7 sätt iPhone 6 slår iPhone 5

0 Shares

Efter att ha tillbringat mer än två månader med iPhone 6 och mer än två år med iPhone 5, är det dags att vi tittar på några sätt Apples nya iPhone slår sitt åldrande flaggskepp. Målet här är att få de av er att tänka på en uppgradering, eller fundera på att köpa en av de två, på väg i rätt riktning med ditt köp.

År 2012 befann jag mig, som många av er, på jakt efter en ny smartphone för att ersätta min iPhone 3GS. Det fanns massor av alternativ tillgängliga för mig men jag bestämde mig för att hålla mig inom Apples ekosystem. Apples flaggskepp det året var iPhone 5 och som miljontals andra väntade jag på att köpa Apples nya maskinvara, en hårdvara som hjälpte till att inleda iOS 6-eran.

I mer än två år tillbringade iPhone 5 otaliga timmar vid min sida. Jag använde den för arbete, jag använde den för att filma viktiga händelser, jag använde den för att titta på filmer och spela spel. Jag använde antagligen min iPhone 5 mer än jag borde. Och även om det är dåligt för mig, är det bra för dig. Jag vill ha min erfarenhet av iPhone 5 och nu kommer min erfarenhet av iPhone 6 hjälpa dig att komma till ett välinformerat beslut om ditt nästa smarttelefonköp.

iPhone 6

Efter två år med iPhone 5 bestämde jag mig för att byta ut den. Det var frestande att hålla fast vid det i ytterligare ett år med tanke på uppgraderingen till iOS 8 men iPhone 6 var helt enkelt för frestande. Återigen fann jag att jag väntade till midnatt för att beställa iPhone 6 och än en gång registrerade jag mig för en annan upplevelse med Apples ikoniska smartphone.

Jag har tillbringat mycket tid med båda dessa telefoner, iPhone 6 har tagit rollen som iPhone 5 och jag vill dela mina erfarenheter med de av er som funderar på att byta ut iPhone 5 för gott eller försöker att välja mellan en billig iPhone 5 och iPhone 6. Jag har pratat med många av er privat och förhoppningsvis hjälpte mitt råd. Nu vill jag vända mig till alla.

Idag vill jag titta på några av de sätt som iPhone 6 slår iPhone 5. Jag gör inte detta med avsikt att slå en två år gammal telefon. Jag gör detta för att svara på en fråga som jag får regelbundet: “Ska jag få iPhone 6?” Här är mitt svar efter två månaders användning.

Skärmstorlek

Efter två år med en 4-tums Retina-skärm var jag redo för något nytt. Även om iPhone 5-skärmen är vacker är den helt enkelt för liten för många av de aktiviteter jag tycker om. Spelar enstaka omgång tornförsvar. Tittar på klipp av Golden State Warriors och mitt älskade basketbollslag i San Diego State Aztecs. Redigera foton och videor. Surfar på nätet. Tro mig, det var svårt att gå tillbaka till 4-tumsskärmen efter att ha använt några av de stora och djärva skärmarna som finns på Android-telefoner.

iPhone-5-2

IPhone 6s skärm gör inte mycket när det gäller utseende men ökningen av skärmstorleken är en fördel. Spel ser och spelar mycket bättre på en 4,7-tums Retina HD-skärm. Att titta på videor och sportklipp är mycket bättre och jag behöver aldrig oroa mig om jag lämnar min iPad. Skärmen fastigheter på iPhone 6 är mer än tillräckligt. Redigering av foton och video, något jag har kommit in på under det minsta året eller så är en mycket enklare uppgift på den större skärmen. Nätet är helt enkelt fantastiskt på iPhone 6, kan inte ge det något bättre beröm än så.

Det finns ingen väg tillbaka vid denna tidpunkt. Åtminstone inte för mig. Jag har använt iPhone 5 som en sekundär enhet under de senaste två månaderna och 4-tumsskärmen känns helt dum varje gång jag använder den. Nu insåg jag detta för länge sedan på grund av mitt jobb. Många av er har nog inte spelat med en större skärm och vet inte vad du saknar.

Om du vet det och bara är rädd för förändringen i den totala storleken behöver du inte vara det. Den större iPhone 6 tog lite justering men under de senaste två månaderna har jag inte längre några svårigheter. Min hjärna är nu kopplad för att hantera den större skärmen.

Kamera

Detta borde inte bli så mycket överraskande men iPhone 6-kameran slår iPhone 5-kameran på fler sätt än en. För det första kan det ta bättre bilder och video. Enkelt som det. Du märker särskilt skillnad när du tar ett foto eller en video i miljöer med svagt ljus. Jag har gått tillbaka och tittat på några av mina gamla iPhone 5-bilder och även om det var bra för sin tid, gör de bilder jag har tagit med iPhone 6 skam.

iPhone-5

Det finns några andra mer subtila skillnader också. Ljud på videor som tagits med iPhone 6 är otroligt. Detta kommer att bli omedelbart uppenbart. Jag kommer ihåg de dagar då jag tog med mig iPhone 5 till en konsert och bad att jag kunde göra texter eller vissa instrument eller ljud. Med iPhone 6 har jag aldrig känt den typen av ångest. Det här låter konstigt men jag känner mig säker när jag tar ut iPhone 6. Jag vet att jag inte kommer att förstöra min favoritlåt eller ett speciellt ögonblick eftersom mikrofonen inte kan hämta rätt ljud.

