6 Inbound Marketing-verktyg som gör ditt jobb enklare

shutterstock_175644863

Även den mest erfarna proffsen kan känna sig överväldigad då och då. Det är så mycket som händer, och så många olika ansvarsområden för varje jobb, att det kan kännas som att man hela tiden spelar ikapp. Det skulle vara bra om någon kunde ta på sig mikrohanteringen och den organisatoriska aspekten av din dag så att du kunde lägga mer tid på att fokusera på det som verkligen är viktigt.

Låter bekant?

Du är inte ensam. Inbound marketing är fantastiskt, men det är definitivt många uppgifter som spelar in när man verkligen dyker in i det. Som tur är för dig har någon redan tänkt på några lösningar för att göra ditt jobb enklare.

Här är sex av våra mest beprövade och sanna verktyg för inkommande marknadsföring för att hålla dig organiserad, uppdaterad och aktuell!

1. Allt-i-ett inkommande värld – HubSpot

Det finns inget mer spännande än att hitta någon eller något som gör allt, och i det här fallet är det något HubSpot, en kraftfull plattform för inkommande marknadsföring med ett brett utbud av integrerade verktyg som verkligen täcker alla aspekter av din inkommande kampanj. Från webbutveckling, bloggande, e-postmarknadsföring, hantering av sociala medier och generering av potentiella kunder (för att nämna några aspekter) är målet med HubSpot-mjukvaran att locka besökare, konvertera potentiella kunder och stänga dem till kunder.

Till skillnad från andra CMS-plattformar ger HubSpot en bra balans mellan automatisering och originalitet; det är inte SÅ automatiserat att det låter som att du är en robot, men det är inte så vanligt att du måste lägga massor av tid på små uppgifter. Genom funktioner som inläggsschemaläggning, smart innehåll som ändras beroende på tittarens stadie i köpcykeln och lättanvända instrumentpaneler, sparar du massor av tid och ansträngning när du bygger, utvärderar och rapporterar marknadsföringsinsatser.

2. GatherContent gör samarbete till en vind

E-postmeddelanden blir förvirrande, telefonsamtal glöms bort, och ibland är det omöjligt att sitta ner i ett rum för att hasa fram detaljerna. Så vad är det bästa sättet att arbeta genom att utveckla, låt oss säga, webbplatskopia? Svaret ligger i GatherContent, ett verktyg för innehållssamarbete med anpassningsbara fält som gör det enkelt att dela innehåll.

samla-innehållI GatherContent kan du skapa anpassade rutor för “rubriker”, “underrubriker”, “kropp” etc. och ge alla inblandade tillgång till kontot. Det finns till och med ett område där du kan inkludera metadata så att ditt innehåll är optimerat för sökning. Inkluderat, är särskilda avsnitt för anteckningar eller en disposition – fördelaktigt för din samarbetsprocess! Du kan kommentera i en allmän sidtråd eller på specifika element genom att markera dem. Dessutom, när redigeringar görs fram och tillbaka, håller GatherContent reda på vem som gjorde vad och låter dig jämföra ändringarna av varje för fullständig insyn i processen.

Du kanske säger: “Kan du inte göra samma sak på Google Drive?”. Tja, det kan du, men GatherContent skapades med webbaserade projekt i åtanke, så de olika funktionerna tillgodoser en teamstrategi. Du kan enkelt spåra var sidorna befinner sig i processen och vem som är tilldelad dessa sidor. Detta är bra för oss när vi arbetar med en kund, eftersom vi kan dela upp ansvarsområden i olika textrutor.

Sammantaget är organisationen och användbarheten av detta verktyg en vinst, och är ett måste för alla webbaserade projekt.

3. Engagemang är enklare än någonsin med GoTo Tool Kit

Att hålla webbseminarier, undervisa i en onlinekurs eller ställa in ett videokonferenssamtal behöver inte vara svårt, seriöst! Med GoTo-verktygssatsen, med GoToWebinar, GoToMeeting eller GoToTraining, kan du tillhandahålla en kostnadseffektiv lösning som gör hela verksamheten, från planering och inbjudande till värd, enklare än någonsin.

