7 Vanliga iOS 7 -problem och hur man åtgärdar dem

I september släppte Apple äntligen sin iOS 7 -uppdatering för iPhone, iPad och iPod touch, en uppdatering som ersatte iOS 6 som företagets senaste programvara. Sedan ankomsten den 18 september har iPhone- och iPad -användare i synnerhet uttalat sig om iOS 7 -problem och buggar som har påverkat deras upplevelse. Här tar vi en titt på vad vi betraktar som de sju största iOS 7 -klagomålen och erbjuder potentiella lösningar för iPhone- och iPad -användare.

I juni meddelade Apple en iOS 7 -uppdatering för sina äldre enheter inklusive iPhone 5, iPhone 4s, iPhone 4, iPad mini, iPad 4, iPad 3 och iPad 2. Företaget sa att uppdateringen, med sitt nya utseende och nya funktioner, skulle rulla ut till ägare någon gång under hösten. Lyckligtvis levererade Apple det löftet när företaget meddelade ett lanseringsdatum den 18 september tillsammans med iPhone 5s och iPhone 5c den 10 september. Den höll sig sedan till det datumet och gjorde programvaran tillgänglig via OTA och iTunes.

För det mesta har iOS 7 -recensioner varit gynnsamma och många iPhone-, iPad- och iPod touch -ägare har haft en sömlös övergång från iOS 6 till Apples nya iOS 7. Men det finns alltid ruttna ägg med iOS -uppdateringar och verkligen programuppdateringar av alla snäll och vi har hört talas om flera iOS 7 -problem som iPhone- och iPad -ägare måste hantera. Apples diskussionsforum är fullt av klagomål om iOS 7 -problem, några stora, några små.

Apple har å sin sida gjort ett bra jobb med att hålla buggfixuppdateringar rullande. Först såg vi att iOS 7.0.1 rullade ut till ägare av iPhone 5s och iPhone 5c för att åtgärda några problem på lanseringsdagen. Vi såg också att iOS 7.0.2 rullade ut i ett försök att dämpa en av de säkerhetsbrister som upptäcktes strax efter ankomsten av iOS 7 förra månaden. Företaget har också lovat två stora korrigeringar i en kommande uppdatering. iOS 7.0.3 ryktas för nästa vecka och det kan vara så att det kommer med de buggfixarna ombord.

Vissa iPhone- och iPad -ägare kommer att få lättnad efter att ha installerat iOS 7.0.3, men det är fortfarande några dagar mellan nu och dess release. Och vi föreställer oss också att problemen kommer att dröja kvar när det äntligen kommer. Med det i åtanke ville vi dela sju iOS 7 -problem som vi har hört mest om och erbjuda några möjliga korrigeringar, några tillfälliga, till dem som behöver det.

iOS 7 Batterilivslängd

Ett av de problem som vanligtvis dyker upp efter en iOS -uppdatering är batteridränning. iPhone- och iPad -ägare klagar konsekvent över den negativa inverkan som iOS -uppdateringar har på deras batterilivslängd och iOS 7 har tyvärr inte undgått deras vrede. iPhone- och iPad -ägare har tappat upp batteriproblem inom iOS 7 men tyvärr ser det inte ut som att Apple anser att detta är ett iOS 7 -problem. Om det gjorde det skulle det ha erkänt problemet och lovat en fix, precis som det gjorde i iOS 6.1.

Istället är detta ett problem som sannolikt kommer att dras fram till lanseringen av iOS 8 nästa år. Och det betyder att iPhone- och iPad -ägare mer än sannolikt kommer att behöva förlita sig på inofficiella korrigeringar om Apple inte dämpar problemen i inkrementella iOS 7 -uppdateringar. Lyckligtvis finns det en hel del saker som iPhone- och iPad -ägare kan prova om enheten börjar få kraftig batteriladdning.

Även om det finns massor av saker som folk rekommenderar, tror vi att det finns sju viktiga korrigeringar som iPhone- och iPad -ägare bör prova. Den sista utväg kommer naturligtvis att bli en hård återställning av enheten, något som sannolikt inte tilltalar användare, men något som faktiskt kan vara en gåva för de sportiga äldre enheter som iPad 2 och iPhone 4. Det är tråkigt processen på grund av att du måste säkerhetskopiera enheten men hårda återställningar får ofta enheten att kännas som ny. De hjälper ibland också oerhört med problem med batteritiden.

