7 skäl att inte uppdatera till iOS 7 på släppdagen

0 Shares

Utgivningsdatumet för iOS 7 är nära till hands med Apple planerat att prata iPhone 5S, iPhone 5C och iOS 7 vid morgondagens iPhone -evenemang i Cupertino. Vid evenemanget borde vi höra om iOS 7 -utgivningsdatumet och lika spännande som det är, det finns många anledningar till varför iPhone- och iPad -användare kanske vill tänka på att undvika iOS 7 på släppdagen.

I morgon kommer Apple att inta scenen i Cupertino för att tillkännage flera nya produkter, som ryktas vara iPhone 5S och iPhone 5C. Och medan mycket av fokus kommer att ligga på de nya iPhonesna, kommer det säkert att prata lite om Apples nya operativsystem, iOS 7, som är planerad att medföra stora förändringar av Apples programvara för iPhone, iPad och iPod touch.

Istället för att bara lägga till hundratals nya funktioner som det har gjort tidigare kommer iOS 7 också med en omdesign för ägare av Apples mobilprodukter. Ägare till iPhone 5, iPhone 4S och iPhone 4 kommer att se förändringar i utseendet på det övergripande användargränssnittet och lagerapparna som ingår, inklusive kameraappen och Siri.

Det är en uppdatering som beskrivs som den största förändringen av iOS sedan lanseringen av den första iPhone, ett bevis på hur stor Apple tycker att dessa förändringar är.

Snart släpper Apple iOS 7 för allmänheten. Vi vet det baserat på historia som tyder på att Apple kommer att leverera ett iOS 7 -utgivningsdatum i morgon för ägare av sina äldre enheter. Rykten tyder på att iOS 7 -utgåvan kan komma så snart som imorgon, men vi förväntar oss att den kommer att levereras någon gång mellan den 10 september och den 20 september, den senare är det ryktade iPhone 5S -utgivningsdatumet.

Och även om det kommer att bli stor spänning bland iPhone-, iPad- och iPod touch -ägare, så finns det några ägare som kommer att vilja vänta med att ladda ner den på släppdagen, antingen av princip eller av nödvändighet.

Här tar vi en titt på vem som inte ska installera Apples nya iOS 7 på släppdagen.

Om du är jailbroken

Enkelt uttryckt, iPhone- och iPad -ägare som är jailbroken på iOS 6 eller senare, bör undvika att uppdatera till iOS 7 för att hålla sin enhet jailbroken.

Medan iOS 7 kommer att ge några funktioner som borde locka till dem som kan ha jailbroken sin enhet på iOS 6 och nedan, som vi har påpekat, finns det fortfarande några skäl att stanna kvar på en jailbroken iPhone eller iPad.

Hur evasi0n iOS 6.1 Jailbreak - iPhone 5 - 3

Om du är jailbroken, undvik iOS 7.

Det görs framsteg med ett iOS 7 -jailbreak men det finns ingen chans att det kommer att vara tillgängligt på release dagen eller någon gång direkt efter det. Istället räknar vi med att behöva vänta till minst iOS 7.1 innan vi ser ett iOS 7 -jailbreak rulla ut.

Prejudikat

iOS 6 såg sin rättvisa andel av buggar, precis som iOS -uppdateringarna innan den. Vi har sett problem som sträcker sig från problem med batteritid till Wi-Fi-problem som plågar iOS 6-användare på både iPhone och iPad. iOS är inte ensam. Programuppdateringar från företag som Apple, Google och mer har vanligtvis en massa buggar ombord, även efter omfattande tester.

Control Center är en ny flaggskepps ny iOS 7 -funktion.

Förvänta dig att det kommer att finnas buggar i iOS 7. Och förvänta dig en iOS 7.0.1 -uppdatering bara några veckor senare.

IOS 7 -betaperioden har troligen utplånat många av de större problemen, men vi planerar fortfarande att se en samling iOS 7 -buggar och problem som uppstår på lanseringsdagen. Förvänta dig att batteritiden är en av dessa frågor. Förra året såg vi Passbook bli oanvändbart för vissa användare redan från början, bara för att se dessa problem lösas dagarna efter.

Så för dem som för närvarande upplever en relativt buggfri upplevelse på iOS 6.1.4 eller senare kan det vara värt att vänta tills iOS 7 -recensioner dyker upp dagarna efter lanseringsdatumet, eller kanske till iOS 7.0.1 som borde komma några veckor efter lanseringen och rikta dig mot eventuella buggar som plågar den första utgåvan.

