7 iOS 7.1 SlÀppdatumstips

0 Shares

Apple har fortfarande inte meddelat utgivningsdatumet för iOS 7.1 för iPhone och iPad, men det ser ut som att en version kan vara precis runt hörnet. NÀr den kommer kommer mÄnga iPhone- och iPad -Àgare att uppgradera och hÀr vill vi erbjuda nÄgra tips som borde göra dagen en iOS 7.1 -upplevelse lite roligare.

I november debuterade Apple iOS 7.1 -uppdateringen. Inte pÄ scenen, utan i betaprogrammet som företaget och dess utvecklare anvÀnder för att lösa problem med kommande programvara. IOS 7.1 beta har slÀppts fem gÄnger, den senaste, en iOS 7.1 beta 5 uppdatering som ryktas vara den sista beta -uppdateringen före den offentliga utgÄvan.

Flera rapporter har pekat pÄ en iOS 7.1 -utgÄva i mars och nu nÀr Apples iOS i bilen -funktionen, nu kallad CarPlay, Àr officiell, borde vi se den officiella versionen skjuta ut till iPhone- och iPad -Àgare inom en snar framtid. Exakt nÀr Àr fortfarande oklart men smarta pengar Àr pÄ företaget som slÀpper uppdateringen inom de nÀrmaste veckorna.

Alla som har gÄtt igenom iOS -uppdateringsprocessen, sÀrskilt en större iOS -uppdateringsprocess, kommer att berÀtta att det inte alltid gÄr smidigt.

Tidigare har iPhone- och iPad -Àgare stött pÄ installationsproblem. ibland pÄ grund av Apples överbelastade servrar. Vi har sett buggar dyka upp tillsammans med iOS -uppdateringar, senast i iOS 7.0.6, den senaste uppdateringen för iPhone och iPad som slÀpptes i februari. Vi har ocksÄ sett dÄligt förberedda iPhone- och iPad-Àgare valsa in i en uppdatering utan att veta vad de kan förvÀnta sig och bli frustrerade över resultaten.

iOS 7.1 kommer inte att vara sÄ stor som iOS 8 kommer att bli men det Àr fortfarande mycket större Àn din typiska inkrementella iOS -uppgradering. Och med dessa förÀndringar pÄ vÀg kommer uppdateringen sÀkert att ligga under mikroskopet, sÀrskilt av dem som har hanterat iOS 7 -problem.

HÀr, före utgivningsdatumet för iOS 7.1, delar vi nÄgra tips som bör hjÀlpa dem den dag dÄ iOS 7.1 -uppdateringen Àntligen kommer till Apples iPhone, iPad och iPod touch.

Var förberedd för iOS 7.1

Innan varje enskild större iOS -uppdatering rekommenderar vi att iPhone- och iPad -Àgare tar nÄgra steg för att förbereda sig för uppdateringen. Och efter varje större iOS -uppdatering fÄr vi klagomÄl frÄn mÀnniskor som inte har vidtagit dessa steg och befinner sig utan nÄgra av sina appar, eller Ànnu vÀrre, nÄgra av deras ovÀrderliga foton eller video.

Vi kan inte betona detta nog. Erfarna iOS -veteraner och gröna iOS -anvÀndare bör förbereda sig för iOS 7.1 -uppdateringen innan den kommer. De kommer inte bara att hjÀlpa till att negera nÄgra av problemen under installationsprocessen, de kommer ocksÄ att förhindra förlust av vÀrdefulla filer och data.

Gotta Be Mobile har erbjudit nĂ„gra extremt anvĂ€ndbara steg att ta innan du installerar iOS 7.1. Även om du kanske inte behöver utföra dem alla, finns det sĂ€rskilt nĂ„gra som gĂ€ller för alla.

iOS 7.1 Àr inte lika stor som en uppdatering som iOS 7 men det finns fortfarande en chans att det kan orsaka viss förödelse pÄ iPhones och iPads, sÀrskilt Àldre enheter som iPhone 4s, iPad 3 och nedan.

