6 tecken på att du behöver byta plattform för marknadsföringsautomatisering

Marketing Automation Platform Switch-funktion

Mjukvaran och plattformarna som dina team använder för att utföra sina jobb och leverera förstklassiga upplevelser för dina seder är avgörande för ditt företags framgång. Så att lägga till ny programvara eller ändra plattformarna du använder är ett stort beslut som inte bör tas lätt på.

Din marknadsföringsautomationsplattform (MAP) är en av de viktigaste komponenterna i ditt marknadsförings-, försäljnings- och framgångsteams tekniska stack. Det är i centrum för anpassning och verklig synergi mellan dessa team, vilket direkt påverkar hur ditt företag servar och glädjer dina kunder.

Så det är viktigt att välja en MAP som dina team verkligen älskar att använda och kan lita på. Oavsett om du väljer en MAP för första gången eller funderar på att byta till en ny, är det ett bra första steg att förstå vad du ska leta efter under processen.

Här är sex skäl till varför du bör överväga att byta plattform för marknadsföringsautomatisering:

1. Din MAP är svår att använda eller adoptionen är lidande

Din marknadsföringsautomationsplattform är i centrum för dina försäljnings- och marknadsföringsuppgifter varje dag. Nyckeln till en framgångsrik programvara för alla team är att de ser värdet i den och verkligen använder den. Om du inte ser den fullständiga användningen av din marknadsföringsautomationsplattform i dina team, kan det vara en stor indikator på att det finns problem med plattformen.

Om du känner dig säker på att du tränar dina team ordentligt och ger dem en verklig möjlighet att lyckas med din marknadsföringsautomationsplattform, kanske du inte använder rätt plattform.

Det finns två olika grupper av människor på ditt företag som är viktiga när de tänker på adoption och användning: administratörer och slutanvändare.

Dina anställda på administratörsnivå måste känna förtroende för plattformen när det gäller uppsättning, utbildning och ledning. Om administratörerna inte använder plattformen kommer dina team aldrig att använda den heller. Dessutom kommer dina administratörer att vara de som hanterar och underhåller plattformen; om de inte är ombord har plattformen lite hopp om att lyckas. Du vill välja en plattform för marknadsföringsautomatisering som alla ser verkligt värde i och tycker om att använda för att säkerställa att den verkligen ger det värde den borde och gör det värt ansträngningen och kostnaden.

Å andra sidan, om dina teammedlemmar inte använder programvaran du har rullat ut till ditt företag i sitt dagliga jobb eller om du upptäcker att de inte gör programvaran till en del av deras dagliga rutin som du hade hoppats, kan det vara så att programvaran i sig är inte den rätta passformen för deras behov och process. Dina team borde känna att det inte ens är ett alternativ att använda din marknadsföringsautomationsprogramvara. Det borde vara en så integrerad och väsentlig del av deras dagliga uppgifter och processer att det är en nödvändighet. Om du inte ser det hända i dina team efter att ha rullat ut en ny programvara eller ännu värre, efter att ha haft en MAP på ditt företag ett tag, kanske du vill byta till en plattform som bättre passar dina behov och som dina team verkligen kommer att anta.

2. Dina plattformar är inte alla integrerade

Integrationer förbises ofta när man överväger en ny plattform av något slag för ditt företag. Det är lätt att bli så fokuserad på plattformen du funderar på att lägga till att du glömmer att tänka på de andra plattformarna du redan använder. Men, du måste tänka större och mer långsiktigt än bara en plattform.

All teknik på ditt företag ska fungera så sömlöst som möjligt. Om du vill att dina team ska arbeta tillsammans för att glädja dina kunder och potentiella kunder, måste de också kopplas upp kring teknik så att all information delas och är tillgänglig.

Om alla era team arbetar på separata plattformar som inte åtminstone integrerar med varandra för att dela information mellan team, kan det finnas dubbelarbete som görs. Detta kan också leda till att teammedlemmar från marknadsföring söker information på plattformar som de inte riktigt förstår eller att dina kundframgångsteam missar viktig information som lätt kunde ha delats om de var på samma plattform som säljteamet.

Om din marknadsföringsautomatiseringsplattform inte integreras med ditt CRM-system, dina verktyg för kundframgång, ditt rapporteringssystem eller dina verktyg för konversationsmarknadsföring, kanske du vill överväga att titta på en MAP som gör det. Du kommer att spara tid, minska ansträngningen, eliminera dubbelarbete och kunna betjäna kunder snabbare och mer effektivt på lång sikt.

