7 Inbound Marketing-myter avslöjas

Även om inbound har blivit en etablerad metod, finns det fortfarande människor där ute som är tveksamma till värdet det kan ge och är tveksamma till att använda det.

Här är sju missuppfattningar du kan ha om inkommande marknadsföring och varför de har fel:

1. Inkommande är bara en långsiktig strategi

Även om inkommande har störst effekt på lång sikt, finns det också möjligheter att få snabba vinster från inkommande.

Inkommande är inte bara ett sätt att locka nya webbplatsbesökare. Det styr också hur du vårdar dina befintliga leads och servar dina nuvarande kunder. Medan du väntar på att taktik som bloggande och SEO ska få dragkraft kan du börja tillämpa metoden på all din kommunikation för att öka omvandlingsfrekvensen och förbättra kundupplevelsen.

Så fort du har skapat innehåll kan du börja e-posta det till kontakter, och genom att rikta din uppsökande räckvidd till deras intressen och smärtpunkter kommer du omedelbart att börja ge dem värde. Dessutom, genom rätt hashtags, kan du se dragkraft på sociala medier inom en månad eller två. Slutligen kan mycket riktad betald reklam ge nästan omedelbara resultat.

2. Inkommande och betalda blandas inte

Ursprungligen var inbound bara ett sätt att göra marknadsföring, men eftersom det har utvecklats till en större metod kan du nu tillämpa den på andra områden av ditt företag. Dessutom kan taktik associerad med utgående, som betald annonsering, göras med hjälp av inkommande metodik.

Om du förmedlar rätt budskap till rätt personer vid rätt tidpunkt, kan betald passa in riktigt bra med resten av din inkommande strategi. Du behöver bara förstå din köparpersonlighet, deras köpares resa och var de spenderar tid online.

Om du till exempel skapar annonser för betald sökning, ta hänsyn till syftet bakom söktermen. Om någon söker efter “business blogging tips” letar de troligen efter något mer lärorikt för att hjälpa dem att driva en företagsblogg. Om du har en pedagogisk e-bok full av praktiska bloggråd, skulle det vara en lämplig sak att annonsera för var de är på köparens resa. Å andra sidan skulle annonsering för din bloggskrivartjänst inte passa vad den som söker efter och kan ses som påträngande och utgående.

3. Du kan inte mäta ROI från inkommande

Eftersom nästan allt du gör som en del av inbound marketing är digitalt är det enkelt att mäta avkastningen på din taktik så länge du har rätt verktyg på plats. Med hjälp av marknadsföringsautomatiseringsplattformar, CRM och analysverktyg är det verkligen enkelt att skapa en koppling mellan en kontakt, innehållet de har interagerat med och om de blivit kund eller inte.

Med hjälp av den informationen kan du bestämma kostnaden för förvärvet genom att beräkna hur mycket du spenderade på att attrahera och vårda den möjligheten. Sedan kan du subtrahera anskaffningskostnaden från intäkterna från försäljningen för att fastställa avkastningen.

Dessutom, eftersom du kan spåra varje del av innehåll som var engagerad med under köpprocessen, kan du bli mer detaljerad med din analys och beräkna ROI för specifika kanaler och enskilda delar av innehåll.

Så du kan inte bara bestämma avkastningen på din inkommande helhet, utan bli lika detaljerad som avkastningen på en enskild del av innehållet.

4. Inkommande marknadsförare hjälper inte säljteam

När det görs på rätt sätt skapar inbound-metoden anpassning mellan marknadsförings- och säljteam.

Inbound marketing gäller för varje steg av köparens resa, så det tvingar marknadsförare att tänka längre än bara hur de kan attrahera och konvertera leads till hur de kan stödja leads under beslutsprocessen när de väl har förts vidare till försäljning.

Marknadsföringsmaterial som fallstudier kan hjälpa säljteam att bygga relationer med potentiella kunder, och tillgångar som one-sheets kan förstärka informationen som delas på samtal och hjälpa potentiella kunder att få inköp från sin organisation.

