7 dåliga SEO-taktik du bör sluta med

svart_hatt_seo

Keyword stuffing, en SEO-taktik där sökord orättvist laddas in på webbsidor för att försöka klättra i sökranking, är för det mesta ett minne blott. Dagens digitala marknadsförare förstår att om de blir ertappade för att göra det kommer de att bli straffade. Det har dock inte hindrat vissa marknadsförare från att upprätthålla andra dåliga SEO-vanor.

Googles algoritm inser nu att sidor fulla av relevanta termer inte nödvändigtvis tillför värde för läsarna. På samma sätt har sökmotorer andra sätt att lokalisera dålig praxis. Så det är klokt att överväga några SEO-vanor att undvika.

Här är 7 dåliga SEO-taktiker du bör sluta använda i din SEO-strategi:

1. Överbetona sökord i din innehållsstrategi

Den nya versionen av sökordsfyllning innebär att du fokuserar ditt innehåll kring sökord och ignorerar dina köparpersonligheter och deras smärtpunkter.

Även om lagöverträdare kanske inte straffas direkt av Google, finns det konsekvenser om du ignorerar dina potentiella kunder.

“Om du enbart fokuserar på sökord, kommer du att betona termer med en hög sökvolym som kan vara mindre relevanta för dina personligheter och vad de bryr sig om”, säger Guido Bartolacci, New Breeds chef för efterfrågegenerering.

Om konsumenterna inte bryr sig om ditt innehåll och du inte placerar din produkt eller tjänst som en lösning på deras problem, är det osannolikt att de besöker din webbplats. Sammantaget, när du försöker driva trafik utan att ge värde, kommer din webbplats inte att fungera effektivt, och den kommer inte att omvandla besökare till potentiella kunder.

2. Skapa innehåll inkonsekvent

Du kan skapa allt innehåll du vill, men om det inte ger något värde ska du inte lägga upp det. Att skapa innehåll inkonsekvent kan också skada dig. Vissa SEO-tankeledare diskuterar vikten av att producera kvalitetsmaterial över stora mängder material. Även om tonvikten på kvalitet är viktig, kan det också hjälpa dig att lägga upp ofta inlägg.

“Du måste skapa tillräckligt med innehåll så att folk förstår att du har en fullständig förståelse för ett visst ämne,” säger Guido. “Att skapa bra innehåll positionerar dig konsekvent som en auktoritet i ett ämne.”

Om du presenterar värde för de personer som konsumerar dina inlägg och visar auktoritet kan du få konsumenternas förtroende. När du väl har det måste du fortsätta att producera relevant material.

“Du kommer att behöva skapa innehållsperiod – det måste hända … nya insikter, strategier och idéer introduceras tillräckligt ofta för att du behöver prata om i ditt utrymme”, säger Guido. “Tänk på vilka sajter du besöker mest online. Om de hade samma innehåll varje gång du gick dit, skulle du förmodligen sluta gå tillbaka. Att ha nytt innehåll som presenteras via dina kanaler kan verkligen locka folk att återvända till din webbplats.”

3. Fokusera för mycket på ett ämne

Det är osannolikt att folk kommer tillbaka till din webbplats om du inte producerar innehåll regelbundet, men de kommer sannolikt inte heller tillbaka om du bara skriver om ett ämne. Det dyker ständigt upp nya idéer, så oavsett vilken bransch du är i bör du ha olika saker att skriva om.

Varje ämne du skriver om kan hjälpa dig att utöka din potentiella räckvidd. Om du optimerar ditt innehåll för sökning kan du genom att skriva om olika ämnen rikta in dig på olika uppsättningar av sökord. Med varje sökord lägger du till termens sökvolym till din potentiella räckvidd. Om du till exempel skriver om en term vars sökvolym är 750, är ​​din potentiella räckvidd 750. Om du skriver ett annat inlägg kring ett sökord med en sökvolym på 500, utökas din potentiella räckvidd till 1 250. På så sätt kan du locka fler besökare till din sida för varje nytt ämne du skriver om.

Naturligtvis är det viktigt att notera att nya företag bör ha en lite mer fokuserad innehållsstrategi. Eftersom de inte har byggt upp ett innehållsbibliotek måste de se till att de tar itu med sina kärnområden av expertis innan de expanderar till relaterade ämnen.

Det är också anmärkningsvärt att du bara ska skriva om ämnen som är relevanta för det du gör. Du kan skriva om en term som är helt orelaterade till din bransch, som försöker skapa trafik till din webbplats, men du riskerar att alienera din befintliga publik och eventuella ytterligare individer som du råkar attrahera.

“Vi klarar oss vanligtvis inte bra på de tjänster som vi har mindre expertis på av två anledningar”, säger Guido. “Den ena är för att vi vet mindre om ämnena och innehållet inte är lika bra, men också att innehållet vi redan har stöder inte det stycket.”

När besökare når din webbplats förväntar de sig att hitta relevant innehåll och relaterade delar som ger värde. Om de inte hittar det, kommer de förmodligen att leta någon annanstans.

4. Att inte referera till ditt eget innehåll (genom intern länkning)

Genom att bygga ut din innehållsstrategi kommer du förhoppningsvis att få auktoritet och folk kommer att inse att du är skicklig och pålitlig inom ditt expertområde. Detta ger dig den perfekta möjligheten att referera till ditt eget innehåll genom intern länkning.