3. Funktionerna är inte vad du behöver

Det kan verka som att det finns en oändlig mängd funktioner för marknadsföringsautomatisering tillgängliga, men låt dig inte luras av klockorna och visselpiporna. Om du för närvarande är på en plattform som erbjuder massor av funktioner och funktioner som ditt team aldrig använder, kan de bara vara i vägen.

Även om det kan vara bra att växa in i vissa funktioner, vill du inte att de ska bli till besvär för teammedlemmar som försöker navigera på plattformen. Om du upptäcker att du går vilse i din marknadsföringsautomationsplattform eller är överväldigad av antalet verktyg och funktioner, kanske det är dags att nedgradera eller välja en plattform som specialiserar sig bara på de funktioner som dina team behöver.

Å andra sidan, om du känner att det finns många funktioner som dina team skulle kunna använda idag, men de inte har möjligheten i din nuvarande MAP, kanske du också vill överväga att byta plattform. Om du ständigt lägger till ytterligare funktionsspecifik programvara till din tekniska stack, kan du dra nytta av att välja en MAP som är större och mer allomfattande.

Dessutom, om du kan hitta en plattform eller programvara som erbjuder alla funktioner du behöver på ett ställe, snarare än att ansluta eller integrera flera programvaror, kommer du att ha en mycket lättare tid med användning, underhåll och kostnad.

4. Din KARTA kräver för mycket underhåll och uppdatering

Varje gång din programvara är nere eller inte fungerar som bäst, kostar det dina team, ditt företag och i slutändan dina kunder.

Vi anser att alla företag borde ha någon som ansvarar för din teknik. Men även om du inte har ett specifikt team för att hantera alla uppgifter som mjukvaruantagande, dokumentation, processutveckling, implementering och utvärdering, kommer det fortfarande att behöva finnas någon på ditt företag som äger dessa uppgifter.

Om du har någon som äger dessa processer men du fortfarande har problem med att hantera din marknadsföringsautomationsplattform när det gäller funktionalitet, uppdateringar och utbildning, kanske du vill överväga att välja en annan plattform.

Du kan överväga en plattform som erbjuder bättre teknisk support på själva plattformen, vilket kan hjälpa till med arbetsbelastning och stilleståndstid för plattformen totalt sett. Eller så kan du få en plattform som erbjuder en mer användarvänlig upplevelse för att eliminera behovet av så mycket underhåll i det långa loppet.

5. Din KARTA stämmer inte överens med dina mål

Om din marknadsföringsautomatiseringsplattform inte överensstämmer med ditt företags mål och inte aktivt hjälper dina team att uppnå dem, överväg då en annan plattform som gör det. Alla företag är olika, och taktiken och strategierna de använder för att nå sina mål kommer att vara olika.

Till exempel, om ditt företag har stor framgång med en konversationsmarknadsföringsstrategi men din nuvarande marknadsföringsautomatiseringsplattform inte erbjuder de funktioner som du behöver för att bygga och lyckas med konversationsmarknadsföring, så hjälper det dig inte att nå dina mål.

Om ditt mål är att få dina sälj- och marknadsföringsteam att arbeta synkroniserat för att betjäna potentiella kunder, men ditt nuvarande CRM inte delar information på ett bra sätt med din marknadsföringsautomatiseringsplattform, kommer dina marknadsförings- och säljteam inte att kunna samarbeta sömlöst och dina mål kommer att lida.

Hela ditt företag bör arbeta mot gemensamma mål. Varje team har sin egen del av dessa mål och sina egna metoder för att uppnå dem, men programvaran på ditt företag är en nyckelkomponent för att säkerställa att dina team är utrustade för att nå dessa mål. Och din plattform för marknadsföringsautomatisering är i centrum för den tekniska stacken.

6. Din MAP är inte kostnadseffektiv

Detta är den vanligaste barriären och orsaken till att ompröva din marknadsföringsautomationsplattform. Om du betalar för den bästa mjukvaran i klassen som har alla klockor och visselpipor men ditt företag egentligen bara använder 30 % av plattformen, så slösar du bort pengar.

Å andra sidan, om du för närvarande betalar för flera programtillägg eftersom din marknadsföringsautomatiseringsplattform inte erbjuder dig allt du behöver, kan du fortfarande slösa bort pengar.

Takeaway

Det finns många överväganden att ta hänsyn till när du fattar ett beslut som är lika stort och lika viktigt som att ändra din programvara för marknadsföringsautomation.

För att göra det beslutet enklare delar vi med oss ​​av vår egen matris för programutvärdering. Vi använder det här dokumentet för att bestämma när vi ska ändra eller ta bort programvara i vår egen tekniska stack. Klicka nedan för att komma åt poängmatrisen.

Relaterade Artiklar

Back to top button