Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

7 Kritiska tips för säkerhet på iPhone

iPhones har konsekvent upprätthållit ett rykte för att vara säkra, även leda till problem med viktiga brottsbekämpande organ som FBI, för Apples vägran att tillhandahålla data. iPhones utgör förstahandsvalet för användare som prioriterar deras integritet högt. Användning av en iPhone garanterar dock inte den ultimata säkerheten och eliminering av sårbarheter.

Även om Apples hårdvara får nya uppdateringar varje år, vilket förbättrar säkerheten med nya funktioner, kan allt falla sönder om du inte är försiktig och har dåliga cybersäkerhetsvanor.

Följande sju tips kan gå långt för att göra din iPhone verkligt ogenomtränglig – ett digitalt valv som skyddar all din data.

Säkerhetstips för iPhone

Använd ett långt lösenord

De flesta ställer in en fyrsiffrig eller en sexsiffrig PIN-kod för att maximera säkerheten för sina telefoner. Det kan ge en illusion av adekvat godtagbart skydd, eftersom vad kan gå fel eventuellt? Chansen att en inkräktare gissar rätt under de första tio försöken är otroligt låg och det finns 10 000 kombinationer.

Du måste dock inse att inte alla attacker innebär oändligt att peka på siffror på skärmen. Många enheter finns för det enda syftet att försöka PIN-koderna i ett obegränsat antal gånger, och dra full nytta av de nuvarande sårbarheterna. Till exempel kan en GrayKey-enhet knäcka en fyrsiffrig PIN-kod på en timme eller två, medan en sexsiffrig på tre dagar.

Om det finns en cybersäkerhetsstrategi som alla experter enhälligt är överens om, är det det när det gäller lösenord: ju längre, desto bättre. Helst bör du använda ett längre alfanumeriskt lösenord istället för en PIN-kod. Varje ytterligare karaktär ökar tiden som krävs för att bryta lösenordet.

För att lägga till ett längre lösenord kan du öppna appen Inställningar, gå till Touch ID och lösenord, ange din nuvarande PIN-kod, tryck lätt på Ändra lösenord på den efterföljande skärmen. Ange nu ditt lösenord igen men snarare än att ange ett annat lösenord, tryck lätt på Lösenordalternativ. Nu får du möjlighet att välja en unik kod med alfanumeriska tecken.

Säkra din Apple Phone med 2Factor Authentication

Tvåfaktorautentiseringen, annars känd som 2FA, är en toppmodern säkerhetsmetod som ger dig ett extra lager av skydd genom en engångskod. En angripare kan inte komma åt ditt konto utan att ha båda – ditt lösenord och OTP.

Ditt Apple-ID innehåller alla dina hemligheter – det är länkat till alla enheter du äger, iCloud-kontot och dess lösenord, och förmodligen också din kreditkortsinformation. Därför är det en bra idé att använda tvåfaktorautentiseringar.

Apple erbjuder 2FA på Apple ID, och vi rekommenderar starkt att du utnyttjar det. Det betyder att du måste gå igenom två säkerhetskontroller när du använder din iPhone; både ditt lösenord och en sexsiffrig kod som skickas till en betrodd enhet innan du loggar in på din enhet. 2FA gör det otroligt svårt för en hackare att få åtkomst till ditt Apple-ID och den enorma mängd viktiga data den är värd för.

Fortsätt uppgradera din iPhone

Vi kan inte nog betona vikten av att hålla alla dina appar uppdaterade för att vara säkra. iOS går igenom frekventa uppdateringar för att åtgärda eventuella sårbarheter som kan hjälpa hackare och cyberbrottslingar att attackera din enhet. Några av dessa kan vara mindre, medan andra är viktiga frågor. Nyligen kom nyheter om Kinas strävan att infektera Uyghur-telefonerna genom att dra nytta av iOS-sårbarheter. De flesta av dessa sårbarheter hade redan fixats av Apple, men eftersom många av offren ännu inte hade uppdaterat sina telefoner fanns det fortfarande sårbarheter.

