Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

7 sätt att ta bort dåliga recensioner på Amazon

Undrar du “Hur tar man bort en Amazon-recension?” Vi kommer att diskutera allt om det idag.

Att hantera negativa recensioner på Amazon är irriterande för säljare men det är något som är oundvikligt.

När du säljer produkter kommer du säkert att stöta på några missnöjda kunder och det är hur du hanterar deras missnöje som räknas.

När du får en negativ recension på Amazon kommer det att påverka det övergripande betyget av dina produkter som visas på Amazon.

Oavsett hur många bra betyg dina produkter har fått, letar de flesta kunder bara efter negativa recensioner för att få en förståelse för potentiella problem de kan möta eller uppleva med produkten.

Det är sällsynt att Amazon slutar med att ta bort negativa recensioner på begäran av säljaren, men det är viktigt att alla säljare spårar recensioner och rapporterar falska, roliga eller spam på Amazon.

I det här blogginlägget kommer vi att dela några av de alternativ som finns tillgängliga för säljare för att ta bort dåliga recensioner på Amazon och tillvägagångssättet de bör använda.

Alla online-återförsäljare måste hantera möjligheten att möta negativa produktrecensioner dagligen, men hur dessa recensioner påverkar ditt företag är baserat på hur du svarar eller hanterar dem.

Relationen mellan återförsäljare och kund är en av de viktigaste aspekterna av din verksamhet.

Det är därför du måste ta itu med dem omedelbart när du stöter på negativa recensioner på Amazon.

Låt oss lära oss hur man tar bort en recension på Amazon, särskilt en negativ recension.

Vad räknas som en negativ recension på Amazon?

Innan vi lär oss hur man tar bort amazon-recension, låt oss förstå vad som räknas som en negativ recension på Amazon. Varje recension som får mindre än tre stjärnor eller mindre på Amazon kan betraktas som en negativ recension.

Användare på Amazon anser generellt att betyg över 3 stjärnor är positivt och det lämnar ett gott intryck på potentiella köpare.

En negativ recension på Amazon kommer att påverka rankningen av produkten och kan skada försäljningen.

Det är därför det är viktigt att spåra negativa recensioner för att säljare ska kunna bedriva affärer. Men i första hand bör de undvika att få dem, men de bör också veta hur man tar bort en recension på Amazon.

Det är här ett spårningsverktyg för Amazon-recensioner kan gynna dig eftersom det gör allt det hårda arbetet åt dig.

Hur undviker du negativa recensioner?

Det första steget mot att undvika en negativ recension är att ha en bra produkt eftersom du inte kommer att lyckas sälja en produkt på lång sikt om den inte är av hög kvalitet.

Därför måste du se till att din produkt går igenom alla relevanta kvalitetskontroller eller förbereda dig för en lavin av negativa recensioner.

Det anses bättre att ha en tunn marginal på en produkt av hög kvalitet istället för en hög marginal på en produkt av låg kvalitet.

På så sätt vet du att du har en kvalitetsprodukt som kommer att få fler och bra recensioner på Amazon i flera år.

Till exempel listar vi en produkt på Amazon med en tunn marginal, med tusentals recensioner, och inte en enda negativ recension, men vi kommer att betala mer för en produkt som kommer från en kvalitetsleverantör, helt enkelt för att det är en premiumkvalitetsprodukt.

Vad du bör tänka på

Det viktigaste du bör vara medveten om om recensioner på Amazon är placeringen de är placerade på din Amazon-sida.

Det finns två saker du bör notera här:

 1. Se till att reklamationen gäller din produkt och inte tjänsten. Till exempel kan en recension säga “det tog 2 veckor för produkten att komma till mig”. Det är ett fel av Amazon och de kommer att ta bort sådana negativa recensioner från ditt konto.
 2. Om det är en äkta negativ recension relaterad till din produkt, finns det inte mycket du kan göra eftersom det inte kommer att tas bort av Amazon. Du kan dock se till att det inte är särskilt synligt på din sida.

Det första du bör göra när någon har problem med din produkt är att återbetala dem, eftersom du inte vill riskera att bli mer upprörd.

Om de skickar ett e-postmeddelande till dig som klagar på produkten, bör du skriva tillbaka och säga att “vi är villiga att erbjuda dig en full återbetalning och du kan behålla produkten”.

När du gör det utövar du bra kundservice.

Även om du kanske förlorar pengar på produkten, kommer du åtminstone inte ha en missnöjd kund som lämnar en negativ recension på din Amazon-sida.

Amazon har sina egna regler

Innan vi pratar vidare och förklarar hur man tar bort recension på Amazon måste vi förstå detta.

