8 InnehÄllsfrÀmjande taktik De flesta företag missar

0 Shares

InnehÄllsfrÀmjande taktik-utvalda

InnehÄllsmarknadsföring Àr ett kraftfullt sÀtt att bygga upp ditt varumÀrkes identitet och förtroendefaktor. För att vara effektiv mÄste du dock se till att ditt innehÄll hittar sin mÄlgrupp. Utan en publik kan ditt innehÄll inte utbilda eller motivera nÄgon och kommer inte att hjÀlpa din publik eller ditt företag.

Det finns mÄnga sÀtt att marknadsföra innehÄll till en B2B-publik, av vilka mÄnga företag missar. Det hÀr Àr Ätta av de mest effektiva taktikerna för marknadsföring av innehÄll som de flesta företag förbiser:

1. Starta en riktad marknadsföringskampanj

Riktad marknadsföring förknippas ofta med personliga produktrekommendationer och rabatter. Det kan dock anvÀndas till mycket mer Àn att bara sÀlja produkter och tjÀnster. Rikta in dina webbplatsbesökare, potentiella kunder och anvÀndare av sociala medier med relevanta intressen för att visa annonser för din blogg, nyhetsbrev eller videokanaler.

Att visa specifikt innehÄll som riktar in sig pÄ varje grupps intressen kan vara ett effektivt sÀtt att introducera mÀnniskor till innehÄll de behöver lÀsa.

Riktade annonser kan ocksÄ vara ett bra sÀtt att locka prenumeranter till ditt opt-in-innehÄll. Du kan anvÀnda dessa för att erbjuda free innehÄll som e-böcker och videoserier som ger utbildning om Àmnen som relaterar till deras affÀrsbehov.

2. Skapa SMS och e-postnyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post och SMS-marknadsföring för nytt innehÄll kan öka regelbundna lÀsare och tittare av ditt innehÄll. Omedelbara aviseringar för nytt innehÄll gör det möjligt för dina potentiella kunder att fÄ experterna att ta sig an de senaste frÄgorna sÄ snart ditt innehÄll gÄr online. Inkludera alternativ för att prenumerera pÄ e-post- och SMS-aviseringar pÄ dina bloggsidor och ge Àven anvÀndarna det hÀr alternativet nÀr de prenumererar pÄ dina valfria marknadsföringskampanjer. Sms kan till och med vara en form av innehÄllsmarknadsföring i sig, till exempel genom att skicka veckotips till prenumeranter.

Du kan ocksÄ marknadsföra ditt innehÄll genom att inkludera en lÀnk i din e-postsignatur nÀr du skickar e-post till kunder och potentiella kunder. VÀlj specifika inlÀgg och videor att lÀnka till för varje mottagare istÀllet för en generisk lÀnk till din blogg eller kanal. Detta lÄter dig visa att du Àr i samklang med behoven hos varje individ du kontaktar. Marknadskonsultföretaget Viral Passion förbÀttrade sin förmÄga att anpassa automatiserade e-postkampanjer för att skicka kunderna mer relevant innehÄll och erbjudanden, vilket resulterade i en ökning av e-postintÀkter med över 30 %.

3. Delta pÄ gemenskapswebbplatser

De mest motiverade företagsÀgarna och potentiella kunderna tillbringar tid online och diskuterar den senaste utvecklingen och strategierna i gemenskaper och kunskapsdelningssajter som Quora och Reddit. Att delta i dessa gemenskaper för att ge expertutlÄtanden och tankevÀckande diskussioner hjÀlper dig att etablera dig som en pÄlitlig kÀlla som andra anvÀndare bör söka efter i framtiden. Det hÀr Àr ett bra sÀtt att prata direkt med mÀnniskor som menar allvar med att utveckla sin verksamhet och sina fÀrdigheter.

Utöver dessa community-baserade webbplatser kan du ocksÄ fokusera pÄ att bygga en mer engagerad gemenskap pÄ dina sociala mediekanaler genom att anvÀnda verktyg för inlÀgg pÄ sociala medier för att schemalÀgga och kurera ditt innehÄll.

Det Àr viktigt att kontrollera inlÀggsreglerna för varje gemenskap du gÄr med i. De flesta kommer att ha vissa begrÀnsningar för att marknadsföra ditt företag och lÀnka till ditt eget innehÄll. Följ alltid dessa, och kom ihÄg att att bara delta i diskussionen hjÀlper dig att komma pÄ kartan.

4. Engagera dig i podcaster

Podcaster Àr en av de mest populÀra kÀllorna till onlineinlÀrning och insikter och kan vara ett effektivt sÀtt att nÄ mÀnniskor som vill lÀra sig mer om din bransch. NÄ ut inte bara till poddar som fokuserar pÄ din specifika bransch, utan Àven podcaster som diskuterar entreprenörskap, affÀrsframgÄng och sjÀlvförbÀttring. Se till att göra din research om publiken för poddarna du visas pÄ för att förstÄ deras perspektiv och intressen.