Bekanta dig med förÀndringarna

NÀr du vÀl har installerat iOS 7.1 pÄ din iPhone eller iPad finns det en god chans att det inte kommer att gÄ tillbaka. De som inte tar vÀnligt att Àndra eller Àr lÀtt förvirrade vill förmodligen ta till sig sÄ mycket information om iOS 7.1 -uppdateringen och dess förÀndringar i förvÀg för att göra det lite lÀttare för din hjÀrna.

Ändringen frĂ„n iOS 7 till iOS 7.1 kommer inte att vara lika drastisk som Ă€ndringen frĂ„n iOS 6 till iOS 7 men det kommer fortfarande att ske nĂ„gra Ă€ndringar, förĂ€ndringar som kan överraska och chocka dem som inte har lĂ€st upp iOS 7.1.

IOS 7.1 -uppdateringen kommer att ge nÄgra fler visuella förÀndringar.

IOS 7.1 -uppdateringen kommer att ge nÄgra fler visuella förÀndringar.

iOS 7.1 ger nÄgra designÀndringar som Apple tror förenar upplevelsen. NÄgra av dessa Àndringar gÀller nÄgra av de mest anvÀnda objekten i iOS. Till exempel kommer tangentbordet inuti iOS 7.1 att se annorlunda ut. AvstÀngningsskÀrmen kommer att se mycket annorlunda ut. Och knapparna inuti telefonapplikationen har sett dramatiska förÀndringar.

Att dyka in i alla iOS 7.1 -funktioner Ästadkommer nÄgra saker. En, det tar överraskningen frÄn iOS 7.1 som sannolikt kommer att leda till fÀrre huvudvÀrk för iPhone- och iPad -anvÀndare och tvÄ, det gör att iPhone- och iPad -Àgare kan fatta ett beslut. De som inte gillar Àndringarna kan helt enkelt hÀnga tillbaka pÄ iOS 7.0.6.

Ange lite tid för uppdateringen

Vi förvÀntar oss att iOS 7.1 -uppdateringsprocessen kommer att vara ganska sömlös för de flesta. Vi förvÀntar oss dock att iOS 7.1 -uppdateringen kommer att vara mycket större Àn iOS 7.0 -uppdateringarna som vi har sett vilket innebÀr att det förmodligen kommer att ta lite tid att ladda ner och installera.

iOS 7.1 -utgÄvan ryktas för mars

Det Àr svÄrt att förutsÀga hur lÄng tid uppgraderingsprocessen kommer att ta, men beroende pÄ anslutningar och enheten kan det ta 30 minuter eller mer innan processen Àr klar. Apple slÀpper vanligtvis programvara pÄ morgonen under veckan sÄ iPhone- och iPad -Àgare vill avsÀtta lite tid för sjÀlva processen.

Vi förvÀntar oss inte att Apples servrar smÀlter som de gjorde med iOS 7.1 -uppdateringen sÄ att anvÀndare inte borde behöva avsÀtta en timme för processen. I stÀllet föreslÄr vi att du avsÀtter 30 minuter pÄ iOS 7.1 -slÀppdagen. Den extra tid som lÀggs pÄ att övervaka uppdateringens status sÀkerstÀller en smidig leverans och en gedigen övergÄng frÄn iOS 7.

Installera iOS 7.1 frÄn Home Base

Vi föreslÄr att du installerar programuppdateringar frÄn hemmabasen och undviker installationer nÀr du Àr pÄ sprÄng. Att installera frÄn hemmabasen ger anvÀndarna vissa fördelar.

Att installera hemma innebÀr inte bara att det blir fÀrre distraktioner utan det betyder att anvÀndare ska ha tillgÄng till all rÀtt information om nÄgot skulle gÄ fel. Det sista som iPhone- och iPad -Àgare vill ha Àr nÄgot att gÄ pÄ tok nÀr man Àr pÄ jobbet eller mitt i klassen.

De som frestas att installera pÄ jobbet kanske vill vÀnta tills de kommer hem, sÀrskilt om iPhone eller iPad Àr viktigt för att fungera. Det finns ingen information om vad som kan hÀnda under eller efter installationen.

