8 affärsböcker som varje säljare bör läsa

shutterstock_1192850557

Som säljare är det viktigt att fortsätta utöka din verktygsuppsättning och lära dig hur du kan ge mest värde till din kund. Kolla in dessa åtta böcker som varje säljare bör läsa för att hjälpa till att förbättra kundrelationerna, behålla kontrollen över försäljningsprocessen och i slutändan avsluta fler affärer.

8 företags-/självhjälpsböcker som varje säljare bör läsa

Skrivet av Dale Carnegie, är en klassiker som varje person i näringslivet, och mer specifikt, varje säljare borde läsa.

Varför: Den fokuserar på att lära dig hur du kommer överens med människor – en färdighet som är avgörande för att kunna avsluta fler affärer. Att kunna arbeta effektivt med människor kommer inte bara att göra dig till en bättre säljare, utan också en bättre kontakt och en bättre ledare. Utnyttja dessa avgörande färdigheter inte bara i din försäljningsprocess, utan också i din vardag.

2. Att sälja är mänskligt

718nhCMkc-LOm du funderar på att börja sälja är det här boken för dig.

Författaren Daniel Pink lyfter fram de förlegade stereotyperna om att arbeta inom försäljning och avlivar myten om att alla säljare är högljudda extroverta giriga lögnare. Tvärtom är försäljningen full av kreativa, intelligenta och passionerade individer som är entusiastiska över de produkter de säljer.

Varför: Pink visar också att försäljning är en del av vår dagliga interaktion. Det är viktigt att förstå vilken roll psykologi spelar i det moderna försäljningslandskapet. In Pink introducerar också idén att de mest effektiva säljarna är ambiverta – en kombination av extroverta och introverta.

41WeCO+ICvL3. Utmanarrean

Challenger-rean handlar om att behålla kontrollen över försäljningen.

Istället för att låta dina potentiella kunder berätta vad de behöver köpa, betonar Challenger-rean att återföra samtalet i din kontroll och utmana dem att tänka på vad de faktiskt behöver för att få sin verksamhet att växa.

Varför: Att bygga relationer med potentiella kunder är bara halva striden. Utmanare särskiljer sig genom att ha självförtroendet att föra kunden dit de behöver dem. De tar sig tid att lära kunden, skräddarsy sin säljpresentation och ta kontroll över konversationen.

51XqxRrTWwL4. Försäljningsaccelerationsformeln

Tidigare Chief Revenue Officer för Hubspot, Mark Roberge, beskriver vikten av att använda data, teknik och inkommande försäljning för att växa ditt företag. Denna accelerationsformel hjälpte till att bygga och bränsle Hubspots försäljningsmotor.

Varför: Försäljningsaccelerationsformeln bygger på ett datadrivet tillvägagångssätt — som börjar med att identifiera nyckelindikatorer och konsekvent mäta prestanda. Roberge understryker också vikten av att förankra en ordentlig säljprocess i företagets kultur och vikten av att ha anpassning mellan försäljnings- och marknadsavdelningar.

51yKczFDuQL5. Dela aldrig upp skillnaden

Skrivet av en före detta FBI-gisslanförhandlare, ger läsarna en förstahandsblick in i världen av höginsatsförhandlingar.

Varför: I sin bok avslöjar Chris Voss de nio mest effektiva principerna som hjälper dig att bli mer övertygande och avsluta fler affärer. Dessa nio principer hjälper dig att ta din känslomässiga intelligens och intuition till nästa nivå – vilket ger dig och ditt team en konkurrensfördel mot konkurrenterna.

51Uw5tYiqsL6. Tänk och bli rik

är en klassisk självhjälpsbok som kan appliceras på alla arbetsområden.

Varför: Författaren Napoleon Hill tillhandahåller 13 nyckelprinciper som kallas “Philosophy of Achievement.” Dessa principer hävdar att önskan, tro och uthållighet kan driva dig till nya höjder om du fokuserar på långsiktiga mål. Inom försäljning är det viktigt att hålla ögonen på priset och att hävda ditt förtroende för växande relationer med kunder och din förmåga att avsluta fler affärer.

51ay1tLmaHL._SX341_BO1,204,203,200_7. SPIN-försäljning

Om du inte redan har tagit dig tid att läsa Neil Rackhams säljklassiker från 1988, är det dags nu.

Varför: fångar 12 års forskning för att fånga vad kunderna vill ha under försäljningsprocessen. Rackham hävdar att kunder värdesätter säljare som tar sig tid att bygga värde, identifiera behov och fungera som en pålitlig rådgivare. Det är viktigt för säljare att veta när de ska ställa de rätta frågorna, vilket hjälper dig att guida kunden genom försäljningsprocessen och göra det möjligt för dig att avsluta större affärer.

303059468. Vinna med data

Är du intresserad av att ta Hubspots synsätt och införliva fler datadrivna beslut i din försäljning? visar hur du kan införliva data i företagskulturen och utnyttja data i varje aspekt av din verksamhet.

Varför: Teknik och mjukvara har breddat räckvidden för säljare, men för att få ut det mesta av din investering är det dags att börja utnyttja data. Det börjar med att förändra attityden till data i din företagskultur.

Takeaway

Metodiken för inkommande försäljning fokuserar på köparens resa. Försäljning handlar inte längre om att bara tjäna en provision – det handlar om att bygga långsiktiga skalbara relationer för kunder. Intresserad av att lära dig mer om inkommande försäljning? Kolla in vår ultimata guide till inkommande försäljning.

Relaterade Artiklar

Back to top button