7 nya filmer och TV-program på Netflix, Prime Video, HBO Max och mer denna helg

Det är snart jul, men det betyder inte att streamers är insnöade med enbart festliga filmer och TV-program. Faktum är att den här helgen är det en märkbar frånvaro av slädklockor och järnek i stället för flera originaldetaljer och återkommande shower.

Den största ankomsten är The Witcher säsong 2, som kastar tillbaka Henry Cavills monsterjaktande Geralt i striden – även om den, med tanke på mängden konstgjord snö som Netflix har pumpat in i seriens andra utflykt, lika gärna kan betraktas som en julklassiker.

Men på andra håll finns det många fler nya filmer och TV-program att njuta av, och nedan har vi samlat de sju största tilläggen som faller på Netflix, HBO Max och Prime Video under de närmaste dagarna.

The Witcher säsong 2 (Netflix)

The Witcher, Netflix stora budget fantasy-serie, återvänder för sin andra säsong den här veckan, redo att fortsätta de actionfyllda äventyren av allas allas favorit silverhåriga hunk.

Efter säsong 1:s dramatiska final tar nya avsnitt vidare till snötäckta berg och iskalla raviner när Geralt (Henry Cavill) fortsätter sin resa med Ciri (Freya Allan). Vi beskrev programmets andra säsong som “mer ambitiös, actionfylld och känslomässigt resonant” i vår recension – så återkommande fans borde hitta ännu mer att älska den här gången.

Vi pratade också med Cavill, showrunner Lauren Schmidt Hissrich och resten av programmets huvudroll inför släppet av säsong 2, som berättade för oss att publiken kan förvänta sig “större och mer expansiv” action men också en “mer intim, känslomässig och privat” berättelse.

Nu tillgänglig att streama på Netflix

Dagens bästa Netflix-erbjudanden

Swan Song (Apple TV Plus)

En fortsättning på den senaste Apple TV Plus-innehållsökningen är Swan Song, som debuterar samtidigt på streamern och på bio den här veckan.

Mahershala Ali spelar Cameron Turner, en make och far som diagnostiserats med en dödlig sjukdom som har erbjudits chansen att skydda sin familj från sorgen över att förlora honom av den mystiske läkaren Glenn Close.

Enligt vår uppfattning låter det som en tillräckligt spännande premiss även utan stjärnkraften kopplad till projektet – men både Ali och Close är fortfarande två av de mest skickliga skådespelarna som arbetar idag. Det här är en för riktiga filmfans.

Nu tillgänglig att streama på Apple TV Plus

Dagens bästa Apple TV+-erbjudanden

Guds hand (Netflix)

I The Hand of God upphävs plötsligt en ung tonårings excentriska familj och livliga liv i 1980-talets Neapel av en fotbollslegendars elektrifierande ankomst – och en chockerande olycka.

Den här markerar regissören Paolo Sorrentinos (The Great Beauty, The Young Pope) efterlängtade återkomst till filmduken, och bildar också ett delvis självbiografiskt porträtt av hans yngre år. Som är typiskt för Sorrentinos filmografi spelar den italienska skådespelaren Toni Servillo en huvudroll.

Vi får nyanser av Cinema Paradiso från The Hand of Gods trailer, vilket bara kan vara bra.

Nu tillgänglig att streama på Netflix

Station Eleven (HBO Max)

Nej, Station Eleven är inte en prequel till ABC:s Station 19. Istället är det en passande tidsinställd (eller felaktigt?) anpassning av Emily St. John Mandels postapokalyptiska pandemiroman.

Denna begränsade serie på tio avsnitt togs i bruk nästan sex månader innan Covid-19 började skapa rubriker, och skildrar det upprörande efterdyningarna av en värld som härjats av en virusinfektion. För tidigt? Förmodligen.

Ensemblebesättningen inkluderar Mackenzie Davis, Himesh Patel, Matilda Lawler och Gael Garcìa Bernal. Avsnitt ett och två är tillgängliga att streama nu, med de återstående åtta som kommer varje torsdag.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max

Dagens bästa HBO Max-erbjudanden

With Love (Prime Video)

Visst, det kommer inte så mycket nytt julinnehåll på streamers den här veckan, men det betyder inte att det är en total frånvaro av festlig glädje.

Amazons nya semesterrom-com-serie, With Love, tillbringar ett år med ett par syskon (Emeraude Toubia och Mark Indelicato) när de söker efter, ja, kärlek. Det ser inte ut som något att skriva hem om, men det är inget fel på en och annan bit av oförarglig eskapism.

Seriens första säsong kommer att innehålla fem entimmesavsnitt, vart och ett utspelar sig under en annan semester under hela året.

Nu tillgänglig att streama på Prime Video

Dagens bästa Amazon Prime-erbjudanden

MacGruber (Påfågel)

Will Fortes MacGyver-spoof, som kom först som en sketch på Saturday Night Live och tog steget till den stora skärmen 2010, återvänder igen som en Peacock-originalserie den här veckan.

Den här gången släpps den titulära actionhjälten oväntat från fängelset för att slutföra ett hemligt regeringsuppdrag för att jaga skurken Billy Zane. Forte återupptar sin roll som MacGruber, tillsammans med andra återvändande Kristen Wiig, Ryan Phillippe och Timothy V. Murphy.

Tidiga recensioner har inte varit alltför snälla mot den här – AV-klubben kallade den “fel typ av överdrift” – men befintliga MacGruber-fans kommer sannolikt att njuta av dess mer av samma tillvägagångssätt.

Nu tillgänglig att streama på Peacock

Juice WRLD: Into the Abyss (HBO Max)

Juice WRLD: Into the Abyss kartlägger den i Chicago födda rapparens snabba uppgång och tragiska fall efter hans förtida död 2019.

Tommy Oliver regisserar detta intima porträtt av artistens liv och arv, som inkluderar tidigare outgiven musik och filmer, tillsammans med vittnesmål från sina närmaste.

Det är lätt att hylla offentliga personer efter deras bortgång, men Juice WRLD representerade verkligen en av de sällsynta musiker vars talang definierade en generation. Av den anledningen skulle vi säga att den här definitivt är värd att titta på.

Nu tillgänglig att streama på HBO Max

Relaterade Artiklar

Back to top button