7 Pillar Page Bästa praxis för att förbättra UX och öka SEO-framgång

pillar_page

Vad är syftet med en sida på din webbplats?

I slutändan bör syftet med dina sidor vara att hjälpa dina besökare, ge dem bästa möjliga upplevelse och tillföra värde under hela resan.

Idag har ett nytt sätt att producera och organisera innehåll bildats. Det underlättar inte bara en fantastisk användarupplevelse, ger en logisk layout för ditt innehåll, utan det kan också hjälpa ditt material att rankas bra i organiska sökresultat.

Det är känt som en pelarsida.

Vad är en pelarsida?

“Poängen med en pelarsida är att ta ett ämne som har en enorm mängd information om det och destillera det ämnet till ett fågelperspektiv, bred förståelse för det”, säger New Breeds ledande sökstrateg, Rider Gordon.

Effektiva pelarsidor existerar inte oberoende på din webbplats. De måste kopplas till annat webbplatsinnehåll på ett logiskt sätt. Det är därför pelarsidor går hand i hand med ämneskluster. Ett ämneskluster är en organisationskarta där en kärnidé och motsvarande punkter är sammanlänkade, vilket skapar en heltäckande täckning av ett ämne.

För att bygga en pelarsida “måste du identifiera ett sökord med lång svans och hög volym som täcker ett ämne som helhet”, säger Rider.

Ta till exempel termen lead generation. Det finns hundratals underämnen kring leadgenerering. För att skapa en pelarsida kring termen är det bäst att skriva om så många av de underämnen som är relevanta och logiskt ansluter till kärnan. Du kanske inte går in i detaljer om varje ämne, men du bör åtminstone beröra dem. Ditt slutgiltiga mål är att skapa en sida som erbjuder en one-stop-shop för att lära dig om ditt val av ämne.

Sedan bör du bygga klusterinnehåll runt pelaren, enskilda bloggar som diskuterar underämnena i ditt huvudämne. I vårt exempel skulle dessa sidor diskutera underämnen kring generering av potentiella kunder, såsom kundlivscykeln, innehållsmarknadsföring och formulärstrategi. Sedan bör du länka klusterinnehållet till pelaren och pelaren till klusterinnehållet, vilket skapar ett omfattande innehållsnätverk.

pillar_page_and_topic_cluster_structure

Naturligtvis finns det många olika strategier som kan användas för att bygga en pelarsida så vi har sammanställt en lista med bästa praxis.

7 Pillar Page Bästa praxis

1. Hitta den perfekta längden för din pelarsida

För att hitta den idealiska pelarsidans längd måste du upprätthålla en balans mellan att inkludera tillräckligt med material för att optimera din sida för sökning och att hålla ditt innehåll kortfattat nog att du inte överväldigar dina läsare.

Den bästa praxis jag har hittat är mellan 2 000 och 5 000 ord, och jag tror att 3 000 ord förmodligen är den söta punkten, säger Rider.

Även om mer innehåll verkligen är bra, vill du vara medveten om dina läsare. Om du har för avsikt att ge dem ett lättsmält innehåll, är det förmodligen dåligt att publicera ett längre stycke. Fråga dig själv: Är detta destillerat till bästa möjliga innehåll?

2. Hitta rätt sökvolym för ditt pelarsökord

För att bygga en pelarsida måste du hitta rätt term att använda. Du vill hitta en balans med sökvolymen för den termen, och se till att den har tillräckligt med volym för att upprätthålla konsekvent trafik men inte för mycket att den blir invecklad.

“Termen bör behålla ett minimum av cirka 400 sökningar per månad”, säger Rider. “Med allt under det tror jag att du måste börja fundera på om det är värt den tid som investeras för mängden användare som söker efter den termen, än mindre kommer till din webbplats.”

I slutändan måste du också tänka på det övre intervallet för din terms sökvolym. Du vill inte rikta in dig på ett sökord som är för vagt. Till exempel, enligt SEMrush, har “kundtjänst” en månatlig volym på 165 000. Detta är ett för brett begrepp att rikta in sig på.

3. Identifiera dina underämnen

För att hitta en kärnterm att skriva om, går Rider igenom en kunds innehållsbibliotek och undersöker den terminologi de använder, och söker efter ett allomfattande nyckelord med anständig sökvolym som motiverar att bygga en sida runt.

När han väl har hittat ett nyckelord säger Rider att han överlåter till experter på området för att identifiera underämnen.

“Jag tror att kunden är mycket mer erfaren och vet mycket mer än jag om något ämne som är relevant för deras verksamhet”, säger han. “Jag gillar att ha en konversation med kunden eller att innehållsteamet har ett samtal med ämnesexperter om den termen.”

Därifrån ber du experterna att lista ut alla potentiella underämnen de kan tänka sig kring ämnet. Om termen till exempel var inkommande marknadsföring, kan experten identifiera ord som SEO, e-postmarknadsföring och webbdesign.

Vid det laget handlar det om att försöka bestämma det bästa sökordet som passar inom det underämnet och skriva blogginlägg som koncentrerar sig på dessa termer.

“Och sedan, genom att arbeta med innehållsteamet, arbeta med den ämnesexperten, låt oss ta en titt på dina underämnen och identifiera vilka typer av blogginlägg kring dessa termer som skulle vara relevanta för dina personligheter,” säger Rider.

Till exempel, om ett av dina underämnen handlar om e-postmarknadsföring, kan du att skriva ett blogginlägg om “De bästa metoderna för e-postmarknadsföring att utnyttja i år” locka rätt besökare till din webbplats.

4. Presentera ditt innehåll i en logisk ram

“Sättet jag vill föreställa mig en pelarsida är anpassad till köparens resa”, säger Rider. “Jag gillar att bryta ihop [the page] in i ramverket för medvetenhet, övervägande och beslutsstadiet.”