Använd en VPN när du är på allmän WI-FI

Offentlig Wi-Fi kan visa sig vara en stor olägenhet eftersom alla som är närvarande i samma nätverk kan se okrypterad överföring av data, och ett opålitligt system kan ställa in dig för skadliga attacker inklusive, men inte begränsat till nätfiske. Om du till exempel försöker logga in på din banks webbplats och tänker på att den är den officiella, kanske det inte är den riktiga. Det kan vara en skadlig webbplats som gjorts för att se ut som den ursprungliga av hackarna inom Wi-Fi-nätverket.

En lösning är att tillgripa mobildata när du rör dig eller reser, men det är inte en praktisk lösning med tanke på att datakapslar och höga avgifter på celldataplaner. En lönsam lösning är dock att använda en VPN för iPhone. Att använda en bra VPN kan lindra alla problem som är förknippade med offentligt Wi-Fi. En VPN skapar en krypterad anslutning som gör att din trafik kan passera genom olika platser över hela världen, snarare än den där du är närvarande.

Det finns många osäkra eller opålitliga VPN-nätverk tillgängliga över Internet. Det skulle slå syftet med din VPN är att logga in dina data eller på annat sätt inte har den bästa möjliga 256-bitars kryptering tillgänglig. Därför måste du välja rätt VPN för jobbet efter noggrant övervägande och forskning. Gör det till en tumregel att följa en serie steg. Ta reda på syftet du behöver VPN för, bedöma varje VPN-funktion, kontrollera vilka enheter som är kompatibla, hitta en VPN med ett användarvänligt gränssnitt, se till att VPN täcker viktiga platser över hela världen och har den robusta 256-bitars krypteringen.

Lita på ytterligare kryptering

Krypteringen som följer med iPhone är en av de bästa i världen, men den är verkligen inte perfekt. Så länge det till och med finns en liten chans att knäcka lösenordet eller få tillgång till de okrypterade säkerhetskopiorna är dina data hotade. För dina känsliga uppgifter som lösenord, personnummer, kreditkortsnummer etc. behöver du ytterligare kryptering.

Att använda en lösenordshanterare som har egen kryptering kan vara exceptionellt hjälpsam. En pålitlig lösenordshanterare som kan lagra ett valv i iCloud och krypteras oberoende betyder att en angripare som söker efter dina lösenord först måste bryta sig in i ditt telefon- eller iCloud-konto för att komma åt valvet.

Dessutom låter Apples helt egna Notes-app dig skapa krypterade anteckningar som du kan säkra med ett unikt och robust lösenord som du väljer.

Inspektera sekretessinställningar rutinmässigt

När du installerar appar på din iPhone, medvetet eller omedvetet, ger du många behörigheter för åtkomst – kameran, mikrofonen, kontakterna och platsen är några av dem. Det är bäst om du håller reda på vilka tillstånd du ger till apparna och återkallar något av de du inte behöver längre. Om du till exempel använde Instagram för att publicera ett foto en gång men inte använder det regelbundet, är det en bra idé att ta bort rätten att titta på dina bilder via Instagram-appen.

Gå till Inställningar> Sekretess, öppna huvudlistan över alla behörigheter och de appar som har dessa behörigheter. Gå igenom alla dessa behörigheter en efter en och återkalla alla behörigheter som beviljats ​​oanvända appar.

Var försiktig med bedrägerier

iPhone erbjuder mycket skydd men inget mot bluff telefonsamtal, e-post eller textmeddelanden. Var alltid försiktig när du hanterar meddelanden från okända avsändare. Du måste behandla alla länkar som du får via textmeddelanden utan tvekan. Om du besöker en webbplats genom ett förhållande och webbplatsen vill att du ska logga in eller tillhandahålla information av personlig karaktär, bekräfta avsändarens äkthet. Om det är en webbplats du redan känner till, kan du överväga att besöka den genom ett redan sparat bokmärke.

Den säkraste telefonen

Det är helt okej om du är bekväm med att använda en iPhone och känner en känsla av säkerhet med den; det gör också miljoner andra. iPhones är några av de säkraste smartphonesna i världen just nu. Men eftersom vi har gett många exempel här, finns det flera sätt som du kan bli offer för it-brottslighet. Därför är det idiotiskt att betrakta dig som säker som standard, bara för att vara en iPhone-ägare. Att vidta alla försiktighetsåtgärder och vara försiktig är nyckeln till att bibehålla maximal säkerhet på din telefon.

Omslagsbild: Pixabay