uppdateringen buggar och problem till ägare av iPhone och iPad. Under de senaste två månaderna har Apples arbetat för att stryka ut dessa kinks med en serie stegvisa iOS 8-uppdateringar. Först drev företaget ut iOS 8.0.1. Därefter var det iOS 8.0.2, en uppdatering som levererade korrigeringar för iOS 8.0.1-buggar. Därefter rullade Apple ut iOS 8.1, en mycket större uppdatering som tillbringade tid i sitt betaprogram. Förra veckan, efter en ny beta-period, drev Apple ut iOS 8.1.1.

Problem med iPhone-problem - Anpassning

Apples senaste iOS 8-uppdatering, som iOS 8-uppdateringarna innan den, levererar buggfixar för iOS 8-problem. Den levereras också med självutnämnda prestandaförbättringar för iPhone 4s och iPad 2. Även om det finns fördelar levererade iOS 8.1.1-uppdateringen också ett antal problem för iPhone- och iPad-användare runt om i världen.

Under dagarna efter att uppdateringen släpptes har vi tittat på Apples iOS 8.1.1-uppdatering för både iPhone och iPad och den här sammanställningen kommer att få dig att komma i fart. Vår avsikt är att inte bara hjälpa de som redan är med Apples nya iOS 8-uppdatering utan också att hjälpa de av er som fortfarande funderar på en uppgradering till iOS 8.1.1 och ännu bättre, iOS 8 själv.

iOS 8.1.1 frigör lagringsutrymme

iOS 8.1.1 levereras med buggfixar och förmodade prestandaförbättringar för iPad 2 och iPhone 4s. Men som vi fick reda på snart efter lanseringen kommer den med en annan gåva för iOS 8-användare: 500 MB eller så frigjort lagringsutrymme.

iPhone 6 Plus vs iPhone 5s Tjocklek

Vi märkte först förändringen på iPad Air och iPad mini 2 men var ovilliga att dela. Sedan började vi se andra användare förkunna att de också såg iOS 8.1.1 frigöra massor av lagringsutrymme. Det är inte klart varför Apple gjorde det och inte listade det i ändringsloggen, men vi klagar inte. Det är värt att notera att iPhone-användare ser samma förändring.

Nu är detta helt enormt för de av er som köpte 16 GB versioner av iPhone eller iPad. 16 GB är inte mycket utrymme idag och 500 MB är mycket. Enhetsägare på 16 GB måste tänka länge på att flytta till iOS 8.1.1.

iOS 8.1.1 iPhone-recensioner

Vi har gjort en djupdykning i iOS 8.1.1-uppdateringen för iPhone och mer specifikt på iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s och iPhone 5. Dessa recensioner ger feedback inom viktiga områden som batteritid, anslutning och hastighet och de kommer att hjälpa de av er som fortfarande är på staketet om iOS 8 eller iOS 8.1.1 själv. Vi rekommenderar starkt att du tittar på recensionerna innan du flyttar.

Nu, kom ihåg att själva beslutet kommer att bli ditt och ditt ensamma. Dessa recensioner fungerar som en guide. Apple tvingar dig inte att installera de senaste uppdateringarna så det finns ingen riktig rusning. Ta in vår input men se till att du samlar in input från andra källor. iOS 8.1.1 är en liten uppdatering i storlek men det betyder inte att det inte kommer att ha stor inverkan på enhetens prestanda.

Granskning av iPhone 6 - 6

Vi har ännu inte tagit hand om iPhone 4s-uppdateringen men i den granskningen ger vi feedback från ett antal iPhone 4s-användare. För det mesta har feedback varit positiv men du vill vara kvar på vad du är på tills du kan få en bättre känsla av iOS 8.1.1-uppdateringen.

iOS 8.1.1 iPad-recensioner

Vi har gjort samma sak för iPad. Vi har tittat på uppdateringen på iPad Air (första generationen), iPad mini 2 och iPad 3. Vi har också sammanfattat feedback från ägare av iPad 2, en enhet som är kvar i händerna på många konsumenter över hela världen. Liksom iPhone-recensionerna ger dessa iPad iOS 8.1.1-recensioner dig viktig information och hjälper dig att styra dig i en riktning. Kom ihåg att du inte behöver installera uppdateringen just nu.