Apples har också tagit del av några mindre förbättringar av kameraapplikationen i iOS 8, varav några inte är tillgängliga på iPhone 5. Slow-mo är en av funktionerna och det är en som jag har börjat använda regelbundet. Medan sl0-mo inte kommer att skjuta dig över staketet på ett eller annat sätt kommer hela kamerapaketet att göra det.

iOS 8-prestanda

IPhone 5 blir äldre och därmed börjar dess prestanda slå lite. Som jag har noterat i mina iOS 8-recensioner för iPhone 5 har jag märkt en kraftig nedgång i hastigheten efter uppdateringarna av iOS 8.1 och iOS 8.1.1. Det är lite bättre efter iOS 8.1.1 men det finns fortfarande den trögheten, som ibland saktar ner som ofta plågar äldre enheter som kör ny programvara. Om jag var tvungen att spendera ytterligare ett år med iPhone 5 med iOS 8.1.1 ombord, skulle jag bli nöjd. Hastighet är en integrerad del av iOS-upplevelsen.

Granskning av iPhone 6 - 10

Apples iPhone 6 och dess nya processor hanterar iOS 8 enkelt. Under mina två månader med telefonen har jag upplevt två svagheter. Jag har upplevt två under de senaste 10 minuterna på iPhone 5. Programvaran är mycket mer flytande, långt mer stabil på iPhone 6. Jag har tagit väldigt bra hand om min iPhone 5 och så tror jag inte att den är någon mitt eget fel. Jag tror att det bara handlar om ålder.

Det kommer bara att bli värre. Min iPhone 3GS var nästan oanvändbar efter iOS 6-uppdateringen. Och medan iPhone 5 kanske inte lider så illa efter en uppgradering till iOS 9 men du kan vara säker på att iPhone 6 kommer att vara i mycket bättre form.

Tryck på ID

När iPhone 5s först kom ut, ryckte jag på axlarna med tillägget av Touch ID. Det upphetsade mig inte och efter att ha använt det på telefoner till kollegor och vänner förändrades min åsikt inte. Efter att ha använt iPhone 6 i två månader vet jag ärligt talat inte om jag kunde gå en annan dag utan den. Det är inte Fort Knox för mobil säkerhet men pojken är det bekvämt. IPhone 5 har naturligtvis inte Touch ID.

Apple Pay

IPhone 6 levererar också NFC till iPhone för första gången. Near-Field Communication har funnits på smartphones under en längre tid men Apples levereras äntligen med årets iPhone och dess nya Apple Pay-tjänst. Om du aldrig har använt Apple Pay, låt mig vidarebefordra en ny upplevelse av mig så att du kan få en idé.

Granskning av iPhone 6 - 7

När Apple Pay först kom ut laddade jag upp några av mina kort. Processen tog hela 10 minuter för mig, men det kan ta längre tid beroende på vilken typ av kort du har. Att använda funktionen är lika snabbt och enkelt. Jag handlar vanligtvis på Whole Foods och lyckligtvis har de, precis som många andra företag, samarbetat med Apple för att använda Apple Pay.

En typisk shoppingupplevelse med iPhone 6 innebär att jag lämnar min plånbok hemma, plockar upp grönsaker och andra varor, knackar på min iPhone 6 i registret och går ut utan någon krångel. Jag har inte använt funktionen så mycket som jag skulle vilja men den kommer bara att bli bättre när fler appar och fler butiker använder den.

Högtalare

Jag är en borderline-audiofil och så gladde mig att upptäcka att iPhone 6: s högtalare överträffar iPhone 5: s. Ljudet är skarpare, starkare och högre än vad iPhone 5 erbjuder.

iPhone-5-1

Det här är enormt för telefonsamtal med högtalartelefoner, danspartier och filmvisning medan du är i sängen. IPhone 5-högtalarna är inte hemska men de är inte heller bra. Det här är en enorm uppgradering som Apple, oavsett orsak, inte talar om.

Batteri-liv

Efter att ha tillbringat två år med iPhone 5, förväntade jag mig en hel dags batteritid när jag använde en blandning av LTE och Wi-Fi. Mindre än en dag när du använder massor av LTE. IPhone 6-batteriet blåser inte iPhone 5: er ur vattnet men det finns en märkbar skillnad, åtminstone i min erfarenhet de senaste två månaderna.

Granskning av iPhone 6 - 2

Istället för att komma nära en hel dags användning får jag enkelt en hel dag med användning av iPhone 6 när jag använder en blandning av LTE och Wi-Fi. Vanligtvis får jag mer än en hel dag och brukar ansluta mig för att ladda på morgonen snarare än på natten. IPhone 6 gör också ett bättre jobb med att mildra avloppet orsakat av LTE. Jag kan vanligtvis få ungefär en hel dag med användning, även när jag främst använder LTE. IPhone 6 har levt igenom tillfällen där min iPhone 5 skulle ha dött.

Det är ingen skillnad mellan natt och dag, så förvänta dig inte denna massiva förändring men jag känner mig fortfarande mycket mer säker på att ta ut min iPhone 6 med mig utan laddare.

Batterilivslängden är bara en av fördelarna med iPhone 6 jämfört med iPhone 5. Det är upp till dig att avgöra om iPhone 6 är värt inträdespriset men ta det från mig, jag har inte en enda ånger om att göra hoppet till en ny telefon efter två år. IPhone 6 är den överlägsna telefonen.

0 Shares