Wi-Fi-problem

iOS-7-batteri-liv-fixar-323x575Under det senaste året har Apples diskussionsforum sett långa trådar när det gäller Wi-Fi-problem som iPhone- och iPad-ägare har haft. Ägare klagade över en mängd olika problem, från nedtonat Wi-Fi till instabila anslutningar. Från saker och ting ser det ut som att många av dessa problem kvarstår i iOS 7 som vi har hört och sett klagomål om att Wi-Fi-anslutning är upp och ner för vissa. Vi har också sett några ägare klaga på att anslutningen är nedtonad.

Tyvärr lanserade Apple inte en iOS 6 -uppdatering för att hantera dessa problem och vi har en mycket bra känsla av att Apple inte kommer att skicka ut en iOS 7 -uppdatering för att fixa dem heller. Det betyder igen att iPhone- och iPad -användare måste förlita sig på inofficiella korrigeringar som kan fungera för vissa men inte andra. Vi tror att samma korrigeringar som fungerade i iOS 6 kan fungera med iOS 7. Användare såg framgångar med dessa korrigeringar förra året och de är också värda ett försök.

Vi föreslår också att du försöker återställa nätverksinställningarna på iPhone eller iPad. För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar. Detta är inte en garanterad fix, men det är verkligen ett att prova om Wi-Fi inte spelar bra. Om det inte fungerar kan det vara ett problem med en router. Vi föreslår att du ser till att routerns firmware är uppdaterad. Om det är det, försök att återställa det. Vissa människor har lyckats med det. Äldre routrar verkar ha problem med nyare iOS -uppdateringar så det är möjligt att en router, inte iOS 7, är skyldig.

Om inget annat fungerar föreslår vi att du försöker göra en hård återställning på enheten eftersom de återigen verkar lösa några av de stora problemen med enheter. Om det inte är en optimal rutt, försök att ta den till en Apple Store. Det är möjligt att om problemet inte går att lösa kommer de att erbjuda en ny telefon.

iOS 7 iMessage -problem

iOS 7 -användare med iPhone har klagat på problem med iMessage -tjänsten sedan iOS 7 och iOS 7.0.2 släpptes. Vissa användare kan ta emot iMessages men inte skicka dem och vissa kan inte ta emot dem eller skicka dem. Detta är ett stort problem för dem som inte har obegränsade textplaner eftersom alternativet skickar ett textmeddelande.

Detta är ett problem som Apple har erkänt och har lovat att åtgärda i en framtida uppdatering, troligen iOS 7.0.3 -uppdateringen som sägs rulla ut nästa vecka. Under tiden kommer användarna att leta efter några lösningar på detta problem och lyckligtvis finns det en som har fungerat, åtminstone tillfälligt. Det första du ska försöka är att slå på och av iMessage. Om det inte fungerar, försök starta om telefonen. Om ingen av dessa fungerar är det dags att återställa enhetens nätverksinställningar.

foto1-323x575

För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar. Telefonen kommer att starta om, och medan användarna förlorar sina lagrade Wi-Fi-nätverk är det ett litet pris att betala för att fungera iMessages att skriva in ett Wi-Fi-lösenord igen. Denna lösning har inte fungerat för hundra procent av iPhone -ägare men det är värt ett försök om iMessage inte fungerar.

Tangentbordsfördröjning

Ett iOS 7 -klagomål som uppstod strax efter lanseringen av iOS 7 handlade om fördröjning inom tangentbordet. iPhone -ägare, iPhone 4s -ägare i synnerhet, var mycket högljudda om fördröjningen i det nya tangentbordet, något som gör att skriva e -post och skriva meddelanden en verklig smärta. Detta är ett problem som mer än sannolikt inte kommer att få en officiell lösning, men tur för dem som upplever det, det finns ett sätt att få det att sluta.

2013-09-19-09.11.45-575x471

Först vill användarna öppna appen Inställningar och gå till iCloud> Dokument och data. Det öppnar ett annat fönster där det kommer att finnas en omkopplare. Stäng av den om den inte redan är det och fördröjningsproblemen på tangentbordet ska försvinna. Om det inte fungerar kommer användarna att vilja återställa nätverksinställningarna eftersom det verkar vara en annan möjlig åtgärd. För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar.

