Anslut till Senaste Tekniska Nyheter, Bloggar, Recensioner

6 sätt att bygga kundrelationer genom e-postmarknadsföring

E-post kan vara ett bra sätt för företag att växa och nå sina mål för innehållsmarknadsföring. Faktum är att det ger ungefär $44 för varje spenderad dollar. Även i denna sociala media-era är e-post fortfarande en utbredd kommunikationsform för alla branscher.

För att hjälpa dig förfina din e-postmarknadsföringsstrategi, här är sex sätt du kan bygga starka kundrelationer via e-post:

1. Var ärlig.

När människor registrerar sig för att ta emot e-postmeddelanden från dig anförtror de dig sin personliga information. Förtjäna det förtroendet genom att vara ärlig om vad din e-postkommunikation kommer att innehålla. Till exempel, när de registrerar sig för ditt e-nyhetsbrev, berätta för dem vad de kan förvänta sig, till exempel ämnen du kommer att ta upp och hur ofta du kommer att skicka e-post till dem. Försök inte locka potentiella kunder genom att ge falska löften.

För att ta det ett steg längre, se till att göra det gör som du sa att du skulle göra. När du har beskrivit vad e-postprenumeranter kan förvänta sig, håll dig alltid till dessa riktlinjer. Oavsett din nisch, håll all din kommunikation inom den kategorin. Att bygga förtroende hos e-postprenumeranter är nyckeln till att förvandla dessa abonnenter till betalande kunder.

2. Erbjud alltid innehåll av hög kvalitet.

Oavsett vilken bransch du är i eller vilka typer av e-postmeddelanden du skickar, måste du erbjuda högkvalitativt innehåll. Typen av innehåll du delar kan variera, men det är viktigt att dina prenumeranter finner innehållet engagerande och relevant. Om ditt nyhetsbrev till exempel är ett brev från ditt företags VD, se till att brevet täcker information som prenumeranter faktiskt kan dra nytta av eller använda i sin vardag. Eller om ditt nyhetsbrev är en sammanfattning av ditt senaste innehåll, se till att varje e-postmeddelande delar en mängd olika innehållstyper som täcker information som din prenumerantpublik kan leta efter för att lära sig mer om din bransch eller göra sitt jobb bättre.

För att lära dig hur du skriver effektiva e-postmeddelanden, ladda ner din free vitt papper.

3. Lär känna dina prenumeranter.

För att bygga en relation med en annan person måste du veta något om dem. Och gissa vad? Samma princip gäller för dina e-postprenumeranter.

SproutSocial fann att 64% av konsumenterna vill att varumärken ska göra det ansluta med dem. Ett nyhetsbrev via e-post bör inte vara en enkelriktad gata. Testa några av dessa sätt att lära känna dina prenumeranter och engagera dig på ett personligt plan:

  • Enkätprenumeranter. Genom att fråga din publik vad de vill lära sig av dig tillåter du prenumeranter att interagera med ditt varumärke direkt och hjälper dig att göra dina e-postmarknadsföringsinsatser mer riktade och effektiva. Att få kontakt med din publik är dock inte den enda fördelen – du kan också minska antalet avregistreringar eftersom du faktiskt kommer att skicka de typer av e-postmeddelanden som din publik vill få.
  • Skicka e-post från en riktig person. Gör det enkelt för prenumeranter att komma i kontakt med dig och undvik att använda en e-postadress för att inte svara. Det är skrämmande när ett företag övertalar dig att registrera dig för deras e-postmeddelanden men sedan gör det omöjligt att kontakta en riktig, levande person. Att anpassa dina e-postmeddelanden genom att inkludera kontaktpersonens namn kommer att hjälpa prenumeranter att känna sig mer bekväma att kommunicera med dig.
  • Gör det enkelt att avsluta prenumerationen. Dölj inte avregistrera-knappen. Denna skumma praxis kan ge en dålig smak i abonnenternas mun eftersom de känner att du lurar dem att ta emot dina e-postmeddelanden. Behandla dem med respekt och gör det enkelt för dem att välja bort att ta emot dina e-postmeddelanden om de så önskar.

4. Ge värde direkt.

En opt-in e-postpresent, eller blymagnet, är en free förmån som du erbjuder till alla som prenumererar på din lista som ett tack för att de delar sin e-postadress med dig. Den här blymagneten kan till exempel vara en e-bok, en nedladdningsbar checklista eller en miniversion av en kurs.

Vilken freebie du än väljer, se till att den är relaterad till ditt företag och är relevant för din publik. Helst vill du att gåvan ska börja bygga en bra relation med dina prenumeranter så att de kommer att dö efter att fortsätta att engagera sig med dig och sedan (förhoppningsvis) logga in på dina tjänster eller köpa dina produkter.

5. Dela massor av icke-försäljningsinnehåll.

För att bygga relationer med e-postprenumeranter, var inte alltför “säljare”, för låt oss vara ärliga: Ingen gillar att bli såld till. Om alla dina e-postmeddelanden är försäljningsföreställningar, kommer du att stänga av din målgrupp.

Detta går tillbaka till tips två: Ge alltid innehåll av hög kvalitet. Ditt mål är inte att övertala dina prenumeranter med nonstop reklammeddelanden; det är för att bygga en relation med dem och odla förtroende och engagemang. Försök att balansera dina tunga marknadsföringsbudskap med andra som berättar en historia eller ger råd. På så sätt, när du börjar prata om en produkt eller tjänst, kommer prenumeranter vara mer benägna att lyssna eftersom de har fått så mycket värde från ditt varumärke.

6. Bli personlig.

När samhället blir mer och mer virtuellt, längtar människor mer än någonsin efter kontakt med andra. De köper gärna från någon de känner. Det är därför det är bra att bli personlig i din e-postkommunikation.

Du behöver inte dela hela din livshistoria, men du kan berätta lite om ditt personliga liv, så länge det på något sätt ansluter till ditt företag och det uttalade syftet med ditt nyhetsbrev via e-post.

Till exempel kan du öppna upp om ett professionellt misslyckande eller hur en nära och käras perspektiv format din affärsfilosofi. Varje form av personlig anekdot som ger läsaren ett litet fönster in i ditt liv kan bara motivera dem att lita på dig mer.

Medan de flesta av oss ogillar att bli marknadsförda till, tycker vi om kontakter och relationer. Så det är viktigt för varumärken att göra sina e-postmarknadsföringsinsatser prenumerantfokuserade och personliga. Ge dessa sex tips ett försök för att stärka din e-postmarknadsföringsstrategi och se påtagliga resultat.

För att lära dig mer om hur du kan använda e-post för att uppnå dina marknadsföringsmål, ladda ner din free checklista nedan!