FĂ„r inte panik, det kommer att fixas

De som stöter pÄ installationsproblem eller problem med sjÀlva iOS 7.1 -uppdateringen borde inte fÄ panik. Installationsproblem brukar stryka sig sjÀlva och stora buggar tenderar att fixas inom ett par dagar.

iOS 7.1 kommer att ÄtgÀrda nÄgra av de problem som kom med iOS 7 och senare, men det betyder inte att det inte kommer att medföra nÄgra egna problem. iOS -uppdateringar orsakar alltid problem för iPhone- och iPad -anvÀndare och vi förvÀntar oss att iOS 7.1 inte Àr annorlunda. Och Àven om vi inte kan förutsÀga vad som kommer att gÄ sönder, kan vi sÀga detta.

Begagnad-iPhone-iOS-7-varning

Apple har en gedigen meritlista nÀr det gÀller att ÄtgÀrda stora problem pÄ hjÀltenivÄ. Om Apple faststÀller att det finns ett utbrett problem som pÄverkar massor av iPhone- och iPad -Àgare kommer det snabbt att lansera en iOS 7.1.1 -uppdatering. I vÀrsta fall bör vi se en ny iOS 7.1 -uppdatering levereras inom nÄgra veckor. Apple lanserar nÀstan alltid en buggfix -uppdatering nÄgra veckor efter en större release.

Om det finns nÄgra inledande problem som stör iOS 7.1 -upplevelsen, var tÄlmodig och förvÀnta dig att Apple fixar dem.

Om det Àr omöjligt, hÀr Àr nÄgra fasta resurser

Det kan ocksÄ finnas nÄgra mindre problem med iOS 7.1. Apple Àr mindre benÀgen att fixa dem. De som stöter pÄ mindre problem eller bara vill ÄtgÀrda ett problem innan Apple gör det kommer att upptÀcka att det finns extremt solida resurser dÀr ute som kan ge den hjÀlp som behövs för att ÄtgÀrda problemet.

Apples diskussionsforum Àr det första stÀllet att leta. DÀr kommer anvÀndarna att dela sina egna problem och kanske kommer tillfÀlliga eller permanenta korrigeringar att komma fram under diskussionen. De Àr vanligtvis överfulla av meddelanden den första dagen nÀr en uppdatering Àr tillgÀnglig.

Kommentarsektioner och Twitter Àr ocksÄ anvÀndbara platser om nÄgot skulle dyka upp under installationen av iOS 7.1 eller efter att programvaran har laddats ner och installerats.

MacRumors -forumen Àr ocksÄ en annan bra plats att leta efter möjliga korrigeringar eller hjÀlp med iOS 7.1 -uppdateringen om du skulle behöva det.

Om du Àr osÀker, vÀnta

Slutligen kan de som har upplevt problem med iOS-uppdateringar tidigare och vill undvika upprepning med iOS 7.1 kanske vÀnta och se med iOS 7.1.

Återigen förvĂ€ntar vi oss att iOS 7.1 fixar fler problem Ă€n det ger, men det finns fortfarande en god chans att det kommer att landa med nĂ„gra egna problem. De som inte vill ta nĂ„gra chanser bör undvika uppdateringen och vĂ€nta tills röken försvinner.

iOS 7 multitasking

Normalt fÄr vi reda pÄ stora problem under timmarna efter lanseringen. De mindre problemen dyker vanligtvis upp under dagarna efter lanseringen. SÄ de som Àr skeptiska kan helt enkelt vÀnta nÄgra dagar innan de installerar den nya uppdateringen.

iOS 7.1 kommer att vara tillgĂ€ngligt under överskĂ„dlig framtid sĂ„ det finns ingen anledning att skynda sig in i uppdateringen. Gör dina lĂ€xor, undersök förĂ€ndringarna och se om det finns nĂ„gra problem som gör det vĂ€rt att undvika. Ägare av Ă€ldre enheter, som tenderar att ha fler problem Ă€n nyare enheter, skulle vara klokt att övervĂ€ga att vĂ€nta pĂ„ att röken ska slĂ€ppas.

0 Shares