7 förutsägelser för framtiden för förstärkt verklighet

0 Shares

Föreställ dig matinköp med en uppsättning glasögon som leder dig till dina föremål på hyllan, eller reparera din bil med hjälp av en experttekniker som praktiskt taget kommer in i ditt garage för att gå igenom fixen. Föreställ dig att besöka Louvren i Frankrike med dina barn utan att någonsin sätta foten på ett flygplan. Det här är bara några av möjligheterna med Augmented Reality (AR), en bransch som beräknas nå 7 biljoner USD 2027, med nästan 50 miljarder dollar i förväntade intäkter 2021.

Vad har framtiden exakt för AR och hur kommer det att påverka ditt dagliga liv och vår ekonomi? Nedan följer sju förutsägelser för AR: s framtid, som stöds av idéerna från branschfokuserade tankeledare som också ser AR-marknaden med stor förväntan.

Din mobiltelefon blir ännu mer genomgripande och social

Enligt futuristen Charlie Fink kommer AR att göra saker vi redan gör på våra handhållna enheter bättre och mer sociala, med kameran som det primära mobilgränssnittet. Han förutspår att det kommer att finnas AR- och VR-kapacitet i nästan alla våra enheter.

Apples nya ARKit, ett lättanvänt utvecklingspaket för AR-applikationer och programvara, låter utvecklare placera en virtuell värld ovanpå den verkliga världen som ses av din smartphones kamera. Det finns redan några otroliga exempel på ARKit-design, från virtuella berättelseböcker som bokstavligen kommer till liv i ditt barns sovrum, till en virtuell måttband-app, till den här applikationen på kartor som får dig att undra om du någonsin kommer att gå vilse igen. Det är tydligt att AR är grundat på att förbättra de mobila verktygen vi använder varje dag.

Gamification kommer att genomsyra arbetsplatsen

AR fick först framgång i spelvärlden (minns Pokémon Go) och blir nu mainstream. Med detta skifte kommer ett tillfälle att integrera interaktivt, prestationsdrivet spel på arbetsplatsen. Företag kan öka anställdas motivation och moral genom att länka belöningar som presentkort eller betald ledighet till försäljningsmål eller kundservicemål, allt förpackat i en interaktiv AR-värld.

E-handel kommer att omdefinieras

AR låter konsumenter prova, experimentera med och visualisera de varor de överväger att köpa på ett helt nytt sätt genom att slå samman upplevelsen att handla i en tegelbutik med bekvämligheten med att handla online. Och enligt en 2016 Retail Perception-rapport letar konsumenterna efter den AR-upplevelsen.

Enligt den digitala detaljhandelsexperten Nikki Baird, chefspartner för Retail Systems Research, är AR ett utmärkt verktyg för:

Produktdesign kommer att bli revolutionerande

AR gör det möjligt för designers att gå förbi helt enkelt föreställa sig sin produkt genom 3D-modeller, för att uppleva produkten och dess applikationer, brister och potential, långt innan de börjar bygga den. Detta innebär lägre test- och designexperimentkostnader, större möjligheter till innovation och i slutändan en bättre produkt med lägre prislapp.

Arbetsförhållandena blir säkrare

Att producera konsumtionsvaror är grunden för vår ekonomi och AR erbjuder möjligheter att göra fabriker, gruvor, anläggningar och monteringslinjer säkrare, mer produktiva och bättre rustade för att hantera olyckor.

Till exempel kan DAQRI Smart Helmet samla in data och varna arbetare och operatörer om osedda avvikelser i sin miljö. Med hjälmen kan arbetare samla in miljödata för att upptäcka en potentiell haveri, läcka eller katastrof i god tid samt minska fel och stillestånd. Och bonusen är att de kommer att känna sig som att Iron Man gör det.

Stadsinfrastruktur kommer att förbättras

På alla nivåer måste offentliga kontor och tjänsteleverantörer behålla enorma mängder data, simulera en mängd hypotetiska situationer och utbilda förstahandsresponser på var och en och planera och organisera samhällen för effektivitet, säkerhet och ekonomi. AR gör det möjligt för stadsplanerare, förstahanterare och myndigheter att flytta från en ritning av “vad händer om” till en levande, andningskarta över erfarenheter.

Förbättrad leverans och tillgång till vård

“Augmented reality är en av de mest lovande digitala teknikerna för närvarande”, enligt Dr. Bertalan Mesko, doktor, The Medical Futurist.

Han pekar på teknik som AccuVein som gör det möjligt för sjuksköterskor att lättare hitta vener, använda AR-applikationer för att hitta närliggande defibrillatorer i en nödsituation och till och med motivera löpare med spel som Zombies, Run! AR har också enorma möjligheter för förbättrad framgång i kirurgi och att stödja dem som inte har tillgång till kirurgiska anläggningar och läkare.

Läs fler trender inom förstärkt verklighet på TechCo

Foto: Smart Citizens, Flickr

0 Shares