För att undvika installationsproblem

Vi ser ofta att installationsproblem uppstår på iOS -utgivningsdatum, antingen på grund av Apple -serverproblem eller på grund av andra fel som dyker upp under installationsprocessen. Chansen är stor att många iPhone- och iPad -ägare inte kommer att stöta på problem, vi har sett Apple förbereda sig bättre för iOS -uppdateringar och vi har sett fel smalare, men det finns fortfarande en chans att vissa användare kommer att stöta på problem.

Akta dig för att köpa en begagnad iPhone med iOS 7 installerad.  Om telefonen inte torkas kan du ha tur.

Vi har sett iDevice -ägare stöta på en myriad av iOS -installationsproblem tidigare.

De som inte vill ta itu med det som är ibland som följer med installationsprocessen på släppdagen kan helt enkelt förbli tålamod och vänta tills problemen är utjämnade eller lösta. iOS 7 kommer inte att gå någonstans och de som väntar kan installera en dag eller två efter den första brådskan för att ta Apples iOS 7 -programvara.

Om du reser

De som reser kanske vill vänta med att installera iOS 7 på sin iPad eller sin iPhone. För det första kan det finnas problem som påverkar filer ombord på endera enheten. Detta är särskilt besvärligt för resenärer som inte har säkerhetskopierat sina data. Om något skulle gå snett kan det att göra det svårare än det redan skulle vara att inte ha lätt tillgång till en persondator.

Att installera iOS 7 under resan kan orsaka huvudvärk.

Att installera iOS 7 under resan kan orsaka huvudvärk.

De som är beroende av sin telefon eller surfplatta när de reser bör tänka två gånger på att installera medan de är på språng för att undvika problem som kan hämma resans framsteg.

Vänta bara på att resan är över, lita på iOS 6 och installera när du är klar.

Om du är oförberedd

På tal om att vara redo, iPhone- och iPad -användare som inte är förberedda för iOS 7 -uppdateringen borde vänta med att installera programvaran på dag ett. Användare som inte har tid att säkerhetskopiera sina data, städa upp sin enhet, uppgradera iTunes och mer, kommer sannolikt att tänka på att vänta tills allt är gjort. Användare som har lite utrymme på sin telefon kanske också vill tänka på att vänta så att de har mer tid att bestämma hur de bäst frigör utrymme för iOS 7.

Om du inte är förberedd för iOS 7, vänta tills du ska installera.

Om du inte är förberedd för iOS 7, vänta tills du ska installera.

Kanske ännu viktigare, de som inte är bekanta med iOS 7 kanske vill vänta och läsa om de stora förändringarna som kommer med programvaran. För många kommer iOS 7 att bli en överraskning, en chock, eftersom den ser väldigt annorlunda ut än iOS 6. Saker kommer att vara olika ställen, lagerappar som har varit desamma i flera år kommer att ha olika funktioner och olika utseende.

Det bästa sättet att anpassa sig till programvaran är att använda den, men det finns de som kan ha nytta av lite extra tid att läsa på uppdateringen innan de äntligen tar steget.

Om du använder en arbetstelefon

Tidigare har vi sett iOS 6 -uppdateringar orsaka kaos för ägare som använder en företags iPhone. Vi har sett Exchange -problem uppstå med iOS -uppdateringar och vi har sett människor stöta på problem med batteritiden med sin arbetstelefon på dagar då problem är oacceptabla.

Så, de som använder en iPhone som arbetstelefon kanske vill vänta tills iOS 7-buggar kan etableras och tills ett företag ger klartecken för att installera programvaran, något som kanske inte nödvändigtvis kommer på dag ett.

Om du har kritiska appar

Många iPhone- och iPad -användare använder applikationer för att få dem igenom skoldagen eller arbetsdagen. Och medan utvecklare har börjat uppdatera sina applikationer för kompatibilitet med iOS 7, kommer det troligen att finnas några som inte får uppdateringar när iOS 7 kommer, vilket kan innebära att de inte kommer att acceptera Apples nya programvara.

Rykten pekar på en eventuell iOS 7 iPad -fördröjning, men vi tror att Apple driver på att leverera det samtidigt som iPhone -versionen.

Appar kan vara häftiga efter att ha installerat iOS 7.

För de är beroende av appar hela dagen för arbetsflöde eller något annat, det kommer att vara bäst att vänta med att installera iOS 7 tills en app uppdateras med stöd eller om recensioner tyder på att kusten är klar.

0 Shares