FaceTime -problem

Förutom iMessage -problem har vi hört klagomål om en annan Apple -tjänst, FaceTime. iPhone- och iPad -användare upplever tydligen anslutningsproblem med visuella och ljud FaceTime -samtal och det är något som vi har upplevt från första hand. Även om det inte finns en fix som fungerar för hundra procent av ägarna, är det något som de som har problem kommer att vilja prova.

Återställa nätverksinställningar verkar vara tricket för många av dessa problem och det har till synes blivit av med FaceTime -knäck för många användare. iPhone- och iPad -användare vill komma åt Inställningar> Allmänt> Återställ> Återställ nätverksinställningar. Om det inte fungerar, försök att slå på och av FaceTime eftersom det också kan göra tricket.

Vi har upplevt fruktansvärda ljudproblem med FaceTime -ljud och för det mesta kommer nedgången i ljudkvalitet när man växlar mellan mobilnät, så till exempel 4G LTE till HSPA+ på AT&T. Även om detta inte är en åtgärd, rekommenderar vi starkt att du använder ett stabilt hem Wi-Fi-nätverk när du ringer ett FaceTime Audio-samtal eftersom de verkar prestera mycket bättre.

Säkerhetsbrister

I iOS 6 såg vi ett antal säkerhetsbrister som påverkar iPhone- och iPad -användare. Dessa brister tillät tjuvar att passera låsskärmen och komma åt saker som kontakter och kamerarullen. Apple arbetade med att snabbt åtgärda dessa brister och lanserade uppdateringar för att lösa problemen. Samma typ av problem har dykt upp med iOS 7. Nästan omedelbart såg vi ett enkelt utnyttjande som ger användare tillgång till kamerarullen, appar, kontakter och mer. Apple lappade mycket snabbt upp det problemet i iOS 7.0.2, bara för att se ett annat fel uppstå kort därefter.

Just nu finns det ingen känd åtgärd för den aktuella säkerhetsbristen som påverkar iPhone, iPad och iPod touch. Vi föreställer oss att Apple kommer att fixa det i en kommande uppdatering så vårt råd här är att hålla ett öga på en enhet tills företaget kan åtgärda problemet. Det finns dock en säkerhetsbrist som kan åtgärdas.

Nyligen upptäcktes det att tjuvar mycket enkelt kan hindra iPhone -användare från att fjärradera sin enhet genom att sätta enheten i flygplansläge även med iPhone låst med ett lösenord. Vi föreställer oss att Apple kommer att fixa detta utnyttjande på vägen, men under tiden finns det en snabb lösning för dem som är oroliga för deras säkerhet.

iPhone -ägare vill öppna appen Inställningar och klicka på Kontrollcenter. Det kommer att finnas två alternativ, inklusive åtkomst på låsskärmen och åtkomst inom appar. Användare vill se till att åtkomst på låsskärmen är inaktiverad. Detta förhindrar tillgång till flygplansläge medan iPhone är låst med ett lösenord.

Appar kraschar

Vi har hört många klagomål om program som kraschar i iOS 7 och applikationer som loggar ut iPhone- och iPad -användare utan någon uppenbar anledning. Detta är inte ett Apple -problem så mycket att det är ett problem för apputvecklare. Så det betyder att det troligtvis inte kommer någon iOS 7 -stabilitetsuppdatering inom kort. Det finns några saker som iOS 7 -användare kan försöka göra saker mer stabila.

Kontrollera först att programmen är uppdaterade. Appuppdateringar med stöd för iOS 7 har sipprat ut sedan lanseringen och många iPhone- och iPad -ägare där ute är fruktansvärda om att se till att deras appar ständigt uppdateras. De som inte gillar att göra detta kommer att vilja slå på automatiska App Store -uppdateringar eftersom det kommer att uppdatera appar automatiskt och se till att de alltid har den senaste versionen med de senaste buggfixarna.

När det gäller appar som loggar ut människor kanske ägare vill stänga av funktionen Uppdatera bakgrundsapp som finns i iOS 7. För att göra det, gå till Inställningar> Allmänt> Uppdatera bakgrundsapp. Detta verkar fungera för vissa människor och det fungerade för oss. Om ingenting fungerar kan det vara så att appen helt enkelt behöver uppdateras med korrigeringar.

Relaterade Artiklar

Back to top button