Om du inte hittar nÄgra större podcasts som tÀcker din nisch, övervÀg att starta en egen. Detta kan vara ett bra sÀtt att föra ditt innehÄll till en ny mÄlgrupp, och det ger ocksÄ mÄnga nÀtverksmöjligheter genom att bjuda in gÀster frÄn relevanta företag och branscher.

5. Skapa CTA:er för mÄlsidor pÄ din blogg

MÀnniskor som besöker din blogg Àr redan intresserade av vad du har att sÀga. Ge dem möjlighet att fÄ tillgÄng till innehÄll endast för prenumeranter med en uppmaning (CTA) för ditt nyhetsbrev. Matcha incitamentet du erbjuder med innehÄllet som din publik lÀser, till exempel en free e-bok om Àmnet de lÀr sig om.

PÄ samma sÀtt kan din CTA för mÄlsidan anpassas efter innehÄllet som varje anvÀndare har sett tidigare, vilket sÀkerstÀller att din publik alltid ges en mycket relevant anledning att vÀlja att delta.

Genom att byta till ett större utbud av mÄlsidor med dedikerade CTA:er kunde molnförsÀljningsplattformen SpringCM öka andelen webbplatsbesökare som valde en free försök med 667,1 %.

6. Bygg anvÀndarpersonas

En anvÀndarpersona Àr en hypotetisk person som representerar en demografisk publik. Att skapa en anvÀndarpersona för varje segment av din mÄlgrupp hjÀlper dig att skapa innehÄll som Àr skrÀddarsytt specifikt för var och en av dessa grupper. Kundfokuserat innehÄll fokuserat skrÀddarsytt för specifika anvÀndarpersoner Àr nyckeln till att producera innehÄll som konsekvent fÄr uppmÀrksamhet frÄn din mÄlgrupp. AnvÀndarpersoner ger en anvÀndbar referens för att sÀkerstÀlla att ditt budskap Àr i mÄl och att du marknadsför ditt innehÄll pÄ rÀtt plats för varje grupp.

Även platsen för din publik kan vara anvĂ€ndbar för att marknadsföra det mest relevanta innehĂ„llet. Genom att skapa innehĂ„ll fokuserat pĂ„ anvĂ€ndarpersonligheter för var och en av deras tre verksamhetsregioner kunde medarbetarplattformen Reward Gateway öka sin webbplatstrafik med 24 %, 61 % respektive 81 % för de amerikanska, brittiska och australiska versionerna av deras webbplats.

7. ÅteranvĂ€nd innehĂ„ll

Om en idé fick bra resultat, slösa inte bort den pÄ ett enda innehÄll. Leta efter sÀtt att anpassa ditt mest framgÄngsrika innehÄll till andra former av media för att publiceras pÄ andra kanaler.

Till exempel, om ett blogginlÀgg nyligen provocerar fram mÄnga engagerande diskussioner i kommentarerna, kan kÀrninnehÄllet i inlÀgget omvandlas till en kort video eller ett bildspel. Genom att göra detta kan du föra bevisat framgÄngsrikt innehÄll till publik pÄ andra plattformar, samtidigt som du anpassar det till ett mer lÀmpligt format för varje plattform.

8. Skriv om innehÄll

Om din blogg gÄr nÄgra Är tillbaka Àr en del av dina gamla artiklar förmodligen inaktuella. Det betyder dock inte att de Àmnen de tar upp inte lÀngre Àr relevanta. Att uppdatera dina gamla artiklar för att Äterspegla det nuvarande landskapet och anvÀnda modern terminologi och exempel kan fÄ ditt tidigare innehÄll tillbaka i rampljuset. För att möjliggöra detta Àr det viktigt att anvÀnda en robust innehÄllsarkitektur som gör att innehÄll enkelt kan redigeras och uppdateras.

Att skriva om innehÄll handlar inte om att ÄteranvÀnda gammalt arbete istÀllet för att skapa nÄgot nytt. En konsekvent metod för att skriva om innehÄll sÀkerstÀller att allt ditt innehÄll förblir relevant för din publiks aktuella behov. Som ett resultat fortsÀtter allt ditt innehÄll att konkurrera om söktrafik istÀllet för att ersÀttas av mer uppdaterade inlÀgg. Till exempel omarbetade SaaS-plattformen för hemtjÀnster, ServiceTitan, sitt blogginnehÄll för att fokusera pÄ termer och nyckelord med större tilltalande till deras nuvarande anvÀndarpersonlighet. Som ett resultat ökade deras bloggbesök med 71 % frÄn organisk trafik.

Slutsats

Content marketing Àr ett av de bÀsta sÀtten att bygga trovÀrdighet för ditt varumÀrke. Att marknadsföra ditt innehÄll bör fokusera pÄ att visa vÀrdet av den utbildning ditt innehÄll ger och göra det sÄ lÀttillgÀngligt som möjligt. Genom att lÀgga till dessa förbisedda taktiker till din strategi kommer du att bredda rÀckvidden för ditt innehÄll och öka medvetenheten om ditt varumÀrke.

0 Shares