Det anses vara en bra policy att ta itu med negativa recensioner omedelbart, men du bör också ha kunskap om reglerna som ställs av Amazon.

Det finns tre huvudregler som alla säljare måste följa om de vill hantera negativa recensioner eller till och med om de vill lära sig hur man får recensioner på Amazon. Dessa är följande:

1. Skrämma aldrig eller uppmuntra granskare

När det kommer till partiska recensioner har Amazon en otroligt strikt policy.

Allt började 2023 när man kompenserade recensioner med rabatter eller free produkter blev en trend. Amazon agerade genom att ändra sina villkor för att förhindra att det någonsin händer igen.

Detta innebar att det fanns ett förbud mot incitamenterade recensioner. Du är förbjuden att be konsumenter att ändra sina dåliga recensioner i utbyte mot rabatter eller extra presenter.

Reglerna gäller för att engagera sig med dina kunder.

Om du stöter på en negativ recension på din sida kan du inte agera på ett sätt som kan tolkas som ett hot mot en kund att ändra sin recension.

Om du skrämmer eller uppmuntrar recensioner på Amazon riskerar du att bli permanent förbjuden eller få ditt säljarkonto avstängt.

2. Spam aldrig kunder

Amazon tar kundupplevelsen på största allvar eftersom man vill erbjuda kunderna den bästa shoppingupplevelsen online.

Så om du gör något för att störa kundupplevelsen riskerar du att få en straffavgift.

Det är tillåtet att be kunder att lämna recensioner eller kontakta kunder som har lämnat negativa recensioner.

Det som inte är tillåtet är att spamma kunder och om ditt konto rapporteras kommer det att stängas.

3. Använd kommunikation effektivt

Det är förståeligt att du upplever många negativa känslor när du stöter på någon form av kritik för dina produkter eller tjänster.

Du bör dock aldrig svara negativt på kunder.

Du bör fokusera på att kommunicera effektivt och ta itu med dina kunders oro istället för att attackera dem.

Vi kommer att diskutera detta mer i detalj senare i detta stycke.

Varför är recensioner viktiga?

Du kanske tänker för dig själv om dina produktrecensioner verkligen spelar någon roll i det stora hela. De flesta köpare bryr sig inte ens om att lämna recensioner i första hand.

Recensioner betyder dock mycket för Amazon, eftersom det sätter stort värde på köparupplevelsen.

De vill inte umgås med dåliga säljare som kommer att ge ett dåligt namn till deras varumärke.

Människor kommer alltid att göra affärer med webbplatser de litar på fullt ut, i alla branscher.

Och produkt- och säljarrecensioner är ett av de viktigaste sätten som Amazon bygger förtroende på sin webbplats.

Det finns en hel sida som är dedikerad av Amazon för att hjälpa säljare att förbättra sina produktrecensioner, och Amazon är snabba med att påminna om att “kunder alltid kommer att kontrollera recensioner när de bestämmer sig för att köpa något från en säljare”.

Föreställ dig detta; du handlar på Amazon efter en exklusiv vara.

Produkten säljs inte av Amazon så du måste välja mellan två tredjepartsföretag som anger samma pris och erbjuder frakt samma dag.

Vem är det mest troligt att du väljer? Det självklara valet skulle vara att gå med säljaren som har 100% positiva recensioner.

Du kommer att tänka på varför den andra säljaren har fått så många negativa recensioner.

Är det för att det är en bluff, gör sena leveranser eller säljer förfalskningar? När du väl börjar ifrågasätta kommer du att börja fundera på att köpa någon annanstans.

Hanterar dåliga recensioner

Det viktigaste att tänka på när du hanterar dåliga recensioner är att ha en bra recensionshanteringsplattform så att du kan samla in data om recensionerna.

På så sätt får du en varning när någon lämnar en negativ recension på din sida.

Du kan sedan ta reda på vad problemet är och vilken kund som har lämnat en negativ recension.

Det finns olika sätt du kan tänka på när du hanterar dåliga recensioner. Detta inkluderar:

 • Få Amazon att ta bort recensionen
 • Vidta nödvändiga åtgärder för att rätta till situationen med granskaren

Du kan få Amazon att ta bort recensionen om den inte är äkta.

Det har förekommit fall där säljare har lagt upp falska negativa recensioner för att rikta in sig på sina konkurrenter så att deras produkter pressas ner på listorna.

Om du tror att du har blivit riktad kan du få granskaren och recensionen rapporterad till Amazon med ett tydligt budskap om varför recensionen ska raderas.

Amazon kommer bara att agera när det finns tydliga bevis för att recensionen har publicerats på ett bedrägligt sätt.

