6 Överväganden för en HubSpot-plattformskonsolidering

hubspot-growth-stack

På senare tid har vi haft många möjligheter och kunder som behövt migrera flera HubSpot-plattformar till en strömlinjeformad marknadsföringsnav. Dessa företag förvärvar andra organisationer eller produkter, och ofta kommer dessa förvärv med sin egen mjukvara och processer på plats, såsom marketing automation. Ibland kan det till och med vara två divisioner av samma företag, var och en med olika marknadsföringsteam, som vill konsolidera. I ett försök att minska kostnaderna och öka effektiviteten fattar dessa företag det strategiska beslutet att konsolidera sina plattformar så att deras marknadsförare, marknadsföringsverksamheter och säljteam kan utnyttja en enda, pålitlig plattform.

Låter detta bekant? En universell marknadsföringsautomatiseringsplattform kan spara mycket tid och energi för ditt team, förutom att tillhandahålla enhetlig data för mer exakt rapportering, men åtagandet kommer med en uppsättning överväganden. Innan du hoppar in och kombinerar dina tillgångar finns det mycket att ta hänsyn till. Här är sex av våra rekommenderade överväganden för din resa mot en unik, strömlinjeformad HubSpot-portal.

1. Uppfyller eller påverkar plattformskonsolidering affärsmålen?

Innan du bestämmer dig för att konsolidera två eller flera HubSpot-plattformar till en, måste du först tänka på det önskade slutresultatet. Konsolidering bör vara i företagets bästa intresse och vara i linje med dina mål. Du kommer också att vilja ta reda på hur du ska behandla potentiella kunder när de kommer genom tratten. Genom att göra det kan du ta reda på hur en enda HubSpot-portal skulle uppnå dessa mål.

Överväga:

 • Vilka är dina affärsmål?
 • Vilka är dina mål med att genomföra din marknadsföring med HubSpot?

2. Hur mycket tid avsätter du för konsolideringen?

Teoretiskt verkar det enkelt att kombinera dina HubSpot-plattformar. I verkligheten är det tråkigt och kräver lagarbete, kommunikation och grävande för att få processer och arbetsflöden att fungera korrekt. Med andra ord, om du trodde att detta skulle vara ett bra projekt för ditt marknadsföringsteam att ta itu med under helgen, tänk om.

En stor uppgift som konsolidering bör inte behandlas som om du lyfter upp en portal och flyttar den till en annan, utan snarare tar alla portaler och kombinerar och kondenserar dem tillsammans. Ofta körs två portaler på olika sätt, så migreringen tillåter inte att bara plocka upp den ena och placera den i den andra. Det är en situation av “äpplen till apelsiner”.

Med det sagt kommer det att ta mycket längre tid än du förväntar dig. En realistisk, initial prognos är cirka fyra månader.

3. Vem kommer att leda och stödja konsolideringen?

Vid det här laget förstår du att det är en episk bedrift att kondensera och kombinera dina HubSpot-plattformar. För att kämpa mot denna uppgift måste du ha ett episkt team på plats. Kort sagt, detta är inte ett projekt som bör läggas på ditt team med förväntan om att dess medlemmar fortfarande kommer att kunna utföra på sina heltidsjobb. Istället bör du antingen lägga ut eller skapa ett konsolideringsteam som är dedikerat till uppgiften.

Att konsolidera plattformar kräver en kompetensuppsättning som är mer anpassad till en produktchef/marknadsföringsarkitekt kontra en produkt-/varumärkesmarknadsföringskoordinator, även om ni är koordinatorer som är rockstjärnor.

Dessutom, om du har ett CRM integrerat med dina HubSpot-plattformar, måste du sätta ihop ett team som leds av din CRM-administratör för att konsolidera på hans eller hennes sida. Både dina HubSpot- och CRM-team kommer att arbeta nära tillsammans för att säkerställa att din försäljningsprocess genomförs korrekt. Det är en dubbel insats och framgång beror på samarbete och kommunikation.

4. Vilka tredjepartsapplikationer är integrerade med HubSpot, inklusive ett CRM?

Om du har ett CRM integrerat med dina HubSpot-plattformar måste det också konsolideras. Du bör inte bara dra ihop ett dedikerat team, utan även slutföra detta innan HubSpot-migreringen. CRM är det sätt på vilket HubSpot-teamet kommer att testa om portalmigreringen fungerar, och om den processen inte fungerar kan den lösas tidigare.

HubSpot erbjuder ett antal olika programvaruintegrationer för att göra din marknadsföring mer smidig. Om någon av portalerna använder följande måste du kombinera och kondensera:

 • Vidyard
 • GoToWebinar
 • ZenDesk
 • EventBrite
 • Drift

5. Förstår du processerna och arbetsflödena?

Att skapa en enhetlig HubSpot-plattform liknar ett maskhål, men en som du måste fortsätta gräva i. Det här är ett utmärkt tillfälle att förstå hur dina arbetsflöden fungerar och hitta sätt att förfina och finslipa deras underliggande strategier. Detta kräver att du dokumenterar allt, från installation till användning, inklusive:

 • Kontakta fastigheter
 • Smarta listor
 • Arbetsflöden
 • Formulär, inklusive inbäddade formulär
 • Automatiserade e-postmeddelanden
 • Lead scoring och routing
 • Lean nurture-kampanjer
 • Målsidor och tacksidor

Därefter måste du arbeta för att förstå vilka av dessa som bör föras över och vilka som inte bör. Fundera på vilka arbetsflöden som är aktiva, vilka mejl som skickas och vilka formulär som skickas. Detta hjälper dig att förstå vad som är gammalt och som blir kvar, och även hur du kan göra processer enklare och effektivare.

6. Är du villig att kompromissa eller göra saker annorlunda?

Även om det är ett enormt arbete att konsolidera HubSpot-plattformar, är det också en otrolig möjlighet som få företag upplever. Först, förstå att allt inte kommer att föras över och på vissa sätt börjar du från början. Du måste vara öppen för detta och villig att göra saker annorlunda samtidigt som du identifierar förbättringsområden.

Här är ett exempel: Om du har helt andra lead-poängkriterier eller kontaktegenskaper i den andra portalen måste du identifiera vilken lösning du ska hålla dig till. Och som allt annat i konsolideringsprocessen tar det mycket tid att välja vilka kontaktegenskaper, leadscoring, routing och arbetsflöden som ska behållas och vilka som ska slängas.

Det här är din chans att hitta mer effektiva och effektiva sätt för ditt företag att genomföra sina marknadsföringsprocesser och flytta prospekt genom försäljningsprocessen. Var öppen för nya och bättre sätt att göra samma saker.

De verktyg som står till ditt förfogande fortsätter att utvecklas. Som ett resultat krävs det mer avancerat tänkande för att utföra dem effektivt. Ta dig tid, investera resurserna och var öppen.

För ytterligare insikt om hur och när du ska bryta upp med din marknadsföringsautomationsplattform för att konsolidera, ladda ner vårt webbinar:

Relaterade Artiklar

Back to top button