Operativt hjälper inbound-marknadsförare med kvalificering så att försäljningen får bättre passande leads till att börja med. Genom formulärstrategi och användning av köparpersonas sårar marknadsförare bort potentiella kunder som inte passar så att försäljningen inte behöver lägga tid på dem, och inkommande marknadsföring gör det möjligt för försäljningen att få mer sammanhang om varje prospekt så att de kan bedriva mer informerad uppsökande verksamhet.

5. Vi behöver faktiskt inte köparpersonas

Köparpersonligheter informerar om hur du kommunicerar med olika typer av potentiella kunder och hjälper dig att säkerställa att du går efter rätt potentiella kunder. De bör skapas med input från flera team på ditt företag så att du kan säkerställa att de korrekt återspeglar vältränade kunder.

Att inte använda köparpersonas kan leda till felaktig anpassning mellan team, vilket kan vara skadligt för ditt företags hälsa.

Till exempel, om ditt marknadsförings-, försäljnings- och produktteam alla har olika idéer om vilka dina kunder kommer att vara, kommer du att ha svårt att avsluta affärer och behålla de kunder som stänger. Om marknadsföring och försäljning inte är enhetliga om vilka leads som passar bra, kommer försäljningen inte att kunna följa upp de leads som marknadsföringen skickar vidare. Om produktteamet inte förstår behoven hos kunderna när försäljningen stängs, kanske de inte skapar rätt supportresurser.

Buyer personas är avgörande för att anpassa ditt företag efter dina kunder så att du kan betjäna dem efter bästa förmåga, vilket i sin tur genererar ditt företag mest intäkter.

6. Inkommande marknadsförare spenderar all sin tid på att blogga och göra sociala medier som inte hjälper företagets resultat

Bloggning och sociala medier spelar en viktig roll i inbound marketing och tar upp en betydande del av ett inbound marketing-teams tid. Men det är inte allt de gör.

Inbound involverar också konversationsmarknadsföring, e-postmarknadsföring, försäljningsaktivering, webbplatskonverteringsstrategi, betald sökning, SEO, webbseminarier och mer.

Sättet de använder all den taktiken på gäller alla delar av tratten. Så inkommande marknadsförare fokuserar inte bara på att locka webbplatsbesökare och konvertera leads, de vårdar även dessa leads och ger dem värde under hela köparens resa så att de blir nöjda, informerade kunder.

7. Inbound kommer inte att fungera för mitt företag

Oavsett vilken bransch du är i använder dina potentiella kunder internet, så du måste ha en onlinenärvaro ifall de bestämmer sig för att söka upp dig. Även om du inte behöver inkommande för att attrahera och fostra potentiella kunder eftersom folk inte undersöker din lösning online, kommer potentiella kunder förmodligen fortfarande att Google dig innan de fattar ett slutgiltigt beslut. Du vill inte att inte dyka upp när någon söker upp dig – eller ännu värre, låt dina konkurrenter dyka upp istället

De flesta företag kan dra nytta av att utbilda potentiella kunder om problemet som din produkt eller tjänst löser, vilket är premissen för inbound. Även om du hamnar i en kategori som inte kan, så länge det finns andra lösningar på marknaden, kommer inbound marketing att hjälpa dig att sticka ut och differentiera dig.

För branscher som huvudsakligen verkar personligen kan inbound hjälpa dig att nå fler marknader och bli mer effektiv. Återigen, inkommande kanske inte är det sätt som du tar första kontakten på, men det kan hjälpa till med att vårda, det kan hålla dig högst upp i potentiella kunders sinnen och det kan förbättra försäljningens vinstfrekvens.

Takeaway

Inbound marketing har visat sig vara extremt framgångsrik i alla branscher, och dess popularitet bara växer.

När mer och mer av köparens resa blir digital och inkommande blir status quo, kommer du att hamna på efterkälken om du inte utnyttjar den. För att lyckas som företag behöver du anpassa dig efter dina kunders behov och inbound är det mest kundcentrerade sättet att göra marknadsföring.

Relaterade Artiklar

Back to top button