Processen att ansluta detta verktyg till din HubSpot-portal kommer att sätta tonen för användarvänligheten och kraftfulla automationsfunktioner som du kommer att uppleva. Stressen som är förknippad med att registrera deltagare lyfts genom att skapa registranter för ditt webinar när besökare konverteras på specifika HubSpot-målsidor och sedan tillåta möjligheten att importera registranter och deltagareinformation. Du kan till och med segmentera, vårda och poängsätta potentiella kunder baserat på deras aktivitet, genom påminnelser och uppföljande e-postmeddelanden. Dessutom blir du en bättre värd med ett möte som är lätt att gå med i och kontroller som är lätta att förstå.

4. Låt Trello Micro-hantera din inkommande process

Oavsett hur många kalendrar och personliga planerare jag har runt mig så överväldigas jag ofta av projektdeadlines och tidslinjer. Det finns bara så många att göra-listor en person kan göra, eller hur?! trello

Överväg att använda Trello, ett superenkelt projekthanteringsverktyg som kan hjälpa dig att tilldela uppgifter, ställa in förfallodatum och hålla reda på vart din tid tar vägen. Och när vi säger superenkelt menar vi enkelt dra och släpp. Skapa anpassade kolumner för olika stadier av ett projekt och flytta uppgiften från en till nästa tills den är klar. Lämna kommentarer, få varningar när förfallodatum närmar sig och till och med få tillgång till Trello från din mobila enhet via appen.

Det här verktyget är så användbart att vi använder det för att hantera våra blogginlägg och författare. Det är en bra lösning för att hålla dig organiserad och hitta alla dina uppgifter på ett ställe.

5. Förstå vad som fungerar med Google Analytics

Om du inte använder Google Analytics är det dags att börja nu! Med Google Analytics kan du upptäcka hemligheterna bakom en framgångsrik marknadsföringsstrategi. Det här omfattande analysverktyget visar dig insikter om:

  • Förstå och bygga din publik
  • Kampanjmätning för att spåra affärsmål
  • Resultat av kampanjtestning
  • Trafik från alla möjliga olika källor, platser, grupper av människor och mer

Detta webbaserade marknadsföringsverktyg är utmärkt för att spåra vilka sidor som leder mest trafik, vilka bloggämnen som visar sig vara framgångsrika och vilka premiuminnehållserbjudanden som omvandlar de mest kvalificerade potentiella kunderna. Inget mer gissningsarbete betyder att du kommer att konvertera i en högre takt med mindre benarbete.

6. Vad passar i molnet? Salesforce.

Salesforce, den molnbaserade programvaran kan öka produktiviteten och öka din synlighet i försäljningstratten så att du kan:

  • Höj dina stängningspriser

  • Samarbeta enkelt med resten av ditt team

  • Hantera kontakter

  • Spåra kundinteraktioner

  • Upptäck försäljningsmöjligheter

  • Analysera marknadsföringskanaler

Om du befinner dig ständigt på språng finns det anpassade mobilappar tillgängliga som kan få din mobila enhet att verka som ett portabelt försäljningskontor och möjliggöra synlighet i realtid av din instrumentpanel.

Så vad sägs om det för organisationen?

När det kommer till inbound marketing-verktyg tycker jag att det är bäst att ta det en dag i taget. Organisation och strömlinjeformade kanaler sker inte över en natt, men de kommer att ske snabbare än du tror, ​​särskilt om du börjar dra nytta av några av de fantastiska verktygen som finns tillgängliga.

Vilka andra verktyg för inkommande marknadsföring har du funnit hjälpsamma för att göra ditt jobb enklare? Kommentera nedan och låt oss veta!

Relaterade Artiklar

Back to top button