Hur man engagerar sig med kunder

Det andra alternativet som har markerats ovan är mer sannolikt att fungera men du måste följa reglerna som fastställts av Amazon.

Det har tydligt sagts av Amazon om när du kan och inte kan kontakta köpare. Du bör komma ihåg att du inte kan uppmuntra någon att ta bort en recension.

Men om du är artig, öppen och hjälpsam mot granskaren, finns det en chans att de ändrar eller tar bort sin recension av sig själva.

Många kunder publicerar bara negativa produktrecensioner så att säljaren kan lösa sitt problem.

I de flesta fall, när kunder får ett tillfredsställande och snabbt svar från säljaren, kommer de själva att ändra eller ta bort sin negativa recension.

Hur man tar bort dåliga recensioner på Amazon

När det gäller att ta bort negativa eller dåliga recensioner på Amazon finns det flera sätt du kan gå tillväga. Här är några av de bästa sätten att ta bort dåliga recensioner på Amazon:

1. Fråga Amazon direkt

Alla köpare måste följa de regler som fastställts av Amazon när de lämnar en recension.

Amazon vet att det finns tillfällen där arga köpare kommer att lämna dåliga recensioner för säljare på grund av ett missförstånd.

Av denna anledning har Amazon skapat en lista över situationer där de kommer att ta bort köparecensioner.

När den dåliga recensionen tas bort från din sida kommer dess påverkan också att tas bort från dina övergripande recensioner.

Amazon tar bara bort dåliga recensioner på Amazon i följande fall:

 • Recensionen har grovt eller obscent språk
 • Granskningen inkluderar personligt identifierbar information, som telefonnummer, e-postadresser eller fullständiga namn
 • Recensionen är en komplett produktrecension

Om du tror att du står inför någon av de ovan nämnda situationerna bör du skicka in en begäran om borttagning av feedback från Amazon.

Även om du inte är säker bör du tänka på den här processen eftersom den har en god framgångsfrekvens för säljare. Så här bör du fråga Amazon direkt:

 • Du måste kopiera ordernumret för den dåliga recensionen. Detta kan hittas på Feedback Manager-sidan.
 • Klicka på Hjälp och “Kontakta oss”
 • Du hittar föreslagna ämnen och du bör välja “hantera kundfeedback”
 • Du kommer att tas till en sida där du måste ange ordernumret för att initiera begäran om borttagning
 • Amazon kommer att visa dig en lista över saker som de kan hjälpa till med för beställningen, och du måste välja “Begäran om borttagning av kundfeedback”.
 • När du trycker på nästa kommer du att se den dåliga recensionen. När du har bekräftat det kommer du att bli ombedd att välja skäl för borttagning.
 • Välj det relevanta alternativet och ange ytterligare information
 • Tryck på “Skicka” så loggas ditt ärende i Amazons ärendelogg

De flesta gånger kommer din borttagning av feedback från Amazon att lösas omedelbart och vid andra tillfällen kan det ta lite tid innan en agent granskar din begäran.

Jag är säker på att du har läst denna punkt noggrant om hur du tar bort dåliga recensioner. Det kan vara praktiskt.

2. Få feedback från Amazon Strike-Through-köpare

Det finns tillfällen där Amazon inte tar bort den dåliga recensionen från ditt konto utan slår igenom den istället.

Den ursprungliga recensionen kommer att strykas igenom och det kommer ett “Meddelande från Amazon” med ytterligare information.

Genomstrecken har en liknande inverkan på ditt övergripande produktrecensionsbetyg, och den enda skillnaden är att köpare fortfarande kan se betyget och kommentarerna.

Det finns två skäl till varför Amazon kommer att slå igenom en recension, som är:

 1. Hela kommentaren är relaterad till service och uppfyllelse för en beställning som utförts av Amazon.
 2. Hela kommentaren handlar om en ej levererad eller försenad beställning som du hade skickat i tid med hjälp av Köp frakttjänster.

Ett saknat paket eller försenad leverans är två anledningar till att du bör begära genomslag på recensioner. Men de kan också fungera i andra situationer, till exempel:

 • Kunden fick en bucklig kartong när du hade skickat en helt ny förpackad vara. I det här fallet kommer Amazon att ta ansvar för skador relaterade till uppfyllandet.
 • Du skickade röda kaffemuggar till Amazon och kunderna fick vita. Ansvaret här kommer att tas av Amazon eftersom de valde fel vara.

The Merchant Fulfilled strike-through har erbjudits av Amazon från maj 2023. Det är en anledning till varför du alltid ska köpa frakt med Amazons Köp frakttjänst.