Om du har ett bibliotek med relaterat innehåll är det ett misstag att inte hänvisa till dig själv. Helst, när besökare kommer till din webbplats, kommer du att tillhandahålla en one-stop-shop för dem. I grund och botten borde de kunna besöka din domän och lära sig vad de behöver om ditt ämne.

När du till exempel skriver en blogg är det klokt att diskutera relaterade ämnen och underämnen, länka till andra inlägg som täcker dessa begrepp och bilda ett nätverk av relevant information. Om du publicerade en SEO-blogg kanske du refererar till intern länkning, extern länkning, innehållsskapande och en rad andra saker. Att citera och länka till inlägg centrerade kring dessa idéer skulle vara användbart. På det sättet kan din publik lära sig om allt i ett visst inlägg och all ny information du presenterar utan att någonsin lämna din webbplats.

En strategi för ämneskluster och pelare följer en liknande layout med en sida, pelaren, som diskuterar ett ämne på djupet samtidigt som den länkar till andra klustersidor som täcker relevanta underämnen.

5. Misslyckas med att bygga relationer (och underlätta extern länkning)

Även om det är viktigt att skapa och länka till ditt eget innehåll, är det också viktigt att du inte fokuserar för mycket på dig själv.

Med tiden, om du producerar högkvalitativt, värdefullt material, kommer andra människor sannolikt att börja länka till det. När det inträffar noterar Google att andra domäner känner igen dig som en auktoritet i ditt utrymme, vilket ökar din sökranking. Det är därför externa länkar är en integrerad del av din SEO-strategi.

Naturligtvis kommer folk inte alltid att stöta på ditt material, älska det och dela det själva. Oftast kräver extern länkning uppmaning. På detta sätt är det nyckeln till att bygga relationer med andra företag och tankeledare för att underlätta SEO-framgång utanför sidan.

“Du måste göra uppsökande verksamhet, prata med människor i ditt utrymme och uppmuntra dem att länka till ditt innehåll”, säger Guido.

Att erbjuda sig att länka tillbaka till sitt innehåll eller marknadsföra sin blogg på sociala medier är ett bra sätt att samla länkar och utveckla relationer.

6. Tillåta innehåll att sitta för länge

Så småningom kommer du till den punkt där du kan ha innehåll som sitter kvar ett tag. Helst ska ditt material vara vintergrönt och skapa värde under hela dess livstid. Denna typ av innehåll publiceras inte en gång och lämnas dock orörd. Det är något som kontinuerligt måste optimeras över tid.

Innehåll som lämnas oförändrat för länge kan så småningom bli inaktuellt eller irrelevant. Även om de faktiska ämnena som diskuteras i ett stycke är i stort sett desamma, kan ett inlägg glida in i sökresultaten om det är för gammalt. I grund och botten skulle en sökmotor gynna ett nyare innehåll om innehållet i stort sett var detsamma.

Alternativt kan ett inlägg misslyckas om det inte kördes bra från början. Kanske fokuserade det inte på dina köparpersonas smärtpunkter, eller så var det dåligt skrivet och blev aldrig etablerat på sökmotorer. Ibland är det en bra idé att avpublicera dåligt presterande inlägg eftersom de kan dra ner ditt starkare innehåll och skada din domän totalt sett.

Även om det är viktigt att du inte låter ditt innehåll sitta för länge, är det naturligtvis också viktigt att du har tålamod. Ibland tar det ett tag för sidor att indexeras och få dragkraft, så du bör ge dem tillräckligt med tid. Till exempel har bloggar normalt en ledtid på tre till fyra månader innan de verkligen börjar ge värde.

7. Låter tekniska fel uppstå

När du skapar innehåll regelbundet kommer tekniska fel att hopa sig. Om du inte skapar dina titeltaggar, metabeskrivningar, alt-taggar eller andra grundläggande webbsideselement på rätt sätt kommer du att uppleva ett tillflöde av problem. Dessutom, när du avpublicerar och omdirigerar bloggar under innehållsoptimering, ökar sannolikheten för att tekniska fel inträffar dramatiskt.

Om dessa fel inte åtgärdas kommer de att ackumuleras. Google straffar webbplatser för tekniska fel eftersom det indikerar att de inte kommer att ge användarna en värdefull upplevelse. Så ju fler fel du samlar på dig på din webbplats, desto mer kommer du att glida i sökrankningen.

Alternativt, om du blir av med tekniska fel, kan du snabbt klättra i sökmotorernas ranking.

“Vi har sett situationer där vi har rättat tekniska fel och gått från orankade till nummer ett på en dag”, säger Guido.

Även om korrigering av tekniska fel inte är en av de mest attraktiva delarna av SEO, kan det ge några av de snabbaste vinsterna.

Key Takeaway

Sammantaget är det lätt att utveckla dessa dåliga vanor och inte lägga någon tid eller uppmärksamhet på att förbättra dem. Men om du utvecklar goda vanor och redan omsätter några av de taktiker vi har diskuterat i handling, borde det vara lättare och mer effektivt att ta till sig resten.

Det finns sammansatta effekter av att använda denna taktik. Till exempel, om du regelbundet börjar lägga upp värdefullt material om relevanta ämnen inom din bransch, blir det lättare för dig att få auktoritet genom att länka samman innehållet, skapa ett innehållsbibliotek. Genom att utveckla auktoritet internt kan du också få fler att referera till din webbplats, vilket underlättar extern länkning.

Genom att följa SEO bästa praxis kan du driva resultat mer effektivt. Om du kombinerar dessa element till en fullfjädrad SEO-strategi kan det göra en anmärkningsvärd skillnad.

Relaterade Artiklar

Back to top button