iOS 8.1.1 Tips för iPhone- och iPad-användare

Om du inte har installerat iOS 8.1.1-uppdateringen ännu har vi sammanställt några sista minuten-tips för dig som använder iPhone och iPad. Dessa tips hjälper till att säkerställa en smidig övergång från iOS 8.1 och senare till iOS 8.1.1. Om du är nervös för uppdateringen eller fortfarande använder iOS 7.1.2 eller senare rekommenderar vi att du tittar på dessa. De är enkla tips men de kommer att hjälpa dig igenom.

iPhone 6 Review - iPhone 6 Plus

Tänk på att du inte behöver använda dem alla. Vissa kommer att vara viktigare för dig än andra. Och innan du avfärdar dem, notera att dessa tips har hjälpt oss tidigare och att de är en stor anledning till att vi har lyckats komma ut ur iOS 8.1.1-utgåvan oskadd över de flesta av våra enheter. Bokmärk dem och använd dem igen för kommande iOS 8-uppdateringar.

iOS 8.1.1 Problem

Det finns ett antal iOS 8.1.1-problem som plågar iPhone- och iPad-användare. iPad mini-användare har att göra med Wi-Fi-problem, iPad mini-användare ser åter slumpmässiga omstart, problem med App Store, problem med batteriladdning, problem med tangentbordets frysning, problem med iMessage och mer. iPad-användare klagar på låga minneskrascher, prestandaproblem med animationer, inget ljud från surfplattan, trasiga FaceTime, e-postproblem, Wi-Fi-problem, speglingsproblem och mer.

iPhone 5-användare klagar också på Wi-Fi-problem, olika stabilitetsproblem, batteriladdning, slumpmässiga kraschar, Bluetooth-fel och mer. Och slutligen rapporterar iPhone 6-användare problem med batteriet, problem med Bluetooth, problem med Wi-Fi-anslutning, buggar i Safari, nätverkssignalproblem, omstart och skärmrotationsproblem, Touch ID-problem och mer.

iPhone 6 recension - färger

Det är värt att notera att iOS 8.1.1-problem är isolerade och vi har ännu inte upptäckt några problem som plågar en överväldigande majoritet av iPhone- och iPad-användare som kör programvaran.

Apples matlagning av en iOS 8.2-uppdatering men den finns kvar i betaprogrammet utan släpp i sikte. Vad detta betyder är att iPhone- och iPad-användare som hanterar dessa problem kommer att behöva förlita sig på tredjepartsfixar som inte kommer från Apple själv.

Korrigeringar för iOS 8.1.1-problem

Om du stöter på problem på iOS 8.1.1 har vi täckt dig. Vi har sammanställt en lista med korrigeringar för vanliga iOS 8.1.1-problem som du vill titta på innan du krossar din telefon eller surfplatta. Dessa kommer inte att fungera för alla men de har jobbat för oss och många andra användare tidigare. Om du har problem med batterilivslängden rekommenderar vi också att du går hit.

Du kan nedgradera till iOS 8.1

Om du använder iOS 8.1.1 och inte gillar det eller om du vill jailbreaka din telefon eller surfplatta kan du för närvarande gå tillbaka till iOS 8.1-uppdateringen. Vi har en guide som guidar dig genom processen och ser till att du kommer ut ur processen utan huvudvärk.

iPhone-5-2

Tänk nu på att detta är tillfälligt. Apple kommer förmodligen inte att logga ut på iOS 8.1-uppdateringen för alltid. Så om du alls är intresserad är det dags att göra ditt drag.

iOS 8 Jailbreak

iOS 8.1 kan jailbreakas med hjälp av Pangu iOS 8 jailbreak. iOS 8.1.1 kan inte fängslas med hjälp av Pangu iOS 8 jailbreak. Och som vi har påpekat finns det ingen iOS 8.1.1-jailbreak i sikte. Om du vill jailbreak måste du gå ner till iOS 8.1.

0 Shares