Att få genomslag på din recension görs på samma sätt som att få din feedback borttagen.

När du skickar in förfrågan kommer Amazon att bestämma om feedbacken bara ska få genomslag eller om den ska tas bort helt.

Båda resultaten är bra för ditt kontos hälsa, så du bör inte bli besviken om du lyckas få en genomslag snarare än en borttagning.

3. Kontakta köparen direkt

Detta är viktigt för att förstå hur man tar bort Amazon recension.

Den perfekta situationen för dig skulle vara att få en borttagning eller en strike-through från Amazon, men det finns tillfällen då den dåliga recensionen inte uppfyller kriterierna som ställts upp av Amazon för borttagning av feedback.

Så om du tycker att den dåliga recensionen är obefogad bör du ta direkt kontakt med köparen.

Det uppmuntras till och med av Amazon att lösa köparens problem innan du kontaktar dem om att ta bort en recension.

Hur du väljer att hantera problemet är upp till dig.

Att be om ursäkt är alltid en bra början och du kan också tänka på att ge en återbetalning.

Men du bör komma ihåg att Amazon tydligt nämnde i sin policy att incitament eller press på en köpare att ändra eller ta bort en dålig recension är strikt emot deras policy.

4. Svara offentligt på recensionen

Detta är en annan effektiv strategi för att ta bort negativa recensioner. Om du inte kan nå din köpare eller om de bestämmer sig för att inte ta bort eller ändra sin recension har du fortfarande ett annat alternativ.

Amazon låter dig svara på alla recensioner du får via Feedback Manager. Du kan göra detta på följande sätt:

 • Hitta feedbacken
 • Klicka på länken “Åtgärder” i rätt ordning
 • Välj “Lägg upp ett offentligt svar”
 • Skriv ner ditt svar och tryck på skicka

Den här metoden kommer inte att påverka dina övergripande recensioner som genomslag och borttagningar.

Detta är inte alltid det bästa sättet att hantera en kunds problem eftersom det bör göras privat via e-post.

Du bör dock ta detta som en chans att förvandla en dålig recension till en bra.

Du kommer inte att ändra kundens uppfattning här, men du kan få ditt företag att framstå som professionellt med ett offentligt svar.

Svara inte om du är upprörd eller irriterad på kunden eftersom ditt svar bör vara professionellt, kortfattat och artigt.

När ditt svar väl har skickats kan du inte radera det, varför du inte ska skynda dig med ditt svar. Ta dig tid att skriva ett artigt svar som får dig att se professionell ut.

Kom ihåg att ditt motiv är att ta bort negativa recensioner. Detta kan inte uppnås om du inte visar professionalism i din kommunikation.

5. Få fler positiva recensioner

Om du är i det här skedet av att ta bort din dåliga recension på Amazon betyder det att du har fastnat för den negativa recensionen för gott.

Så, vad är det bästa sättet att förbättra ditt totala betyg i detta skede?

Svaret är enkelt, du får mer feedback!

Du behöver inte oroa dig för att få mer feedback eftersom det kommer att ske naturligt när du börjar sälja fler produkter.

Det kommer att finnas veckor där du inte får några recensioner och sedan får du plötsligt flera svar samtidigt.

Om du är otålig på att få fler recensioner kan du alltid kontakta kunder med en begäran om att ge en produktrecension.

Amazon tillåter säljare att skicka minst en begäran om granskning till köpare när deras paket har levererats.

Det finns också chanser att din e-post kan få en olycklig köpare att skicka dig en dålig recension av din produkt.

Det är dock en chans som du måste vara villig att ta för att få mer positiv feedback på din Amazon-sida.

Inte alla negativa recensioner är dåliga

Enligt våra erfarenheter finns det inget sådant som en “dålig” recension på Amazon. Även de sämsta recensionerna på din Amazon-sida har något bra i sig.

Du kanske fokuserar på hur du tar bort en Amazon-recension men det första du tänker på när du får en dålig recension på Amazon borde inte vara att få den bort.

Ta dessa recensioner som en barometer för att mäta dina framsteg i din bransch och hur du jämför med andra säljare.

Det finns tillfällen där kunder fortfarande kommer att köpa en produkt efter att ha läst alla dess dåliga recensioner eftersom de vill uppleva själva hur produkten är.

Snarare bör du lära dig hur du får recensioner på Amazon. Läs detta underbara inlägg om “Sätt att få mer recension av dina Amazon-produkter”

Efter all denna diskussion om att ta bort dåliga recensioner på Amazon hoppas vi att du börjar titta på dem i ett annat ljus.