6 moderna webbdesigntrender B2B-teknikföretag bör undvika

modern-web-design-trender

Landskapet på Internet förändras ständigt, och som webbutvecklare/designer är jag ett slags landskapsarkitekt av Internet. Internet laddas framåt och webbdesign går lika snabbt. Tyvärr släpar många webbplatser, som ett litet barn i en fottävling, efter, väsande och grymtar innan de slutligen faller på ansiktet. Din webbplats behöver inte vara det lilla barnet, och du kan ligga i framkant av det loppet. Just nu kan du säga genom en Dorito-packad mun, “Hur Pethe? Hur kunde jag tävla i det här läget? Ta min hand och följ mig in i framtiden. Här är några saker som du bör släppa i omdesignen av din webbplats.

Avstå från dessa sex moderna webbdesigntrender

1. Sidofält

Det är dags för sidofält att bita i damm. De rör till sidan, avbryter element i full bredd och kommer i konflikt med andra navigeringsobjekt. De slutar aldrig på samma punkt som din kopia, så du måste ha antingen ett sidofält som uppväger kopian eller ett tomt sidofält som tar upp plats långt efter att du har rullat förbi det sista elementet inuti det. Detta kan ha en enorm inverkan på avvisningsfrekvens och tid på sidan. Dessutom gör det det svårt att engagera sig i innehållet på sidofälten också, vilket minskar omvandlingarna.

Med en växande övergång till mobila enheter (särskilt med början av förändringen av Googles mobilalgoritm), hur ska du svara? Lägger du in all den informationen i din mobilnavigering och låter den rulla i flera dagar? Stoppar du allt överst på sidan och hoppas att användaren vet att scrolla förbi det? Lägger du den längst ner och hoppas att användaren ser den på vägen ner?

Jag har en bättre lösning, tappa det.

Jag kan inte ge dig en övergripande lösning för var du ska placera dina förskjutna CTA:er, tertiära och kvartära navigeringsfält och vittnesmål, men jag har några idéer.

  1. Om det inte är nödvändigt att dessa element alltid finns på skärmen, försök att implementera dem i det normala flödet av dokumentet.
  2. Om din berättelse är stark och håller användaren involverad hela vägen till botten av sidan, prova en smakfullt infogad konverteringsmetod som det här formuläret.
  3. Om du måste ha elementen i visningsporten, försök att placera dem i en låda på sidan som kan växlas.
  4. Om du inte kan bli av med sidofältet, överväg att ge det {position:fixed} för att förhindra att det körs under din kopia.

Om du har några andra lösningar på detta problem skulle jag kärlek att höra om dem.

2. Rubriker och underrubriker som fortsätter för evigt…

…och kör på flera rader eftersom det är så viktigt att ha all denna information och slutanvändaren kommer att ha det så mycket bättre av att ha läst den – det här kan inte bara hamna i texten.

Jag tror att beskrivningen ovan säger allt. Rubriker ska vara beskrivande och fånga uppmärksamhet utan att tjafsa. En rubrik är i allmänhet mycket större än brödtext. Detta innebär att när du har en rubrik med flera textrader kommer den att ta upp mycket mer visuell vikt, vilket gör att designen kommer i obalans och får besökare att fly från din webbplats.

Dessutom använder rubriker ofta visningsteckensnitt som inte är läsbara för långa kopior. Tänk på hur du kan berätta för användaren vad du vill utan att få dem att läsa mer än en kort mening, eftersom de flesta inte gör det. Om de inte läser vad du har att säga, förlorar du möjligheter till konvertering och därmed kväver ditt företag. Detta för oss till nästa punkt som jag skulle vilja se försvinna.

3. Ojämn styling

Detta är ganska grundläggande, men jag har till och med sett större designföretag som bryter mot denna regel. Varje element på din webbplats bör fungera visuellt med alla andra saker. Se ditt varumärke som en spartansk falang. Varje enskild soldat passar ihop för att skapa en levande vägg. Men helt plötsligt, mitt i falangen, bryter en soldat rang! Det är en uppmaning som har skuggor och färger som inte är varumärken! Han ses omedelbart som en reklam och skärs ner av atenska pilar.

Sedan bryter en annan soldat rangen. Det är ett foto på finanschefen i en mycket lägre upplösning än resten av teamet och krigselefanter trampar på honom. Helt plötsligt kollapsar hela vänsterflanken ledd av ikonerna-som-vi-slumpmässigt-hittade-som-inte-liknar-de-andra-ikonerna-på-platsen-regementet och hela armén störtar. Användarens förtroende kommer att urholkas med stor hastighet om din design inte är vattentät.

4. Gradienter och skuggor

Dessa hade en plats i webbdesign för inte så länge sedan. De kan ha en annan guldålder någon gång i framtiden, men tills dess ska du antingen inte använda dem eller använda dem sparsamt. Jag bör tillägga att när de görs bra kan de se fantastiska ut, men enligt Dumbledore, “med stor makt kommer ett stort ansvar.”

5. För lite kopia på en undersida/för få punkter i en lista

Om du inte har tillräckligt med kopia för att lägga åtminstone ett par stycken på en undersida, kanske den sidan inte borde finnas. Här är varför:

  • Dina slutanvändare kommer att tro att du lurade dem att gå till en sida utan information.
  • Varför skulle du göra en punktlista för två saker? Sätt dem bara i en mening.

6. Tråkig knappmikrokopia

Fick du med dig den omfattande rivningen av HubSpots hemsida med lite betoning av CTA-knappskopiering? Om inte, bör du kolla upp det helt. När det kommer till CTA-knappar har du inte så mycket utrymme att leka med copy, eftersom du inte vill sluta med en knapp med ett stycke i. Men det är dags att släppa de tråkiga, obeskrivande CTA:erna och tala till dina besökares känslor och ge större sammanhang till vad de klickar på.

Försök att vara kreativ med kopian. Kanske säger du istället för “Läs mer” “Utforska lösningar” eller istället för “Ladda ner nu” säger du “För Guds kärlek, klicka inte på det här.” Vad du än väljer att lägga här, försök att förmedla något mer än “Något kommer att hända om du klickar på det här.”

Det finns många andra moderna webbdesigntrender att avstå från, och det finns alltid utrymme för förbättringar. Det är viktigt att alltid ta dig själv tillbaka till dina köparpersonligheter när du implementerar designändringar för att vara säker på att de är något som kommer att resonera med din ideala kund.

Kolla in del II i den här serien, moderna webbdesigntrender B2B-företag bör anamma!

Relaterade Artiklar

Back to top button