För att fortsätta med vårt exempel på inbound marketing och använda ramverket som Rider beskrev, bör det första avsnittet beskriva material för medvetenhetsstadiet där besökare kan ställa frågor som “vad är inbound marketing?” för att stärka deras förståelse för ämnet.

“Du kommer att ha en H1 eller H2 som säger “Vad är Inbound Marketing?” och under det är det vi gillar att göra att optimera för utvalda utdrag… det är den första strukturella biten vi optimerar för”, fortsätter Rider.

Att inkludera en definition av vad inkommande marknadsföring är och konsolidera den så att den ryms inom 45 ord – den genomsnittliga längden för ett utvalt utdrag – kan hjälpa dig att ta position noll på Google.

I medvetenhetsavsnittet kan du förklara annat introduktionsmaterial om inkommande marknadsföring, och förklara varför det är viktigt, hur det skiljer sig från utgående marknadsföring och annat definitionsmaterial.

När du når övervägandestadiet kan du börja diskutera dina underämnen. Vid det här laget bör dina läsare veta att det finns olika inbound marketing-taktik som kan utnyttjas, så att du kan lära dem hur man använder dem. Genom att gå igenom de underämnen som nämnts tidigare kan du diskutera SEO, e-postmarknadsföring och webbdesign, bland en mängd andra ämnen.

Därifrån kan du gå över till beslutsstadiet. Om dina besökare förstod den inkommande metoden, varför olika taktiker är viktiga och hur dessa taktiker utförs, kan du introducera dem för olika verktyg eller tjänster som skulle hjälpa dem att genomföra inkommande marknadsföring. Vid det här laget skulle du vilja börja positionera ditt företag som en lösning på deras problem.

Sammantaget vill du säkerställa att ditt innehåll ger värde till dina kunder, så du vill inte låta för mycket som en säljare i slutet av din sida. Men så länge du tillhandahåller värde och hjälper dina kunder, är det klokt att vägleda deras tankeprocess för att passa din lösning.

“Det finns säkert typer av sidor som inte drar nytta av medvetenhet, hänsyn, ramverk för beslutsstadiet, men jag har upptäckt [ones that do] att vara den mest framgångsrika, åtminstone enligt min erfarenhet”, säger Rider.

5. Erbjud en nedladdningsbar version av din sida

Generellt sett anser vi att allt innehåll på din pelarsida bör förbli ohanterat. Medan pelarinnehåll ofta har en långformad struktur som liknar en guide, bör du utnyttja det för att rangordna via organiskt i stället för att dölja det bakom ett formulär.

Men för användarupplevelsens och leadsgenereringens skull kan det vara klokt att erbjuda en nedladdningsbar version av din sida. På så sätt kan användare ladda ner sidan och smälta den i ett offlineformat.

6. Inkludera en innehållsförteckning

Att inkludera en innehållsförteckning på din pelarsida är ofta en bra idé. Det kan hjälpa till att förbättra användarupplevelsen, så att besökare kan hoppa runt till olika delar av din sida utan att behöva rulla och söka.

“Ur en designaspekt tror jag att det är väldigt användbart att ha en klibbig navigering som följer en användare ner på sidan”, säger Rider.

Att ha innehållsförteckningen lätt tillgänglig oavsett var en läsare befinner sig maximerar värdet som besökare kan få.

7. Se till att din pelare äger mest länkkapital

Om din pelarsida handlar om inkommande marknadsföring måste du se till att det är den sida på din webbplats med mest länkvärde för det ämnet.

Överväg ett scenario där du har många blogginlägg om olika aspekter av inbound marketing. Helst vill du att de flesta eller alla dessa bloggar ska länka till och ta emot länkar från din pelarsida så länge de är kontextuellt relevanta. Du vill också att sökmotorer ska veta att din inkommande marknadsföringssida är huvudresursen på din webbplats för det ämnet.

För enkelhetens skull, om din pelare hade tre länkar som pekar till andra sidor, skulle du vilja se till att det fanns minst tre länkar som leder tillbaka till pelaren. Du vill se till att det finns fler länkar till din pelare än från din pelare, vilket signalerar till sökmotorer att det är din huvudsakliga resurs i ämnet.

Ytterligare bästa metoder

Vi föreslår också att du följer dessa praktiska pelarsidor:

  • Gör ditt innehåll skanningsbart genom att använda tydliga H2s, blockquotes, punktlistor och korta stycken
  • Se till att din pelare inte ser ut som en målsida. Du bör ha text ovanför mitten för att locka din besökare att läsa mer
  • Se alltid till att länkar från din pelarsida öppnas i nya flikar så att du inte skickar bort folk från din webbplats eller förkortar deras session.
  • Tänk på att inkludera externa länkar på din sida. De kan ge bra förtroendemärken för besökare och Google, men för att betona användarupplevelsen, se till att du gör länkdestinationen så tydlig som möjligt. Du vill inte störa besökarna genom att de klickar på en länk som tar dem till en sida som de inte förväntade sig.

Key Takeaway

Pelarsidor bör hjälpa dig att optimera dina SEO-insatser. De är ett utmärkt sätt att klättra SEO-ranking och leverera en logisk innehållsorganisation för webbsökare att förstå. I slutändan bör de dock hjälpa dina besökare att lära sig mer om ämnet du skriver om.

Du bör inte offra användarnas upplevelse på din webbplats för att stärka din SEO-rankning. Istället bör du tillhandahålla ett lättsmält innehåll som utbildar dina besökare och erbjuder värde varje steg på vägen. Först då kommer du inse värdet av pelarsidor.

Relaterade Artiklar

Back to top button