60 procent av amerikanska konsumenter skulle inte låta Amazon gå in i sina hem

60 procent av amerikanska konsumenter skulle inte låta Amazon gå in i sina hem

Sekretessfrågor är en enorm aspekt av det moderna livet: Vi är alla anslutna till Facebook, Messenger, Instagram eller tbh – och det är bara de sociala nätverken som ägs av Facebook. Google och Amazon har också nästan allsmäktig kunskap om våra sökhistoriker på internet eller våra köpbeslut. Du vet att saker och ting blir dåliga när New York Times bedriver varför det inte är så illa att de fem bästa tekniska giganterna har “så mycket ekonomisk, social och politisk makt.”

Men det massiva intrånget i privatlivet som är modern teknik har en sak som fungerar till sin fördel: Det är osynligt för den typiska personen.

Och när tekniska framsteg misslyckas med den ena saken – som med fallet med det nya konceptet Amazon är flytande, Amazon Key, som gör det möjligt för deras leveranstjänster att låsa upp konsumenternas hem för att lämna paket säkert inom sina ytterdörrar – konsumenterna gör uppror .

61 procent av amerikanska medborgare kommer inte att köpa Amazon-nyckel

Den nya undersökningen, gjord av SurveyMonkey for Recode, indikerar att majoriteten av amerikaner (61 procent) liksom majoriteten av nuvarande Amazon Prime-abonnenter (58 procent) bara inte är intresserade av Amazon Key.

Men fem procent av Prime-abonnenterna skulle “definitivt köpa den här produkten.” Med tanke på att undersökningen omfattade “ett nationellt representativt urval av 7 566 vuxna” är dessa resultat en ganska stark indikator på ointresset i tjänsten, som bygger på ett hems smarta lås för att tillåta leveransfolk in eller ut.

Eftersom tjänsten är en bokstavlig och fysisk intrång i privatlivet, utlöser den konsumenternas känsla av otillbörlighet. Men som de fem procent som skulle älska tjänsten kanske redan vet är det inte så stort steg upp från vad vi redan tillåter tekniska tjänster att komma undan med.

Vad detta säger oss

Undersökningen är ett tydligt bevis på att de flesta inte vill ha en tjänst som låser upp sina hem för främlingar. Men samma människor registrerar sig för sociala medier och förlitar sig på webbläsare eller sökmotorer som spårar deras gillanden och preferenser, som sedan säljs till annonsörer. De låser inte upp sitt hem för främlingar, men de låser upp sina sinnen för främlingar som kan tjäna mycket mer pengar på dem än inkräktare.

Jag har inte riktigt en lösning här: Låt oss bara hoppas på balanstips bort från annonsörer och mot prenumerationsmodeller, och att vi kan fortsätta att tilltala den bättre karaktären hos tekniska giganter som Facebook och Google.

Läs mer om integritet inom teknik här på TechCo

Relaterade Artiklar

Back to top button